بهروز برنا در گفتوگو با «بیرونیت» مطرح کرد: بخشی از مواد معدنی استراتژیک هستند که در دنیا به آن نیاز است و قطعاً جایگاه خود را دارند ما باید به طور ویژه برای آنها برنامهریزی کنیم که بتوانیم ارزش افزوده خوبی را از تولید آنها کس کنیم.
او با اشاره به ذخیره "آنتیموان" در کشور بیان کرد:آنتیموان در هر کشوری وجود ندارد. در ایران ذخایر زیادی از مواد معدنی وجود دارد که در سیستان و بلوچستان به شمش تبدیل و قابلیت صادرات دارد. بنابراین این موضوع می تواند برای کشور ارزش افزوده داشته باشند.
برنا ادامه داد: باید در در ایجاد بازار برای ذخایر معدنی خود برنامه ریزی داشته باشیم تا بتوانیم محصول نهایی را وارد بازار کرده و صادرات را برای کشورهای هدف در نظر بگیریم در غیر این صورت آزار خود در سنگ آهن و مصالح ساختمانی را از دست خواهیم داد.
مشاور مدیرعامل شرکت تهیه مواد معدنی ایران در بخش بعدی گفته های خویش با اشاره به ذخایر معدن طلای ساریگونی بیان کرد: ساریگونی ذخایر معدن طلا در کلاس جهانی است البته از ذخایر طلا در کشور ما ۷۱/۳۵ است.
برنا افزود: اکتشافاتی درباره معدن طلای ساریگونی به انجام رسیده و چند تن طلا ذخیره و گواهی کشف را هم صادر کردیم و چنانچه تکمیل تر شود میزان ذخیره بالاتر خواهد رفت.
برنا با بیان این که شنیدهها حاکی از صادرات کنسانتره ساریگونی است، تصریح کرد: کنسانتره این ماده معدنی به کشور قزاقستان صادر می شود و سایر کشورها نیز خواستار این ماده معدنی هستند،از آنجایی که طلا در کشور بازار خود را دارد می توانیم به قیمت بازار بورس دنیا از تولید کننده آن را خریداری کنیم تا از کشور خارج نشود.
مشاور مدیرعامل شرکت تهیه مواد معدنی ایران در پایان با اشاره به خطر زیست محیطی ساریگونی بیان کرد: از آنجایی که در فراوری طلا از سیانور استفاده میشود و از حوزچه هایPLCوILS که تمام ایزوگام هستند استفاده می شود در این شرایط به دلیل رعایت استاندارد مشکلی در صادرات طلا به وجود نمی آورد.
مطالب مرتبط