به گزارش بیرونیت به نقل از ماینینگ، در حالی که همه گیری کووید-۱۹ در بازار پلاتین بر روی قیمت، تقاضا و عرضه تأثیر منفی گذاشته است، نتایج برای سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ نشان می دهد که اثر اصلی کمتر از ترس به وجود آمده بوده است و چشم انداز سال ۲۰۲۰ مطابق با آخرین گزارش سه ماهه شورای جهانی سرمایه گذاری پلاتین (WPIC) بهتر از حد انتظار است.
در طی بحران، قیمت پلاتین به همراه بیشتر سهام و فلزات کاهش یافت و در ماه مارس بین ۱۰ تا ۳۵ درصد سقوط کرد.
تقاضای کل در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ به میزان ۵ درصد (۹۴ کیلو اونس) نسبت به سه ماهه قبل کاهش یافته است و به ۱۶۴۹ کیلو انس رسیده است. در حالی که عرضه کل ۱۹ درصد (۴۱۰ کیلو اونس) کاهش داشته است و به ۱۷۷۳ کیلو اونس رسیده است. که این مسئله منجر به تولید مازاد ۱۲۴ کیلو اونسی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ شده است.
تقاضا در چین در اوایل سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ کاهش یافت. اما یک خرابی در فرآیند ذوب در آفریقای جنوبی غیر مرتبط با همهگیری کووید-۱۹ و همچنین تعطیلی معادن برای کاهش شیوع ویروس کرونا به طور قابل توجهی باعث کاهش عرضه سه ماهه اول پلاتین شد.
شورای جهانی سرمایه گذاری پلاتین اکنون پیش بینی کرده است که سال ۲۰۲۰ علی رغم اثرات کووید- ۱۹، مازاد ۲۴۷ کیلو انسی خواهد داشت که ۱۲۸ کیلوانس از پیش بینی قبلی بالاتر است. این در حالی است که در کشور ایران به دلیل اعمال تحریمها در واردات پلاتین برای ساخت کاتالیست، امکان تکمیل و تجاری سازی خودروهای ساخته شده وجود ندارد.
پیش بینی می شود تقاضا ۱۸ درصد پایین تر از سال ۲۰۱۹ باشد، که این کاهش عمدتاً ناشی از فروش ضعیف خودرو و جواهرات و تقاضای سرمایه گذاری کمتر است. همچنین پیش بینی می شود که عرضه با توجه به خرابی فرآیند ذوب و تعطیلیهای ناشی از شیوع کرونا، ۱۳درصد نسبت به دورهی مشابه در سال قبل کاهش داشته باشد.
بخش خودرو - بزرگترین مصرف کننده فلز پلاتین- شاهد کاهش تقاضا به میزان ۱۷ درصد (۱۳۲ کیلو اونس) نسبت به دوره مشابه در سال گذشته بود و به ۶۳۴ کیلواونس رسید. زیرا تعطیلی اجباری کارخانه ناشی از کووید-۱۹ منجر به افت سریع در تولید و افت سریع و بی سابقه ای در فروش شد.
در حالی که پیش بینی می شود تقاضای کل پلاتین برای خودرو ۱۴ درصد (۴۱۳ کیلواونس) در سال ۲۰۲۰ کاهش یابد، انتظار می رود با وجود اثرات کووید -۱۹ تقاضا در چین ۱۴ درصد افزایش یابد.
مطالب مرتبط