به گزارش بیرونیت، عبدالناصر همتی در «آیین تقدیر از صادرکنندگان عرصه بازگشت ارز به کشور»، از شرکتهای فولاد خوزستان، فولاد مبارکه اصفهان، ذوب آهن اصفهان، فولاد کاوه جنوب کیش، فولادهرمزگان، فولاد خراسان، مجتمع فولاد کویر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت معدن و صنعتی گل گهر، شرکت ذوب آهن پاسارگاد، شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان و شرکت معادن سنگ آهن احیاء سپاهان جهت صادرات غیرنفتی و کمک به تأمین نیازهای ارزی کشور، تقدیر کرد.
رئیس کل بانک مرکزی در این مراسم گفت: از مجموع ۱۰۸ صادرکننده نزدیک به ۲۳ میلیارد یورو (حدود ۲۶ میلیارد دلار) ظرف مدت حدود دو سال و نیم به چرخه اقتصاد کشور بازگشته است که رقم قابل توجهی است. همچنین ارزی که توسط ۵۰ صادرکنندهای که نزدیک به ۱۰۰ درصد ارز ناشی از صادرات خود را طی مدت سال ۹۷ تا پایان اردیبهشت ماه ۹۹ به کشور بازگرداندهاند و در جلسه امروز حضور دارند، معادل ۲۲ میلیارد دلار است.
همتی با بیان اینکه هدف دشمن فروپاشی کشور بوده است، تصریح کرد: در شرایط دشوار و سختی قرار داریم و مردم عزیزمان تحت شدیدترین فشارها و مشکلات اقتصادی قرار دارند؛ اما دشمن نتوانسته به هدف اصلیاش که همانا فروپاشی نظام و کشور است، برسد و قطعاً شما صادرکنندگان با فعالیتتان اجازه ندادید که اهداف آنها در شرایط جنگ اقتصادی محقق شود.
همتی ضمن تشکر از صادرکنندگانی که در این جلسه نقطه نظرات خود را طرح کردند، گفت: بانک مرکزی از نظرات صادرکنندگان متعهدی مانند شما استقبال میکند و این موارد را در دولت مطرح و به رییس جمهوری ارایه میکنم.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مصمم هستیم نرخ ارز را کنترل کنیم، گفت: نفع کشور در تقویت ارزش پول ملی است و برهمین اساس برای تعدیل نرخ ارز تلاش میکنیم.
رییس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه شرایط حاکم بر کشور گذراست، اظهار کرد: معتقدم این شرایط باقی نمیماند و این تحریمهای ظالمانه خواهد شکست، روز گذشته نیز تأکید کردم خبرهای مطلوبی از آزادسازی منابع مسدودی دارم؛ چراکه در حال حاضر دهها میلیارد دلار از ذخایر بانکمرکزی به دلیل ترس از جرایم آمریکا در دیگر کشورها مسدود است.
همتی با بیان اینکه صادرات برای سیاستگذار ارزی از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: ارزی که از سوی صادرکنندگان به سامانه نیما عرضه می شود، صرف تأمین کالاهای اساسی، مواد اولیه و قطعات و تولید می شود، از این رو هرچه قیمت ارز افزایشی باشد، در نهایت به ضرر تولید است.
به گفته همتی براساس پیگیریهای انجام شده، صادر کنندگان بالغ بر ۸ میلیارد دلار از تعهدات ارزی ۲۷ میلیارد دلاری ایفا نشده خود، مربوط به پروانههای صادراتی سالهای ۱۳۹۷ – ۱۳۹۸ خود را، به تدریج به چرخه اقتصاد کشور آوردهاند.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در مراحل پایانی فشار حداکثری هستیم عنوان کرد: سال گذشته رشد اقتصادی غیرنفتی مثبت بود و همین مسیر را ادامه میدهیم. از آنجایی که صادرات نفتیمان نیز طی مدت اخیر بهبود پیدا کرده است لذا امیدواریم رشد اقتصادی ناشی از نفت نیز بهبود یابد.
همتی در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد میکنم این قبیل جلسات با حضور صادرکنندگانی که تعهدات ارزی خود را ایفا کردند، تداوم یابد و نمایندگان صادرکنندگان نمونهای که تعهدات خود را ایفا کرده اند، نظرات مشورتی خود را دراین زمینه به بانک مرکزی ارائه کنند و جلسات مشترکی با حضور نمایندگان بانک مرکزی برگزار شود.
مطالب مرتبط