به گزارش معدننامه، مجید عاشوری مجری پروژه بازسازی و نوسازی ذوب و پالایش مجتمع مس سرچشمه با بیان این مطلب گفت: با نصب این دستگاه، انجام فرایند تولید نسبت به روش قبلی آسانتر میشود که این موضوع باعث افزایش رضایت و بهرهوری نیروی انسانی پالایشگاه خواهد شد.
وی افزود: همچنین، با راهاندازی این تکنولوژی در حدود 50 نفر کاهش نیروی انسانی در پالایشگاه خواهیم داشت که امکان استفاده از توان آنها در سایر واحدها بهوجود میآید.
وی با اشاره اینکه کاهش مصرف انرژی، یکی دیگر از دستاوردهای این تغییر تکنولوژی است، افزود: پس از تغییر تکنولوژی میتوان با کشیدن کاور مناسب روی سلولهای تولید کاتد، تبخیر آب و اسید را کاهش داد که این امر نیز باعث صرفهجویی در مصرف آب، مصرف بخار و همچنین کاهش آلودگی محیط کار شود.
مجری پروژه بازسازی و نوسازی ذوب و پالایش مجتمع مس سرچشمه، افزایش کیفیت کاتد تولیدی پالایشگاه سرچشمه را از دیگر دستاوردهای این پروژه عنوان کرد و گفت: انحراف از عمودی بودن کاتدهای اولیه بهدلیل نازک بودن آنها باعث افزایش اتصال کوتاه بین آند و کاتد میشود، درصورتیکه در تکنولوژی جدید، بلانکهای مورد استفاده کاملاً عمود است که این امر باعث افزایش راندمان جریان، بهبود کیفیت محصول و همچنین باعث کاهش مصرف حاملهای انرژی و نهایتاً کاهش تولید گازهای گلخانهای و صیانت از محیطزیست میشود.
عاشوری با بیان اینکه میزان سرمایه استفادهشده در این پروژه، 110 میلیارد ریال و 22 میلیون یورو است، درباره استفاده از توانمندیهای داخلی در راهاندازی این پروژه گفت: در این پروژه، برای نصب و راهاندازی ماشین CSM از توانمندیهای شرکتهای داخلی «مهد امید آرین» زیرمجموعه قرارگاه خاتمالانبیا و «روهام دردیس» استفاده شده است.
گفتنی است؛ دستگاه کاتد استریپینگ یا دستگاه CSM شامل پنج ربات است که عملیات پولینگ کاتدی شامل جداسازی کاتد از بلانک، شستوشوی کاتدها، بستهبندی کاتدها و نصب لیبل روی آنها را بهطور اتومات انجام میدهند.
منبع: مس پرس
مطالب مرتبط