• گروه مطلب:| گفتگو| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:17446
  • زمان انتشار:سه شنبه 31 تير 1399-13:26
  • کاربر:
بهرام شکوری در گفت‌وگو با "بیرونیت":

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط مقیاس در سراسر جهان از جمله ایران در تولید و اشتغال تاثیر مثبت دارند. 
احیای معادن کوچک به معنای جهش تولید در مناطق محروم است

او در گفت‌وگو با بیرونیت بیان کرد: براساس تحلیل بانک جهانی در سال ۲۰۱۷ از ۵ شغلی که در این سال در جهان ایجاد شده، ۴ مورد مربوط به بنگاه های کوچک و متوسط مقیاس بود، همچنین براساس تحلیل اتحادیه اروپا موفقیت و توسعه این اتحادیه در سایه همین بنگاه های کوچک و متوسط مقیاس اتفاق افتاد و بیش از ۹۹ درصد بنگاه های اقتصادی در اتحادیه متعلق به بنگاه های کوچک و متوسط است. این ارقام نشان می دهد که این گروه از بنگاه ها تا چه اندازه می توانند موثر باشند. 
او ادامه داد: مزیت بنگاه های کوچک و متوسط در بخش معدن نسبت به سایر صنایع در این است که در صنایع دیگر بنگاه ها بیشتر در مناطق شهری برقرارند در حالی که معادن در نقاط دورافتاده و محروم قرار گرفته اند و توسعه این بنگاه ها می تواند به ایجاد فرصت‌های اشتغال و درآمدزایی در این مناطق و آبادانی آنها منتج شود. 
شکوری اضافه کرد: ۹۸.۳ درصد معادن ایران را معادن کوچک و متوسط مقیاس تشکیل می دهند که اینها ۶۵ درصد تولید و ۸۵ درصد اشتغال بخش معدن را به خود اختصاص داده اند. این ارقام نشان می دهد که باید برای این معادن اهمیت ویژه ای قائل شد. 
او خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰ هزار معدن کوچک و متوسط مقیاس درکشور داریم که متاسفانه بیش از نیمی از آنها در چرخه تولید نیستند و مشکلاتی دارند که با حل آنها هم نهضتی در تولید ایجاد می شود و هم در سال جهش تولید، این امر محقق می شود.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در ادامه گفت: پس از اینکه دولت برای احیای این معادن به تکاپو افتاد ما نیز به عنوان بخش خصوصی واحدهای فرآوری کوچکی را در معادن کوچک احداث کردیم. اقدامی که مثمرثر بود و نشان داد با واحدهای کوچک فرآوری می توان این معادن را فعال کرد. 
وی افزود: مبحث معادن کوچک و متوسط مقیاس به مبحث اقتصاد مقاومتی ورود کرد و دولت و وزارت صمت را مکلف شدند این معادن را راه بیندازند. در همین راستا شورای هماهنگی احیای معادن کوچک ومتوسط در ایمیدرو به راه افتاد و آقای جعفری مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به عنوان رئیس این شورا منصوب شدند و من به عنوان نماینده کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی و آقای بهرامن از خانه معدن ایران و نماینده ای از وزارتخانه دیگر اعضای این شورا را تشکیل می دهند. تشکیل شورا در واقع گام نخست احیای این معادن بود.
او اضافه کرد: این شورا با بررسی مشکلات معادن کوچک و ومتوسط مقیاس در استان های مختلف دریافت که مهم ترین مشکل آنها تامین منابع مالی است. برای تامین مالی به جذب سرمایه گذاری پرداختیم و همچنین از شرکت های بزرگ معدنی کشور مانند شرکت ملی مس، چادرملو، گلگهر و دیگر شرکت های بزرگ خواستیم که محصول این معادن را سلف خری کنند. 
شکوری ادامه داد: همچنین صندوق بیمه فعالیت های معدنی که سرمایه آن به همت روسای هیات عامل پیشین و کنونی به ۳۵۰ میلیارد تومان رسیده و قرار است تا ۵۰۰ و پس از ۱۰۰۰ میلیارد افزایش پیدا کند، به یاری شما آمد. این صندوق با توانمندی مالی که دارد می تواند برای این معادن بیمه نامه صادر کند تا آنها بتوانند از تسهیلات بانک ها با بهره های پایین برخوردار شوند. 
او در ادامه گفت: مشکل دیگر این معادن کم بودن عیار ذخایر آنهاست که برای رفع این مشکل قرار شد این معادن تجمیع شوند و برای مجموعه ای از اینها یک واحد فرآوری ایجاد شود. مشکل دیگر نبود زیرساخت‌ها بود و برای حل این مشکل هم قرار شد که ایمیدرو و وزارت صمت با ایجاد جاده و تامین برق و آب مساله نبود زیرساخت را حل کنند. 
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران تصریح کرد: با این حال محدودیت هایی که برای صادرات مواد معدنی به ویژه سنگ آهن گذاشته شده به تعطیلی شماری از این معادن انجامید، به ویژه آن دسته از معادنی که از آنها سنگ آهنی استخراج می شود که مصرف داخلی ندارد و باید صادر شود، متاسفانه برای همه معادن یک نسخه پیچیده شده است. 
او در پایان گفت: تمام تلاش شورا بر این است تا عارضه هایی که معادن کوچک و متوسط به آن مبتلا هستند، رفع شود تا این معادن به چرخه تولید برگردند، بازگشت آنها به معنای آبادانی، اشتغال و جهش تولید در مناطق محروم است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0