معاونت اکتشافات معدنی سازمان زمین‌شناسی مطرح کرد:

معاونت اکتشافات سازمان زمین‌شناسی با بیان اینکه معادن فلزی ایران نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی توانمند دارند، گفت: تجربه واگذاری معدن سرب و روی مهدی‌آباد به بخش خصوصی می‌تواند در معادن طلا هم تکرار شود. 
معادن فلزی بخش خصوصی را صدا می‌زنند/  تشکیل کنسرسیوم‌های بزرگ برای بهره‌برداری از معادن طلا

بهروز برنا در گفت و گو با معدن‌نامه با بیان اینکه معادن فلزی برای سرمایه‌گذاران جذابیت‌های زیادی دارد، مطرح کرد: ایران به لحاظ ظرفیت‌های معدنی از ذخایر ارزشمند بسیاری برخوردار است. با توجه به اینکه مجموع تولید جهانی طلا در سال 2016 به 3100 تن رسیده اگر یک درصد این تولید سهم ایران باشد، باید میزان طلای تولیدی ما به 31 تن برسد که تحقق این امر نیاز به افزایش سرمایه‌گذاری در معادن طلا دارد. ضمن اینکه کمربند 2500 کیلومتری ارومیه - دختر شناخته‌شده‌ترین کمربند مس و طلا و کمربند آهن معروف به اورال عمان را در اختیار داریم.

 او افزود: هنوز با برخی از کشورهای قاره آسیا میزان تولید طلایمان فاصله بسیاری دارد در حالی که می‌توان با ورود بخش خصوصی توانمند در زمینه معادن طلا، ایران هم در صنعت طلا رشد پیدا کند. غیر از معدن طلای زرشوران و موته که دولتی هستند باقی معادن طلا به دست بخش خصوصی سپرده شده است. به طور مثال هم اکنون معدن طلای ساریگونی کردستان‌ با مدیریت هیات قزاقی افتتاح و به مرحله تولید رسیده است.

معاونت اکتشافات معدنی افزود: اگر بخش خصوصی‌مان در بخش معدن به دنبال تکنولوژی‌ های جدید باشد، خود را توانمند کرده و می‌تواند بر روی معادن مقیاس بالا متمرکز شود. مسلما این رویکرد می‌تواند بخش خصوصی فعال در بخش معدن را نسبت به گذشته متحول کند. ضمن اینکه اولویت اصلی اکتشاف و معدنکاری هم ایجاد ارزش افزوده بالا باشد و بعد به تولید ثروت بیاندیشد.

برنا با بیان اینکه کشور ما به دلیل تنوع معدنی بالایی که دارد می‌تواند اشتغالزایی بسیاری در این بخش داشته باشد، گفت: در مقطع کنونی معادن فلزی بسیاری داریم که نیمه کاره رها شده‌اند و از این قبیل معادن قدیمی و شدادی رها شده در اغلب استان‌ها وجود دارد. در حالی که می‌توان با ایجاد کارخانه در کنار این معادن زیرساخت‌ها را برای تامین خوراک آماده کرد و با تزریق سرمایه این معادن را احیا کرد و ذخایر بسیاری استخراج کرد.

او ادامه داد: هماهنگی دولت و بخش خصوصی در بخش معدن می‌تواند بستری فراهم کند که بخش خصوصی توانمند در معادن ظاهر شود همان طور که چندی پیش شاهد حضور بخش خصوصی در بزرگترین معدن سرب و روی ایران معدن مهدی‌آباد بودیم و تشکیل کنسرسیوم‌های بزرگ برای بهره‌برداری از معادن طلا و دیگر مواد معدنی هم می‌تواند مثمر ثمر باشد. ضمن اینکه دولت همیشه از ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به معادن فلزی استقبال کرده است. در حال حاضر سرمایه‌گذاری در زمینه اغلب مواد معدنی برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی جذاب است و در زمینه طلا، عناصر نادرخاکی، گندله، کنسانتره، فولاد، سرب و روی، کرومیت، مس، آلومینیوم و مولیبدن تمایل به سرمایه‌گذاری وجود دارد.

 



منبع: معدن نامه

نمایش ساده


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0