به گزارش بیرونیت، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در بخش با اشاره به اجرای بزرگترین پروژه فولادی کشور در منطقه آزاد چابهار، تصریح کرد: تاکنون کنسرسیومی از سه شرکت فولادی بزرگ کشور تشکیل شده است. در ادامه، این کنسرسیوم شرکتی را ثبت کردهاند و زمینی نیز در نظر گرفته شده تا پروژه در آن اجرا شود.
مرتضی بانک با اشاره به اینکه زمین پیشنهاد شده از سوی این کنسرسیوم فولادی مورد تایید قرار گرفته است، بیان کرد: تاکنون مطالعات اولیه با حضور مشاور خارجی انجام شده است. با اقدامات صورت گرفته، معدن لازم برای استفاده در این پروژه فولادی بزرگ، در کشورهای دیگر تأمین خواهد شد. قرارداد برای استفاده از آن معادن نیز توسط شرکتهای فعال در این کنسرسیوم بسته شده است.
او افزود: امیدوار هستیم مطالعات نهایی زودتر به سرانجام برسد. با توجه به اینکه قرار است پروژه تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در دستور کار قرار بگیرد، باید مطالعات دقیقی بر روی آن انجام شود. این پروژهای است که عملیات اجرایی آن در دولت دوم آقای روحانی آغاز شده است و در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خاطرنشان کرد: طبیعی است که پروژه تولید ۱۰ میلیون تن فولاد، پروژه بسیار سنگینی است، اما سه شرکت توانمند فولادی از جمله چادرملو، فولاد مبارکه و گلگهر کنسرسیومی را تشکیل دادهاند که چون شرکتهای بزرگی هستند به آینده این پروژه بسیار امیدوار هستیم.
مرتضی بانک در پایان یادآور شد: مشاورانی که این شرکتها انتخاب کردهاند، مشاورانی قوی و بینالمللی هستند. امیدواریم در آینده نهچندان دور شاهد پا گرفتن شرکت فولادی بزرگی در چابهار باشیم که در راستای توسعه سواحل مکران بسیار موثر خواهد بود.
مرتضی بانک با اشاره به روند پیشرفت پروژه شهر فرودگاهی چابهار که اخیراً دچار چالش شده بود، اظهار داشت: مقرر شده است که فرودگاه چابهار بعد از اینکه محدوده منطقه آزاد چابهار افزایش پیدا کرد، ایجاد شود. تا قبل از اینکه این محدوده افزایش پیدا کند، ما از فرودگاه کنارک استفاده میکردیم، چون این محدوده افزایش پیدا کرده و در این محدوده از قبل فرودگاه نیز پیشبینی شده بود، تصمیم گرفتیم که این طرح را اجرایی کنیم.
او ادامه داد: ما از سازمان هواپیمایی کشوری، مجوزهای اولیه را کسب کرده و قرارداد آن را نیز با قرارگاه خاتمالانبیا منعقد کردیم. در این قرارداد سرمایهگذاری، ترکیبی است از ریالی و امکانات زیرساختی. هواپیمایی کشور قبل از شروع کار ایراداتی گرفت که به نظر ما این ایرادات قابل رفع بود. این موضوع به ستاد کل نیروهای مسلح نیز منتقل و در ستاد کل نیز مصوب شد که سه کارگروه تشکیل شود و بررسی کنند که این مشکلات قابل رفع است یا نه و درخواست شد که فعلا اقدامات اولیه برای طرح انجام بگیرد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه پیشنهاد ما این بود که فعلا سه کارگروه برای بررسی پروژه شهر فرودگاهی چابهار تشکیل شود و فعالیت اولیه برای ساخت فرودگاه نیز ادامه پیدا کند، تصریح کرد: بنابراین میتوانستیم در صورت تغییر در سیاستها و برنامه به وجود آمده، پیشنهاد بعدی را در نظر بگیریم که البته ستاد کل نیروهای مسلح با این موضوع موافقت نکرد.
مرتضی بانک تصریح کرد: در پی عدم موافقت ستاد کل نیروهای مسلح، ارتش اقدامات ایذایی را انجام داد و ما نیز کار را متوقف کردیم. در این حین گزارش کار را به آقای رئیس جمهور و ستاد کل نیروهای مسلح و حتی دفتر مقام معظم رهبری ارسال کردیم که نشان میداد مجوزها چطور بوده و اقدامات قانونی ما چه بوده است.
او با تاکید بر ضرورت احداث شهر فرودگاهی چابهار در پیشرفت و توسعه منطقه و نیز کشور، گفت: برخی از ایراداتی که وجود دارد میتوان با جابهجایی زمینهایی که نیروی هوایی دارد، رفع کرد. به هر حال جناب آقای رئیس جمهور صراحتاً اعلام کردند که این پروژه باید ادامه پیدا کند و سازمان هواپیمایی کشوری مسئول است که مشکلات را رفع کند.
مشاور رئیس جمهوری ادامه داد: سازمان هواپیمایی کشوری در حال حاضر به دنبال رفع این مشکلات است. این مسئله کمی زمان برده است، اما در زمان نه چندان دوری نظر سازمان هواپیمایی کشوری باید اعلام شود.
مرتضی بانک با تاکید بر اینکه سفر برخی نمایندگان مجلس و آقای قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی به چابهار در راستای رسیدگی و تسریع پروژه بود، گفت: ما با مسئولان در تماس بودیم که در خصوص احداث شهر فرودگاهی چابهار وارد عمل شوند و در نهایت حضور آقای قالیباف در چابهار در این موضوع بسیار موثر بود. امیدوار هستیم که سازمان هواپیمایی کشوری هر چه سریعتر اعلام نظر کند.
📍رئیس ایمیدرو از شناسایی ۷۰۱ معدن غیرفعال در کشور خبر داد
🔹️ریکاوریِ ۳۰۳ معدن
خداداد غریبپور با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون ۳۰۳ معدن احیا و به مدار تولید بازگشتند، عنوان کرد: امسال ۷۰۱ معدن غیرفعال شناسایی و برای ۲۲۳ معدن راهکار کلینیکی ارایه شده است.
خداداد غریبپور در جلسه پایش طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک مقیاس که به شیوه ویدئوکنفرانس برگزار شد،افزود: امسال تا پایان بیستم آبان ماه جاری تعداد ۱۵۷ معدن در قالب طرح احیا، فعال شدند و امسال بازگشت ۲۰۰ معدن به چرخه فعالیت در دستور کار قرار دارد.
پیش از این شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) وابسته به سازمان ایمیدرو آمار داد:امسال ۷۰۱ معدن غیرفعال شناسایی و برای ۲۲۳ معدن راهکار کلینیکی ارایه شده است.
غریب پور پیش بینی کرد: آمار معادن غیر فعال استان های مختلف با به روز شدن، زمینه احیای شمار بیشتری فراهم شود.
وزارت صنعت پیش از این آمار داد: تعداد معادن فعال کشور بالغ بر پنج هزار و ۶۰۰ معدن است که بطور متوسط سالیانه حدود ۴۰۰ میلیون تن انواع مواد معدنی از آنها استخراج می شود.
رییس هیات عامل ایمیدرو ضمن یادآوری منافع حاصل از فعالسازی معادن غیرفعال که بسود کشور است، گفت: بنابر همکاری مجموعه ای از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، بخش خصوصی، خانه معدن، اتاق بازرگانی و معاونت معدنی وزارت صنعت معدن و تجارت، این طرح در حال اجرا است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت اضافه کرد: اکنون همگرایی بیشتری برای توجه به زیرساخت های معادن احیا شده وجود دارد که این مهم با حضور همه اجزای این طرح، قابل تحقق است.
وی گفت: شرکت ملی صنایع مس در تامین اعتبار برای احیای معادن مس همکاری دارد و از محل ۵۰ میلیارد تومانی که این شرکت برای طرح در نظر گرفته، اکنون با حمایت و ضمانت صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیت های معدنی، نخستین مجموعه معدنی و فرآوری مس در آستانه جذب تسهیلات برای تامین زیرساخت برق و فعال شدن معادن اطراف واحدفرآوری است.
به گفته غریب پور، برای حوزه های سنگ آهن نیز شرکت های گل گهر، چادرملو و فولاد مبارکه برای همکاری آمادگی دارند و حاصل آن انتفاع چندجانبه برای معادن، اشتغال و همچنین تامین مواد اولیه شرکت های بزرگ است.
مطالب مرتبط