به گزارش بیرونیت، معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت و رئیس این سازمان با اعلام این خبر گفت: وظیفه حاکمیتی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تولید اطلاعات پایه زمینشناسی، شناسایی و پیجویی ذخایر معدنی کشور و آیندهپژوهی در خصوص این ذخایر است که میزان اطمینان صنعت و بخش خصوصی را بتواند تا حد قابل قبولی افزایش دهد که در این فرآیند، وجود دانش متخصصان و تامین منابع مالی نقش حیاتی را بر عهده دارد.
به گفته علیرضا شهیدی؛ بر اساس محدودیتی که صنایع فولادی در تامین منابع سنگ آهن طی سالیان اخیر با آن مواجه هستند، از ابتدای سال طرحی با عنوان "پویش سنگ آهن" را اجرا کردیم که نتیجه آن امضای تفاهم نامههای مختلف همکاری با بخشهای خصوصی متقاضی و شروع عملیات اجرایی اکتشاف ذخایر سنگ آهن کشور در گسترهی ۱۵۰ هزار کیلومتر مربع است که امیدواریم طی این همکاری و تعامل بتوانیم در بازه زمانی موردنظر به اهداف تعیین شده و رفع مشکل در کشف ذخایر جدید آهن برسیم.
وی در ادامه به نیاز حیاتی کشور جهت تولید اطلاعات جدید و به روز اکتشافی و زمینشناسی بهصورت سیستماتیک و هدفمند اشاره کرد و افزود: کشور در حال حاضر نیازمند تولید اطلاعات جدید و چندوجهی اکتشافی و زمینشناسی است که طی آن تمامی ذخایر و خاستگاههای کانهزایی به دقت بررسی قرار گرفته و معرفی شوند.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت ادامه داد: این مساله با توجه به ریسک بالا، نیاز به دانش متنوع تخصصی و همچنین نبود اشتیاق و جذابیت اقتصادی برای بخش خصوصی میبایست توسط بدنه حاکمیتی دولتی انجام یا زیر نظر او و مشارکت بخش خصوصی هدایت شود که به این مساله طی سالهای اخیر کمتر توجه شده است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تاکید کرد: بخش خصوصی در هنگام ورود به کشف ذخایر معدنی به دنبال اهداف خود در تامین یک نوع ماده معدنی است حال آنکه امکان وجود ذخایر ارزشمندتری درآن محدوده وجود دارد که نمونههای بسیاری از آن را در کشوردیدهایم.
شهیدی در پایان ضمن اعلام عملکرد ۴۰۰ هزار کیلومتر مربعی در شاخص اکتشاف منابع معدنی توسط سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور طی برنامه ششم توسعه کشور با وجود محدودیتهای جدی در تامین منابع مالی از آمادگی این سازمان جهت ایجاد تحول و جهش موثر در مقوله تولید اطلاعات چدید زمینشناسی و اکتشافی در کشور خبر داد.
مطالب مرتبط