• گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:28608
  • زمان انتشار:سه شنبه 12 اسفند 1399-13:26
  • کاربر:
اردشیر سعدمحمدی در جمع خبرنگاران تشریح کرد:

نخستین نشست خبری اردشیر سعدمحمدی در قامت سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت، ظهر امروز در سالن مرکزی ساختمان سمیه این وزارتخانه برگزار شد.
آزادسازی پهنه‌های معدنی بدون مالک در نیمه دوم فروردین/ترخیص ماشین‌آلات معدنی مانده در گمرک

به گزارش "بیرونیت" او در این نشست با بیان آخرین وضعیت از عملکرد بخش معدن و صنایع وابسته گفت: تمام محدوده های بلوکه شده در استان های مختلف شناسایی شده است. در مرحله اول هیچ کدام از پهنه‌هایی که مربوط به افراد است یا مشکلات منابع طبیعی هستند کاری نداریم. بنابراین فقط پهنه‌های که بلوکه شده اند و مالک ندارند را از طریق برگزاری مزایده واگذار می‌کنیم.

او افزود: با توجه به مشکلات اینترنت در استان‌های کشور، واگذاری پهنه‌ها به روش مزایده صورت می‌گیرد.

سعدمحمدی گفت: آزادسازی پهنه‌های معدنی که مالک ندارند در قالب مزایده در نیمه دوم فروردین انجام خواهد شد که این کار با هماهنگی شورای معادن استان‌ها و نمایندگان مجلس صورت خواهد گرفت.

او افزود: در این طرح معادن طبقه یک و دو هم آزاد خواهد شد و هیچ محدودیتی وجود ندارد و افراد از طریق رقابت می‌توانند در این مزایده شرکت کنند.

سعدمحمدی در خصوص واردات ماشین‌آلات معدنی گفت: به زودی ماشین‌آلاتی که قبلا ثبت سفارش داده‌اند، ارز آن را خود واردکنندگان تامین کرده‌اند و ساخت داخل ندارند و در گمرک مانده‌اند، با دستور وزیر ترخیص می شوند.

او افزود: فقط در بخش سنگ آهن ۱۶۰ میلیون تن باید تولید داشته باشیم بنابراین نیاز به ورود ماشین‌آلات خواهیم داشت و سراغ واردات ماشین‌آلاتی خواهیم رفت که ساخت داخل نداشته باشند.

سعدمحمدی گفت: امیدواریم تا پایان سال شرایط رو به رشدی خواهیم داشت و نیازمند تغییر ادبیات و مدلینگ در بخش معدن هستیم.

سرپرست معاونت معدنی وزارت صمت گفت: سیستم‌های نرم‌افزاری جدیدی در بخش معدن هستیم که باید به این سمت حرکت کنیم تا طراحی معادن بر اساس این نرم افزارها انجام دهیم.

او افزود: ارتفاع و عرض پله‌ها در معادن روباز باید تغییر کند که همین کار نیاز به ماشین آلات و سرمایه گذاری‌های جدید داریم.

سعدمحمدی گفت: در صنعت مس نیازمند کامیون های معدنی با ظرفیت بالای ۱۳۰ تن و در حدود ۲۴۰ تن هستیم که برای ورود این کامیون های بزرگ معدنی نیاز به باز طراحی معادن داریم.

او افزود: در کل بخش معدن نیازمند ارتقای تکنولوژی سخت افزاری و نرم افزاری، حفظ بازار صادراتی، ارتقای تولید، سرمایه‌گذاری و نوسازی معادن نیاز امروز ماست.

او در پاسخ به این پرسش بیرونیت در رابطه با این که در شرایط تحریمی چگونه می‌توانیم به ارتقای تکنولوژی در بخش معدن برسیم، گفت: قطعا نیازمند ارتباط با دنیای خارج برای ارزآوری برسیم و البته در شرایط تحریم برای ورود تکنولوژی مسیری را طی می‌کنیم درباره ریز آن نمی‌توانم توضیحات بیشتری بدهم درباره تکنولوژی‌ها سخن بگویم.

او افزود: همین الان مجموعه مس قرار است ۱۵ دستگاه حفاری جدید بخرد. بنابراین ارتقای تکنولوژی در بخش معدن شدنی است اما مسیر کسب تکنولوژی فرق می‌کند.

او گفت: در رابطه با اختلاف تکنولوژیک با دنیا، در اکتشاف از سال ۱۳۴۰ تا به امروز که ۶۰ سال می‌گذرد مجموعا ۶ میلیون ۷۰۰ هزار متر حفاری شده است این در حالیست که استرالیا سالانه ۸ میلیون متر حفاری صورت می‌گیرد.

سعدمحمدی در خصوص مراکز متعدد تصمیم‌گیر در بازار گفت: ما نیازمند آن هستیم که همه ذینفعان کنار هم بنشینند تا بتوانیم بازار را کنترل کنیم و به استناد قانون رفتار کنیم و سعی داشته باشیم با هم‌افزایی و خرد جمعی داشته بهترین تصمیم را برای بازار بگیریم.

او گفت: در ماه گذشته مشکل برق داشتیم و کارخانه‌های سیمان نتوانستند به اندازه نیاز بازار تولید داشته باشند، بنابراین تقاضا از عرضه پیشی گرفت و قیمت سیمان بالا رفت. حال سوال من این است که کجای این کاهش تولید و افزایش قیمت به وزارت صمت ارتباط دارد؟



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0