علیرضا شهیدی در گفت‌وگو با بیرونیت هشدار داد:

رئیس سازمان زمین شناسی کشور معتقد است که باید هر چه زودتر مدیریت منابع منابع آب را در دستور کار قرار دهیم و الگوهای کشت را تغییر دهیم. او با بیان اینکه فرونشست آب تهدیدی برای نسل های آینده است، می‌گوید دلیل مهاجرت‌ها در بسیاری از نقاط ایران کمبود آب است و وضعیت مناطق خالی از سکنه به لحاظ امنیتی بسیار نگران‌کننده شده است.
زلزله خاموشِ آب را جدی بگیریم
رئیس سازمان زمین شناسی اعلام کرد: ایران در منطقه خشک قرار گرفته است و در چند سال اخیر شاهد افزایش خشک سالی در کشور هستیم. علیرضا شهیدی در گفت‌وگو با بیرونیت مطرح کرد: ما ایرانی ها در آب شرب و کشاورزی از  منابع آبهای زیرزمینی  استفاده می کنیم.
او افزود: از ۶۰۵ دشت کشور، بیش از ۳۰۰ دشت جزو دشتهای ممنوعه هستند که برداشت آب از آنها غیر مجاز است اما متاسفانه حتی در دشتهای ممنوعه نیز چاههای غیر قانونی وجود دارند.
رئیس سازمان زمین شناسی، با اشاره به اینکه یکی از اثرات تغییرات اقلیم در کشور بصورت خشکسالی نمایان گردیده است افزود:  بدنبال خشکسالی و بهربرداری از منابع آبی با بحران فرونشست مواجه شده ایم. 
شهیدی بیان کرد: فرونشست آب که در اصطلاح زمین شناسی به آن «زلزله خاموش» می گویند، یک پدیده ای تدریجی است که بدنبال برداشت‌های بی رویه آب از آبخوان‌ها،  شکاف هایی  در داخل زمین به وجود می آیند و به تدریج اثرات آن در سطح زمین مشاهده می شود. این شکافها در سطح زمین موجب ترک خوردن ساختمانها و ریزش گاها پلها و خرابی جاده ها، ریل های راه آهنو خطوط لوله های گاز و نفت می شوند.
به گفته او  با برداشتهای بی رویه از منابع زیرزمینی، آبخوانها با مرگ تدریجی مواجه شده و منجر به آن می‌شوند که در سالیان سال آب در داخل زمین به علت فشرده شده لایه های خاک فرو نرفته و با مرگ ابخوان مرگ زندگانی اتفتاق افتاده و  به همین ترتیب آیندگان از منابع آب زیرزمینی محروم شوند.
 شهیدی ادامه داد:به همین دلیل است که ما شاهد مهاجرت در قسمت های زیادی از ایران بواسطه کمبود آب هستیم و در نتیجه مناطق خالی از سکنه شده که به لحاظ امنیتی نیز بسیار نگران کننده است. 
اوافزود: این پدیده به ویژه در قسمت های شرقی و جنوب شرقی ایران که از خشکسالی بیشتری برخوردار هستند اشکار تر است.
 رئیس سازمان زمین شناسی ایران در پایان گفت:بهترین راهکار آن است که مدیریت منابع منابع آب را در دستور کار قرار دهیم و الگوهای کشت را تغییر دهیم. به عنوان مثال در مناطقی که کم آب است کشت برنج را متوقف کنیم. مدیریت خشکسالی و کم آبی نیازمند سیاست‌گذاری در سطح کلان و استفاده درست از الگوهای انجام پذیرفته در سایر نواحی دنیا است.


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0