وزیر صنعت با تاکید بر رشد تولید و صادرات بخش معدن کشور، مطرح کرد: بیشتر معضلات بخش معدن با راه اندازی سامانه کاداستر حل شده است.
تاکید نعمت زاده بر رشد تولید و صادرات بخش معدن کشور/ به 4 هزار واحد صنعتی تسهیلات دادیم

به گزارش معدن‌نامه، محمدرضا نعمت‌زاده در نشست خبری خود با تبریک به تایید صلاحیت حسن روحانی و اسحاق جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری، به مهمترین بخش های کارنامه عملکرد خود در این وزارتخانه پرداخت.

 او با  بیان اینکه بخش صنعت و معدن کشور از رشد خوبی برخوردار بوده و ما در زمینه معدن و صنایع معدنی رشد تولید و صادرات قابل توجهی داشتیم، گفت: آمار بانک مرکزی و مرکز آمار از سال گذشته مربوط به 9 ماهه اول سال 95 است و در این مدت در بخش صنعت و معدن شاهد رشد 5درصدی بوده ایم.

نعمت زاده همچنین بر اهمیت نقش سامانه کاداستر در بخش معدن تاکید کرد و گفت: بیشتر معضلات بخش معدن را راه اندازی سامانه کاداستر حل کرده و الان این امکان فراهم شده که هرکسی محدوده ای را کشف کرد، به راحتی در این سامانه ثبت کند.

نعمت‌زاده همچنین افزود: ۷۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای بخش تجارت و ۱۶۱ هزار میلیارد تومان برای بخش صنعت و معدن  در مجموع توسط بانک ها در سال گذشته پرداخت شد.

در ادامه این گزارش، مهمترین سخنان وزیر صنعت را می‌خوانید.

 - در سال های اخیر برنامه ریزی کردیم در راستای اقتصاد مقاومتی، در 7500 واحد کوچک و متوسط سرمایه‌گذاری داشته باشیم که خوشبختانه در 4 هزار واحد این منابع برای رونق تولید نتیجه بخش شده است. اغلب پرداخت ها در نیمه دوم سال گذشته صورت گرفته و باقی منابع قبل و بعد از پرداخت بررسی خواهد شد.

- 31 طرح ملی داشتیم، تعداد زیادی از آن ها انجام شده یا به مرحله افتتاح رسیده یا به زودی افتتاح می شود. برخی می پرسند چرا نزدیک انتخابات صحبت از افتتاح آنهاست، در این خصوص باید بگوییم این طرح ها پیگیری شده جلو رفته اند و دوستان اصرار دارند در سفر رئیس جمهور به استان ها افتتاح شوند.

- در خصوص صادرات اگر چه به لحاظ قیمتی رشد نداشتیم اما در زمینه تولید و صادرات نفت 35 درصد رشد داشتیم.

- در زمینه دانش بنیان بسیاری از صنایع پیشرفت داشته اند و حدود 3 هزار واحد دانش بنیان صنعتی داریم که به لحاظ فروش وضعیت خوبی دارند و ما در وزارت صنعت از این صنایع حمایت می کنیم.

- خوشبختانه سال گذشته صادرات ما نسبت به سال 94 از واردات پیشی گرفته است. 44 میلیارد دلار صادرات نفتی و واردات مان 43 میلیارد است.

- در بخش امور مالیاتی و تامین اجتماعی صنایع ، بررسی های ما نشان داد بیشتر مشکلاتی که واحدهای ما مطرح می کنند به مشکلات مالیاتی مربوط می شود که با ارائه اظهارنامه های مالیاتی آنها به سازمان امور مالیاتی امیدواریم مشکلات آنها برطرف شود.  اظهارنامه مالیاتی می تواند این بلاتکلیفی که سال ها طول می کشید مشکل مالیات صنعتگران حل شود، رسیدگی به این موضوع را سرعت بخشد.

- برخی از کمبود نقدینگی واحدها می نالند اما در صنایع کوچک و متوسط تاکنون سرمایه گذاری بسیاری انجام شده و به بخش صنعت و معدن 161 هزار میلیارد تومان و 72 هزار میلیارد تومان به بخش تجارت داده شده است.

- کارخانه داروگر که ۷۰ سال پیشینه فعالیت دارد ، هم اکنون در حال فعالیت است.

- کارخانه روغن نباتی نیز فعال است.

- قند دزفول که نزدیک به ۱۰ سال است متوقف شده بود، با رایزنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با جهاد کشاورزی و قوه قضاییه در حال بازسازی است که تا دوماه آینده وارد چرخه تولید خواهد شد. نصف واحدهای راکد متعلق به دولت های قبل است و این واحدها یا بازسازی و نوسازی نشدند یا ورثه و سهامداران آن ها متمایل به ادامه کار نبودند.

- بیش از هزار واحد تولیدی  راکد در شهرک های صنعتی در یک سال گذشته راه اندازی شد و در شش ماهه اخیر نیز بیشتر واحدهای موجود در خواست توسعه واحدهای خود را داشتند که این موضوع از امید به پیشرفت و توسعه این واحدها حکایت دارد.

- آیین نامه ارتقای کیفیت خودرو برای از رده خارج کردن خودوهای فرسوده باید اجرا شود و در این راستا ۴۸ هزار تاکسی فرسوده در سال گذشته نوسازی شد.

- دو روش تشویقی و قهریه را به عنوان روش های پیشنهادی اجرای این طرح وجود دارد که در روش پیشنهادی تشویقی می توانیم با ارایه وام و تسهیلات ویژه مالکان خودرو را به سمت ارتقای کیفیت خودروپی خود ترغیب کنیم.

- جلوگیری از عبور و مرور این خودروها توسط راهنمایی و رانندگی نیز به عنوان یک پیشنهاد قهریه ای می تواند مطرح باشد که استفاده از یک روش با تلفیق این دو پیشنهاد می تواند به اجرایی شدن این آیین نامه کمک می کند.

-‌ برای دریافت اعتبارات لازم جهت جایگزین کردن کامیون ها و اتوبوس های فرسوده نیز برنامه هایی خوبی در نظر گرفته شد و در این زمینه اعتبارات محدودی نیز دریافت کردیم اما در سطح  وسیع نیازمند منابع مالی بیشتر هستیم.

-‌ در دولت تدبیر و امید و تنها در عرض9ماه 130 واحد به جمع واحدهای صنعتی دانش بنیان کشور افزوده شده است.

- حمایت از شرکت های دانش بنیان اولویت مهمی برای وزارت صنعت،معدن وتجارت است و در این راستا اقدامات ویژه ای انجام شده است.

- تا پایان سال 94 در کشور 156 واحد صنعتی دانش بنیان در کشور فعال بودند که تا پایان آذرماه سال 95 تنها در مدت 9 ماه 130 واحد دانش بنیان به این جمع افزوده شده  و به 285 واحد رسیده شده است.

- برای وزارت صنعت،معدن و تجارت تبدیل واحدهای صنعتی موجود به دانش بنیان اولویت دارد و راه اندازی واحدهای صنعتی دانش بنیان جدید خوب است اما زمانی که واحد صنعتی فعال است و می تواند با توسعه تکنولوژی به دانش بنیان تبدیل شود می توان با حمایت از آن زمینه کار را فراهم کرد.

- صندوق نوآوری از فعالیت های دانش بنیان فعال است و این صندوق هر سال به اعتباراتش افزوده می شود و حمایت های خوبی از فعالان بخش دانش بنیان می کند بنابراین شرکت های دانش بنیان می توانند از این امکانات استفاده کنند.

- روند صعودی رشد شرکت های دانش بنیان تداوم دارد و دولت از این مجموعه ها حمایت جدی میکند.

- 233 هزارمیلیارد تومان تسهیلات توسط بانک ها به بخش صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته پرداخت شد.

- طرح رونق تولید بدون همکاری بانک ها امکان پذیر نبود‌.

- هدف ما کمک به رشد بانک های کشور است و در همین راستا برای افزایش سرمایه بانک ها برای خدمات رسانی مالی بهتر تلاش کردیم.

- نمایندگان بانک ها در جلسات کارگروه رونق تولید و تسهیل تولید حضور داشته و دارند و طرح رونق تولید بدون همکاری بانک ها امکان پذیر نبود.

- جرایم وام های زیر ۱۰۰ میلیون در سال گذشته بخشوده شد، به عنوان نمونه در بخش کشاورزی جرایم بخشودگی حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.

- 400 میلیارد تومان برای حمایت از توسعه صادرات در سال جدید در نظر گرفته شده است.

- اجرای کامل بسته حمایت از توسعه صادرات از اهداف جدی دولت در سال جدید است.

- سال گذشته به دلیل تامین نشدن اعتبار تنها 50 میلیارد تومان از بودجه توسعه صادرات تامین شد اما امسال سازمان برنامه و بودجه اعتبارات لازم برای حمایت از توسعه صادرات را تامین می‌کند.

- هزینه های حمل و نقل و نرخ تسهیلات از جمله مشکلات موجود در توسعه صادرات است و صادرکنندگان خواستار اصلاح نرخ تسهیلات و برخی نرخ های حمل و نقل هستند که در کارگروه توسعه صادرات در تلاش برای حل این مشکلات هستیم.

- پوشش بیمه های صادراتی در سال 95 را در توسعه صادرات موثر بود و صندوق ضمانت صادرات در سال گذشته 400 درصد افزایش عملکرد داشته است که نشان می دهد صادرکنندگان علاقه مند شده اند محصولات خود را بیمه کنند.

- امسال پیش بینی شده صادرات غیر نفتی 25 درصد رشد داشته باشد و برای تحقق این پیش بینی تلاش همه جانبه ای صورت می گیرد.

- پیش از این محدودیت های بیشتری بوداما برنامه ریزی های انجام شده سبب شده تسهیلات بیشتری برای ورود موقت برای صادرات از جمله دریافت چک و سفته و یا در نهایت وثیقه  اختصاص یابد تا مواد اولیه برای صادرات راحت تر تامین شود.

 



منبع: معدن نامه

نمایش ساده


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0