در شرایط اقتصاد کنونی بهترین گزینه‌های سرمایه گذاری بخش معدن، کدامند؟
کدام بخش معدن برای سرمایه‌گذاری جذاب است؟
سیاست های اقتصادی حال کشور مبتنی بر رشد اقتصادی به علت نیروهای داخلی اقتصاد و نه عوامل خارجی است یعنی در حقیقت اقتصاد درونزاست. اقتصاد درونزا یکی از ارکان تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی به شمار می آید ؛ سیاست هایی که بخش قابل توجه آن متکی به منابع داخلی، پتانسیل ها و توانمندی های درونی کشور و دانش بومی که بی نیاز به خارج از مرزها باشد.
از سوی دیگر سرمایه گذاری در بخش هایی که دارای زنجیره تامین کامل ا ست، مطمئن و کم ریسک است، بنابراین سرمایه گذاری در بخش معدن که هم با تکیه بر منابع داخلی است و هم دارای زنجیره تامین کامل از تامین تا تولید و عرضه به صنایع پایین دستی می باشد ،سرمایه گذاری مطلوبی در حال حاضر در کشور به حساب می آید. در این میان بررسی زنجیره های تامین از تهیه مواد اولیه معدنی تا فرآوری آن و ارائه به صنایع پایین دستی که هم دارای مزینت های نسبی باشد و هم مزیت رقابتی و دارای دانش بومی باشد مورد توجه قرار می گیرد.
در این میان دو گزینه جذاب و مطلوب جهت سرمایه گذاری معدنی با زنجیره تامین صنایع پایین دستی معرفی می‌شود.
منیزیم به عنوان سبکترین فلز صنعتی علاوه بر کاربرد مستقیم سازه ای دارای کاربرد متالوزیکی فراوانی است که می‌توان به کاربرد آن (به ترتیب مقدار مصرف جهانی) در صنعت خودرو حمل و نقل ریلی، هوافضا، الکترونیک، ابزارآلات، تجهیزات مهندسی ) اشاره کرد.
افزایش چشمگیر تقاضای این فلز به علت: افزایش روز افزون مصرف قطعات و مجموعه های سبک با توجه به محدودیت های اقتصادی و زیست محیطی همچنین افزایش ظرفیت کارخانجات فعلی تولید فلزات؛ یکی دیگر از جذابیت‌های سرمایه گذاری در تولید این محصول است.
فرآیند تولید شمش منیزیم از دو ماده معدنی عمده دولومیت و سیلیس است که به وفور در کشور ما یافت می شود ، فرو سیلیسیوم در فرآیند تولید این محصول نقش مهمی دارد. در سالیان گذشته کارخانجاست فروسیلیس در کشور ساخته و بهره برداری شده است و به دانش بومی تبدیل گشته است و تجارب موفقی در این زمینه وجود دارد. اولین کارخانه تولید شمش منیزیم در خاورمیانه توسط متخصصان ایرانی در فردوس ایجاد شده است. با توجه به بازار مصرف داخلی شمش منیزیم و امکان صادرات آن به کشورهای همسایه و همچنین دارای زنجیره تامین کامل این محصول با نرخ بازگشت سرمایه بالای 40 درصد در مدت دو سال و نیم به عنوان یکی از مناسبترین و جذابترین گزینه های سرمایه‌گذاری در کشور است.
مس به عنوان فلز پر مصرف در صنایع برقی و الکترونیک، صنعت مخابرات، صنایع دستی و همچنین صنایع متالوژیکی کاربرد گسترده ای دارد. فراوانی ذخایر کوچک و بزرگ مس در جای جای کشور، دانش و تکنولوژی بومی فرآوری این محصول، وجود کارخانجات  متعدد و مطرح کابل سازی در کشور، دسترسی به انرژی ارزان، ارزش افزوده قابل توجه و دارای زنجیره تامین کامل است. پیش بینی افزایش تقاضای مس در دنیا و ارزش جهانی فلز مس با نوسانات روبه کاهش بسیار کمی همراه است، همچنبن وجود زیرساخت های لازم ، وجود کارخانجات با قدمت و بومی کابل سازی در کشور امکان تولید کابل و فروش آن را در کشور و کشورهای منطقه محیاست.
بهره برداری از ذخایر مس ،فرآوری کاتد مس ، و استفاده در صنایع مختلف از جمله کابل سازی تمامی شرایط و جذابیت لازم جهت سرمایه گذاری مطمین و کم ریسک را داراست. نرخ بازگشت سرمایه و مدت زمان آن در طول سه سال حداقل 40 درصد است.
سید سهراب حسینی، نایب رئیس کمیسیون صنعت معدن تجارت (صمت) انجمن جوانان کارآفرین اتاق بازرگانی تهران


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0