اولین شرکت پروژه محور معدن و صنایع معدنی در آستانه پذیرش در فرابورس

جلسه بررسی پذیرش شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در فرابورس با حضور اعضای هیئت پذیرش و مدیران شرکت‌های مختلف معدنی و فولادی امروز یکشنبه ۱۴ دیماه برگزار شد.
ماموریت «ومعادن» در تامین مالی طرح‌های معدنی

به گزارش بیرونیت، این شرکت اولین شرکت پروژه محور سهامی عام در صنعت به شمار می‌رود که برای تسریع در روند اجرا و بهره برداری پروژه‌ها تأسیس شده و نقش بسزایی در مدیریت بهینه و تأمین مالی طرح‌ها ایفا خواهد کرد.
تجلی توسعه معادن و فلزات به همت هلدینگ «ومعادن» و حمایت ویژه ایمیدرو، وزارت صمت و سازمان بورس شکل گرفته و در مراحل بعدی غولهای بزرگ معدنی همچون چادرملو و گل گهر در آن مشارکت نموده‌اند. 
پروژه محور بودن این شرکت باعث می‌شود منابع مالی جذب شده مستقیماً وارد عرصه تولید شده و سودآوری و بهره وری بالاتری را برای سرمایه گذاری‌ها در پی داشته باشد.

بهترین روش تأمین مالی پروژه‌ها
مرتضی علی اکبری مدیرعامل شرکت تجلی در این جلسه گفت: ازمیان روش‌های مختلفی که برای تأمین مالی پروژه‌ها وجود دارد این نکته قابل توجه است که بانک‌ها وام‌های بلند مدت نمی‌دهند و اصل، بهره و کارمزد در مدت نسبتاً کوتاهی باید بازپرداخت شود. در مورد تأمین مالی از ابزارهای بورس هم بهره باید ظرف سه یا شش ماه پرداخت شود. این وضعیت با ماهیت پروژه‌ها که نوعاً به مدت زمان بیشتری برای رسیدن به سوددهی نیاز دارند، همخوانی ندارد. بنابراین مشارکت اشخاص در قالب پذیره نویسی بورس بهترین گزینه برای پروژه‌هاست.
وی افزود: حداقل ۵۱ درصد سهام این شرکت در اختیار سه شرکت توسعه معادن و فلزات، چادرملو و گل گهر خواهد بود و در صورت موافقت فرابورس حداکثر تا سقف ۴۹ درصد سهام به صورت عمومی پذیره نویسی خواهد شد.
علی اکبری همچنین گفت: برنامه شرکت تجلی برای افزایش سرمایه در مجموع ۶۰۰۰ میلیارد تومان است و بخشی از این سرمایه از محل مطالبات سهامداران تأمین خواهد شد.
وی در خاتمه از حمایتهای بیدریغ دکتر الستی مدیرعامل سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، مدیران سازمان بورس، ایمیدرو و وزارت صمت برای رفع موانع و تسریع شکل گیری این حرکت و همکاری تأمین سرمایه امین در پیشبرد کار تقدیر و تشکر کرد

وضعیت فعلی و پروژه‌های شرکت تجلی
در حال حاضر شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات مالکیت ۴۸ درصد شرکت آهن و فولاد سرمد ابرکوه، ۳۵ درصد شرکت تهیه و تولید شرق فولاد خراسان، ۳۲ درصد شرکت جاده، ریل، دریا (همراه) و ۳۰ درصد شرکت صبا امید غرب خاورمیانه را در اختیار خود دارد. از میان این شرکتها، آهن و فولاد سرمد ابرکوه برای پذیرش در بورس اقدام کرده و در حال طی مراحل قانونی و اداری برای حضور در بازار سرمایه است. 
چهار پروژه بزرگ در قالب این شرکتها شکل گرفته که عبارتند از:
۱. احداث کارخانه ۲.۵ میلیون تنی تولید کنسانتره سنگ آهن در منطقه سنگان (شرق فولاد خراسان) با پیشرفت ۲۴ درصدی
۲. احداث واحد کلاف سازی ۴۰۰ هزارتنی (با ۴۰ درصد پیشرفت) و کارخانه فولاد با ظرفیت ۶۰۰ هزارتن شمش (۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی) (سرمد ابرکوه)
۳. طرح تولید ۱ میلیون تن آهن اسفنجی (سرمد ابرکوه)
۴. احداث کارخانه گندله سازی کردستان با ظرفیت ۹۲۰ هزارتن (صبا امید غرب خاورمیانه)

حضور بزرگان صنعت و مدیران با سابقه
دکتر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران و عضو هیئت پذیرش در این جلسه گفت: بزرگان صنعت در شرکت تجلی در قالب سهامدار عمده حضور دارند و این به نوعی به منزله ضمانت اجرای پروژه‌هاست. خوشبختانه مدیران توانمند و باسابقه‌ای به عنوان تیم اجرایی مسئولیت این کار را بعهده گرفته‌اند و مناسب است این مدیران و سوابق ایشان به مردم معرفی شوند، چرا که این امر باعث اعتماد بیشتر آنها به جدی بودن کار و به ثمر نشستن پروژه‌ها خواهد شد. تیم اجرایی و مدیریتی برای یک شرکت پروژه محور بسیار مهم است.
وی تاکید کرد تا برای تأمین اعتماد بیشتر مردم و تضمین سرمایه گذاری ایشان از ابزارهای مالی موجود در بورس به خوبی استفاده شود. 
دکتر تجریشی، عضو دیگر هیئت پذیرش فرابورس در این جلسه گفت: جای خالی این کار از مدتها قبل احساس می‌شد. چند ابزار دیگر در این راستا معرفی شده بود اما هیچکدام نتوانستند نیاز بازار اولیه را در مورد تأمین مالی پروژه‌ها آنچنان که شایسته است، مرتفع کنند. 
وی افزود: لازم است تمام ریسک‌ها و محاسبات به دقت مورد بررسی قرار گیرد تا این حرکت به خوبی شکل گیرد. 
محمود زیدآبادی معاون مالی و اقتصادی شرکت گل گهر نیز در این جلسه ضمن تاکید بر ارزشمند بودن این حرکت در سطح کشور گفت: این حرکت باعث می‌شود هم راستا با سیاست‌های کلان اقتصادی پول در گردش کاهش پیدا کند و سمت و سوی این پولها به سمت چرخه تولید حرکت کند. لیکن باید دقت کرد طوری این حرکت شکل گیرد که حداکثر اعتماد سازی در مردم ایجاد شود چرا که ادامه این حرکت را در شرکتهای مختلف بزرگ معدنی و صنعتی کشور و زیرمجموعه‌های ایمیدرو دنبال خواهد شد و شرکتهای مشابهی بناست وارد این عرصه شوند.

انتظار می‌رود با پذیرش شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در فرابورس و مشارکت عمومی مردم در قالب پذیره نویسی سهام در کنار شرکتهای بزرگی چون هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، چادرملو و گل گهر حرکت نوینی در تأمین مالی و پیشبرد پروژه‌های حوزه معدن و صنایع معدنی شکل گیرد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0