آرمین سلسانی در گفتوگو با《بیرونیت》 اظهار کرد: در چند سال گذشته با ایفای نقش خانه معدن در حوزههای مختلف تصمیمگیری توانستهایم بسیاری از بخشنامههای ناصحیح را اصلاح کنیم و مسائل بخش معدن را با نگاه کارشناسی حل کنیم.
او افزود: در سالهای گذشته تصمیمات دولتی معمولا پشت درهای بسته گرفته میشدند؛ اما اکنون با فعالیت خانه معدن استانها، جایگاه بخش خصوصی و تشکلها در تصمیمگیریهای دولتی پررنگتر شده است.
رئیس خانه معدن زنجان با اشاره به نقش این تشکل معدنی در سیاستگذاریهای دولتی گفت: امروز روسای خانه معدن استانها هرکدام کرسی خود را در شورای عالی معادن دارند و هرکدام به نوبه خود میتوانند در این تصمیمگیریها موثر واقع شوند.
او درباره برخی از ارگانها و نهادهایی که اعضای خانه معدن در آنها حضور دارند، افزود: در کمیته سازمان صنعت و معدن که مسوولیت رسیدگی به بخشودگی حقوق دولتی، جرایم دولتی و تخصیص حقوق دولتی را دارد، صاحب نظر هستیم ولی در آن ذی نفع نیستیم. از دیگر بخشهایی که خانه معدن زنجان در آن فعالیت میکند؛ میتوان به کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی، کارگروه تعاونی استان، کمیته اچ اس ای و به طور کل در تمام جلساتی که به طور خاص درباره تصمیمگیریهای کلان مربوط به معدن و صنایع معدنی است، حضور داریم و در بسیاری از آنها صاحب رای هستیم.
سلسانی با اشاره به طرح احیا و فعالسازی معادن کوچک مقیاس، درخصوص سیاستهای حمایتی خانه معدن از جامعه معدنی گفت: طی دو سال اخیر خانه معدن با همکاری ایمیدرو، طرح احیا و فعالسازی معادن کوچک مقیاس را به جریان انداخته است و تا کنون تمام معادن فلزی کشور نظیر هماتیت، مگنتیت، سرب و روی، مس و دیگر عناصر مورد بررسی قرار گرفته است. به طور مثال سال ۱۳۹۷ با بررسیهای صورت گرفته مشاهده شد که ۱۲ معدن آهن غیرفعال در استان زنجان وجود دارد و چه ظرفیتهای اقتصادی به بهرهبرداری نرسیده است.
رئیس خانه معدن استان زنجان درباره نقش خانه معدن استانها در جذب سرمایه عنوان کرد: به علت دغدغه خانه معدن در راه اندازی واحدهای معدنی غیرفعال، در انتهای سال ۹۷ طرحی مدون و اقتصادی را برنامهریزی کردیم که به صورت طرحی اقتصادی به سرمایه گذاران داخلی و خارجی ارائه کنیم. این اقدام موجب شد که در سال ۹۹ تمام معادن غیرفعال آهن استان زنجان دوباره راهاندازی شوند و تعدادی کارخانه فراوری نیز احداث شود.
سلسانی درباره نقش این نهاد در مشارکتهای اجتماعی اذعان داشت: در این بخش نیز ما کارنامه قابل قبولی را از خود برجا گذاشتهایم به طور مثال، در ماههای اخیر که ویروس کرونا معادن و صنایع معدنی را تحت الشعاع قرار داده است، به منظور حل این مشکل جلسات متعددی را در غالب جلسات اچ اس ای برگزار کردهایم. در ادامه با انجام تبلیغات وسیع شرکتها و واحدهای معدنی که با این موضوع دست و پنجه نرم میکردند؛ شناسایی شدند و با آگاهی بخشی و حمایتهای صورت پذیرفته توانستیم، امینت شغلی کارکنان این واحدها را حفظ کنیم.
رئیس خانه معدن استان زنجان درخصوص تخلفات برخی معدنکاران و نحوه برخورد خانه معدن با آنها گفت: بخشی از معادن هستند که کار خود را به درستی انجام نمیدهند و این طور نیست که ما و مجموعه خانه معدن چشم بسته از تمام معادن و منافع آنها دفاع کند و معدنکاران متخلف به حال خود رها شوند.
او در ادامه افزود: خانه معدن خود مولد طرحهای حمایتی از محیط زیست است و این مجموعه توانسته با برگزاری جلساتی در سالهای اخیر، باعث ایجاد همافزایی هر چه بیشتر در میان آحاد جامعه معدنی و اداره محیط زیست شود.
سلسانی در پایان ضمن تشکر از زحمات رئیس و هیات مدیره خانه معدن ایران درباره پیشبرد نظرات و تصمیم گیریهای این مجموعه در سطح کلان کشوری گفت: اعضای این مجموعه با تلاش شبانهروزی خود باعث ارتقا یافتن جایگاه خانه معدن در میان نهادها و ارگانهای مهم دولتی شدهاند.
مطالب مرتبط