مشاور پیشین رئیسجمهوری در گفتوگو با "بیرونیت" افزود: نتیجه مطالعات زمینشناسی و اکتشافات اولیه صورتگرفته نشان میدهد که استان سیستان و بلوچستان قطب سوم ذخایر مس در کشور بوده و میتوان یک سرچشمه دیگر در این استان ایجاد کرد.
او گفت: در این صورت با توسعه صنعت مس هم اشتغالزایی و محرومیتزدایی در استان سیستان و بلوچستان صورت خواهد گرفت و هم میتوان با تجهیز معادن مس این استان مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ۵۰۰ هزار تن مس در سال را تأمین کرد.
این دولتمرد پیشین تصریح کرد: از میان بنگاههای معدنی کشور، شرکت ملی مس راه درستی را در پیش گرفته و مسیر خوبی را طی کرده اما ما نباید به این مقدار تولید مس راضی باشیم و باید میزان تولید مس کاتد در برنامه هفتم توسعه حداقل به ۵۰۰ هزار تن برسد چرا که ذخایر بسیار خوبی از مس در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد.
او افزود: در سال گذشته از محل صادرات مس بیش از یک میلیارد دلار درآمد ارزی داشتهایم و شرکت مس به نوعی نقش بانک مرکزی را در تخصیص ارز به شرکتهای خودروساز و لوازم خانگی را بازی کرد.
ترکان گفت: اگر امروز میبینید که این شرکت خواهان زیادی دارد به خاطر درآمد بالای ارزی آن است چرا که توانسته از تحریمها سربلند بیرون بیاید.
مطالب مرتبط