بیرونیت، مرجان فضلی: به گزارش بیرونیت به نقل از متال بولتن سفارشهای فولاد شرکت Baowu Steel از ماه فوریه تاکنون ۵ درصد کاهش یافته است. این میزان کاهش تقاضا به دلیل تاخیر در شروع کار صنایع پایین دستی مانند ساختمان و ساخت و ساز، ماشین آلات، اتومبیل سازی، کشتی سازی و لوازم خانگی است و نتیجه آن کاهش شدید تقاضای فولاد است.
بسیاری از کارخانه های تولید فولاد هنوز دفترچههای سفارش خود را برای میزان تولید در ماههای مارس و آوریل تکمیل نکرده اند.
همانگونه که از نمودارهای فوق برداشت میشود در پی کاهش تقاضای فولاد تحت تاثیر ویروس کرونا، قیمت فولاد به پایین ترین میزان خود در چند ماه اخیر رسیده است.
این کاهش قیمت برای میلگرد و ورق فولادی در ماه ژانویه به میزان تقریبا۳۲۵۰ یوآن به ازای هر تن رسیده است.
به گزارش بیرونیت به نقل از بلومبرگ، اتحادیه آهن و فولاد چین گفت: "شرکت ها در تدارکات و حمل و نقل با محدودیت هایی روبرو هستند، معاملات متوقف شده اند، قیمت مواد اولیه و فولاد کاهش یافته است و این باعث می شود ارزش بازار کاهش یابد." این گروه که نماینده بزرگترین تأمین کننده ها است، چراغ سبز را برای میزان تولید پایین تر نشان داد.
بحران بهداشت چین، صنعت فولاد را تحت تأثیر قرار داده است. بحرانی که صدها نفر را کشته، موجب بیماری هزاران فرد شده است و باعث خلل در چشم انداز تقاضای مواد اولیه به دلیل توقف فعالیتها و ممنوعیتهای حمل و نقل شده است. کشور چین بهترین خریدار سنگ آهن از BHP Group،Rio Tinto و Vale SA است. شرایط موجود در صنعت فولاد چین - که بیش از نیمی از تولید جهانی را به خود اختصاص می دهد – زنگ هشداری را برای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان جهانی فولاد در سراسر جهان به صدا در آورده است.
اتحادیه سنگ آهن و فولاد چین در بیانیه ای گفت: تأثیر ویروس کرونا بر صنعت فولاد در سه ماهه اول متمرکز خواهد شد و فولاد سازان باید برنامه های تولید را به طور مناسب بر اساس سفارشات، امور مالی و توانایی حمل و نقل مواد تنظیم کنند. این بخش باید از رقابت زیان آور جلوگیری کند، تجار را مدیریت کند و نباید با فروش فولاد با قیمت پایین بازار را مختل کند.
به گزارش بیرونیت به نقل از فین ۲۴، سنگ آهن کومبا نیز در مورد اختلال احتمالی قیمت کالاها به دلیل شیوع ویروس کرونا هشدار داد. این غول معدن که از جهش ۶۹ درصدی در سود خالص برای سال منتهی به دسامبر ۲۰۱۹ به دلیل بالاتر رفتن قیمت سنگ آهن و تقاضای بیشتر برای محصولات خبر داد، گفت: این ویروس موسوم به کووید-۱۹ شروع به تأثیرگذاری بر قیمت کالاها کرده است.
در سال ۲۰۱۹، قیمت سنگ آهن به طور متوسط ۹۳ دلار در هر تن( بالاترین سطح از سال ۲۰۱۵ از نظر دلار آمریکا) بوده است. افزایش تقاضا از جانب چین به جهت مسئولیتش در راستای افزایش ۵ درصدی تولید آهن و افزایش ۷ درصدی تولید فولاد خام و همچنین اختلال در عرضه در استرالیا و برزیل، از جمله عواملی بود که موجب افزایش قیمت ها شد. با وجود این، پس از شیوع ویروس کرونا، عدم اطمینان در مورد چگونگی تأثیر آن بر تقاضا از چین در قیمت کالاها تأثیر می گذارد.
در سال جاری در ماه فوریه، قیمت سنگ آهن حدود ۸۰ دلار در هر تن بوده است، اما در ماه مارس این قیمت به حدود ۹۰دلار نزدیک شده است.
مطالب مرتبط