• گروه مطلب:| گزارش| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:14780
  • زمان انتشار:شنبه 27 ارديبهشت 1399-13:30
  • کاربر:

در روزهای اخیر آزادسازی سهام عدالت و اقبال عمومی به بورس باعث شده تا مسئولان و مدیران کشوری به فکر استفاده از روش های بورسی برای توسعه بخش های مختلف صنعتی و معدنی کشور باشند، در نهایت صحبت هایی از سوی ریاست محترم جمهور مبنی بر عرضه سهام و محصولات معادن کوچک و متوسط در بورس مطرح شد تا مردم بتوانند سهام یک معدن را بخرند و از این راه شاهد رونق بازار بورس و فعال شدن سریع تر معادن کوچک و متوسط باشیم.
بورس، فرصتی برای تامین مالی معادن کوچک مقیاس

به گزارش بیرونیت، در همین راستا بر آن شدیم که طی گزارشی اقدامات انجام شده در طرح احیای معادن و روش های مختلف سرمایه گذاری و تامین مالی برای فعال سازی و توسعه معادن کشور را از سید رضا عظیمی، مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس جویا شویم.

در ابتدا عظیمی با اشاره به فرآیند ورود سرمایه گذار در بخش معدن گفت: افراد خارج از حوزه معدن نیز می‌توانند با ورود به این بخش فعالیت و سرمایه‌گذاری کنند، فرآیند معدنکاری از طریق روش های علمی و یا پیدا کردن یک نمونه در یک محدوده آغاز شده تا اینکه درخواست اولیه در سامانه‌ای به نام سامانه کاداستر درج و به این صورت ثبت اولیه محدوده معدنی شکل می‌گیرد. بعد از ثبت محدوده طی فرآیندهایی مجوزهای لازم را در خصوص محیط‌زیست و منابع طبیعی اخذ کرده و سپس برنامه های مربوط به تهیه طرح اکتشاف، صدور پروانه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه بهره برداری به ترتیب انجام می‌شود که تمامی این مراحل در زمان ثبت محدوده اطلاع رسانی و به تفصیل در اختیار متقاضی قرار داده خواهد شد.

وی در ادامه افزود: تامین مالی نیز از همین مرحله (اکتشاف) آغاز می‌شود که اگر دارنده مجوز سرمایه این کار را داشته باشد می‌تواند کار اکتشاف و معدنکاری را آغاز کند، در غیر این‌صورت می‌توان از طریق معرفی صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و تسهیلات کم بهره بخشی از تامین مالی فرآیند معدنکاری را تامین کرد. لذا از این طریق با صدور بیمه نامه اکتشاف، ریسک سرمایه‌گذاری و معدنکاری کاهش خواهد یافت، زیرا اگر در فرآیند اکتشافی یا معدنکاری متضرر شوند و یا ذخیره ای به اثبات نرسد، این صندوق عمده خسارات وارده را جبران خواهد کرد، بنابراین لازم است بگویم اکتشاف هزینه نیست و سرمایه گذاری است. از دیگر مزایای استفاده از خدمات صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی مشاوره و صحه گذاری بر طرح اکتشاف اولیه است.

عظیمی با بیان این موضوع که در طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس برنامه هایی در نظر گرفته شده تا افراد حقیقی و حقوقی منابع مالی خود را در این بخش سرمایه‌گذاری کرده و امنیت این سرمایه‌گذاران نیز حفظ شود اضافه کرد: ساده‌ترین راه تامین مالی در این بخش مشارکت معدن داران با شرکت‌های فعال صنایع معدنی و شرکت های تامین مالی است تا از این طریق سرمایه مورد نیاز برای تجهیز و استخراج معدن تامین شود. مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس گفت: در این روش فرآیندهای پیچیده و محدودیت های اداری و سازمانی کاهش یافته و تامین مالی در همه بخش های فرآیند معدنکاری از جمله سرمایه در گردش در زمان کوتاهتری میسر خواهد شد.

به گفته مدیر اجرایی، طرح احیای معادن کوچک مقیاس با انعقاد تفاهم نامه های سه جانبه با شرکت های بزرگ معدنی مصرف کننده مواد معدنی(معدنی و صنعتی گل گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، صنایع ملی مس ایران، فولاد خوزستان) و صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی ابتکاری جدید جهت استفاده از اعتبار آن شرکت ها برای تامین مالی و تضمین آن توسط صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی به عنوان یکی از زیرساخت های نوین تامین مالی انجام داده که از نقاط قوت آن اتصال معدندار و مصرف کننده ماده معدنی با اتکای ۱۰۰ درصدی بخش خصوصی بدون نیاز به تامین اعتبار دولتی است.

عظیمی با اشاره به شناسایی صنایع مصرف کننده مواد معدنی یادآور شد: در طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس برای تامین مالی بخش معدن، صنایعی که مصرف‌کننده خوراک عمده معادن خاصی هستند شناسایی شده و از این طریق مشارکت و تامین مالی صورت می‌گیرد که تاکنون بیش از ۱۰۰ مجموعه درخواست خود در طرح ثبت و اعلام آمادگی کرده اند. همچنین می‌توان از طریق مشارکت جمعی (بورس) تامین مالی در این حوزه را انجام داد. از ویژگی‌های مهم بورس شفافیت و اطلاع‌رسانی و انتشار صورت‌های مالی شرکت‌هاست که از این طریق مطمئنا اعتماد عمومی را به سرمایه‌گذاری جلب خواهد کرد.

در پایان دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس گفت: کمیته تخصصی در زمینه بورس و سرمایه گذاری با محوریت خانه معدن ایران، اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران و دست اندرکاران بورس و تامین مالی جمعی در طرح تشکیل شده و در حال بررسی راهکارهای مناسب استفاده از ابزار بورس جهت تامین مالی هستیم و امیدواریم با استفاده از منابع معدنی کشور و قدرت بازار بورس بتوان از طریق پتانسیل ایجاد شده در طرح احیا، نوسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس معادن و محدوده های معدنی غیرفعال، راکد و در اختیار سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها با ایجاد یک تابلوی اطلاع رسانی در بازار بورس در قالبی شفاف، تامین مالی کرده و از این طریق مشکل اشتغال و تولید در مناطق کمتر توسعه یافته تمامی نقاط میهن عزیزمان ایران را مرتفع و به ثروت آفرینی، رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی کشور کمک شایانی کرد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0