خداداد غریبپور در این گزارش با اشاره به ماموریت محوله در نقشه راه معدن به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، یادآور شده است: مطالعات کشورهای پیشرو در حوزه معدن و صنایع معدنی به منظور بهره گیری از تجارب و راهبردهای موفق در بخش های قوانین و مقررات، محیط زیست، تامین منابع مالی، بومی سازی، اشتغال، فناوری و ... در دستور کار خود قرار داده که ماحصل گزارش مطالعات کشور کانادا بدین شرح است.
او افزود: در گام اول حرکت از تمرکزگرایی به تمرکززدایی و بهرهگیری از روش هرمی جهت واسپاری برخی از مسوولیتها و تصمیمگیریها به سازمان وزارت، صنعت، معدن و تجارت استان میتواند به تدوین استراتژیهای کاراتر در بخش صنعت و معدن بیانجامد.
رئیس ایمیدرو اضافه کرد: طراحی و اجرایی سازی مکانیزم سهام شناور(FTS) برای جذب منابع مالی و تخصیص آن به طور خاص به توسعه زیرساختها که البته تحقق و اجراییسازی چنین مکانیزمی نیاز به اقتصادی باز برای حضور شرکت های بین المللی نیز دارد تا رقابت را به فضای بین المللی کشانده و سرریز منابع مالی افزایش یابد.
او عنوان کرد: با توجه به برنامه جامع به سوی معدنکاری پایدار(TSM) و همچنین ویژگیهای بافتی و بومی ایران پیشنهاد میشود این برنامه با بومیسازی و نظارت سازمان نظام مهندسی معدن ایران همه ساله بصورت یک فرآیند جامع اجرا شود و به برترین شرکتها مشوقهایی اعطا شود. اجرای کامل این برنامه قطعاً به افزایش بهرهوری معادن ایران با درنظر گرفتن مسائل زیست محیطی و مسوولیت اجتماعی کمک خواهد کرد.
غریبپور در این گزارش آورده است: بازنگری و اصلاح در نظام حقوق دولتی معادن ایران انجام پذیرد و همچنین حقوق دولتی وصولی هر استان افزایش یابد تا این اعتبار جهت ایجاد زیرساخت و رفاه و توسعه استان هزینه شود.
او افزود: به منظور افزایش اشتغالزایی در استانها پیشنهاد میشود دستورالعمل الزام بکارگیری نیروهای بومی تدوین و به سازمان صمت استانها ابلاغ شود.
رئیس ایمیدرو یادآور شد: به منظور همگام شدن با کشورهای پیشرو در حوزه صنعت ضروری است نسبت به انتقال دانش و تکنولوژی و نیز بومیسازی گامهای اساسی برداشته شود تا پس از مدتی شاهد از بین رفتن تدریجی این صنعت نباشیم.
او در نهایت راهکار دیگر را این دانست که باتوجه به اینکه یکی از مولفههای مهم در اقتصاد پایدار توجه به محیط زیست است، شایسته است کارگروههای استانی، منطقهای و علمی متشکل از سازمانهای مسوول، سیاستگذاران و تصمیمگیران در وزارتخانه و سایر ذینفعان کلیدی با هدف تدوین و سیاستگذاری منطبق با چالشهای استان اقدام شود.
مطالب مرتبط