به گزارش معدن نامه، حسینی نژاد با تاکید بر لزوم جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی در کرمان اظهارکرد:کرومیت کرمان که 60 سال به صورت خام صادر می شد در کارخانه 200 هزار تنی فرآوری که در دولت تدبیر و امید کلید خورد، به فروکروم تبدیل خواهد شد و ظرفیت 60 هزار تنی آن آماده افتتاح است.
او بیان کرد: این کارخانه بزرگترین کارخانه فرآوری کرومیت در خاورمیانه خواهد بود و برای فرآوری 200 هزار تن فروکروم به حدود 350 هزار تن کرومیت نیاز است در حالی که در استان کرمان به طور میانگین حدود یکصد هزار تن کرومیت تولید می شود و مابقی خوراک این کارخانه را باید از خارج استان و حتی کشورهای دیگر تامین کرد.
این فعال معدنی تصریح کرد: با جلوگیری از صادرات کرومیت به صورت خام برای استان یک ارزآوری مطلوبی ایجاد کرده ایم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان مجموع ذخایر معدنی اثبات شده این استان را 5.7 میلیارد تن اعلام کرد و افزود: حدود 40 درصد تولید ناخالص داخلی کشور در حوزه معدن در کرمان است و 96.9 درصد این شاخص مربوط به پنج معدن بزرگ کرمان است.
او با بیان اینکه 385 پروانه بهره برداری فعال در استان کرمان وجود دارد اظهار کرد: در واقع می توان گفت، مابقی معادن کرمان کمتر از چهار دهم درصد روی تولید ناخالص داخلی این استان تاثیرگذار هستند و نشان دهنده این است که معدن کاری در مقیاس بزرگ صرفه اقتصادی دارد.
حسینی نژاد افزود: کشور ایتالیا به واسطه یک معدن مرمریت لقب 'پدر سنگ دنیا' را به خود اختصاص داده است چرا که ارزش افزوده را در معادن خود ایجاد کرده است.
حسینی نژاد با بیان اینکه در معادن بزرگ دنیا یک بیل مکانیکی در هر مرتبه 70 تن ماده معدنی را جابجا می کند گفت: هر بیل مکانیکی در معادن کوچک برای جابجا کردن 70 تن ماده معدنی، باید 70 مرتبه برداشت کند.
او گفت: پنج معدن بزرگ کرمان شامل مواد معدنی مس، سنگ آهن، ذغال سنگ و کرومیت به همراه تنوع در ذخایر معدنی، این استان را به بهشت معادن معروف کرده است و معدن کاری در مقیاس بزرگ هزینه ها و قیمت تمام شده را کاهش می دهد که با توجه به اجرای طرح پهنه بندی محدوده های معدنی در استان امیدواریم در حوزه اکتشاف کارهای خوبی توسط شرکت های معتبر انجام شود.
بر اساس این گزارش، 380 معدن در کرمان 42 نوع ماده معدنی را استخراج می کنند.
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط