• گروه مطلب:| گزارش| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:11344
  • زمان انتشار:سه شنبه 29 بهمن 1398-18:53
  • کاربر:
بیرونیت گزارش می‌دهد:

گزارش‌های بین‌المللی چشم‌انداز خوشبینانه‌ای از تولید سنگ‌آهن چین در کوتاه و بلندمدت ترسیم نمی‌کند. 
کرونا و کاهش عیار با سنگ‌آهن چین چه کرده است؟

چین از سویی با کاهش عیار کانی‌ها روبه‌روست و از سویی دیگر با غول کرونا که این روزها بر همه چیز از جمله تولید و عرضه سنگ‌آهن سایه انداخته، دست‌وپنجه نرم می‌کند. 

به گزارش ماینینگ گزارشی که موسسه تحلیلگر فیچ‌سولوشِنز در آمریکا به‌تازگی کرده، حکایت از آن دارد که تولید جهانی سنگ آهن در چند سال آینده رو به رشد خواهد بود و این رشد برآمده از تولیدات برزیل و هند اتفاق خواهد افتاد. این موسسه همچنین پیش‌بینی می‌کند تولید سنگ آهن چین به دلیل کاهش عیارها و افزایش هزینه‌های تولید رو به کاهش باشد. همچنین بنا بر گزارش فیچ، تولید جهانی سنگ آهن از 2هزار و 896 میلیون تن در سال گذشته (2019) میلادی به 3هزار و 147 میلیون تن تا سال 2029 میلادی برسد. این ارقام نشان‌دهنده رشد 0.8درصدی در طول دهه پیش رو است اما در همین حال از کاهش چشمگیر تولید در مقایسه با سال‌های 2010 تا 2019 میلادی می‌گوید. متوسط رشد سالانه تولید سنگ‌آهن در سال‌های 2010 تا 2019 میلادی 3درصد بود. 
گزارش فیچ همچنین نشان می‌دهد تولید سنگ‌آهن استرالیا در سال‌های 2020 تا 2029 میلادی به طور متوسط در هر سال 0.7درصد رشد داشته باشد. این در حالی است که متوسط رشد تولید سالانه آن در 10 سال 2010 تا 2019 میلادی 8.7درصد برای هر سال بود، اما هند و برزیل دلیل اصلی رشد تولید جهانی سنگ‌ آهن هستند. شرکت برزیلی واله برنامه دارد تولید خود را تا سال 2022 میلادی به 390 تا 400میلیون تن برساند و بنا بر گفته فیچ بیش‌ترین سنگ آهن جهان را در چند سال پیش رو تولید و عرضه خواهد کرد. این در حالی است که عرضه چین به دلیل کاهش عیار کانی‌ها افت خواهد داشت. فیچ در شرایطی این چشم‌انداز را از سنگ‌آهن چین ترسیم می‌کند که غول کرونا بر همه چیز در این کشور سایه انداخته و سنگ آهن هم از این قاعده مستثنی نیست. چین در کنار برزیل و استرالیا همواره مثلث قدرتمندی از تولیدکنندگان سنگ آهن جهان را تشکیل می‌داده‌اند. 
روزنامه انگلیسی نیویورک‌تایمز در بخشی از گزارشی که روز 11 فوریه (22 بهمن) در این باره منتشر کرد، نوشت: شرکت معدنی و استرالیایی-انگلیسی بی‌اچ‌پی‌بیلتون که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس جهان به شمار می‌آید، در تلاش است است تا شاید بتواند کشتی‌های خود را با تاخیر به بنادر چین تحویل دهد. شیوع ویروس کرونا در چین امواج اقتصادی خود را به بازار جهانی کامودیتی‌ها هم ارسال و نقطه‌ای از زمین را دچار اختلال کرده که ستون فقرات اقتصاد جهانی به شمار می‌آید. 
نیویورک‌تایمز در ادامه این گزارش به نقل از اِد مورس اقتصاددان آمریکایی نوشت: ما شاهد خروش یک موج هستیم که به نظر نمی‌رسد رو به توقف باشد و در نتیجه آن بهای مواد معدنی خام صنعتی مانند مس، سنگ آهن، نیکل، آلومینیوم و گاز طبیعی مایع از زمان ظهور ویروس سیر نزولی پیدا کرده است. ارز رایج کشورهایی که این اقلام را در بالاترین نرخ‌ها صادر می‌کردند، مانند برزیل، آفریقای جنوبی و استرالیا به پایین‌ترین سطوح اخیر رسیده و شرکت‌های معدنی تولیدکننده انواع کامودیتی‌ها در تکاپو هستند تا با مازاد عرضه رو به رو نشوند. این در حالی است که چین بزرگ‌ترین مصرف‌کننده محصولات این کشورها در جهان به‌شمار می‌آید. 
در همین حال تلاش‌های شدید برای رویارویی با بیماری از جمله قرنطینه ووهان، شهری که 11میلیون چینی را در خود جای داده و محدودیت‌های شدیدی که بر حمل و نقل در این سطح کشور وضع شده، اقتصاد و به دنبال آن صنایع چین را به شدت از خود متاثر کرده است. در بیشتر استان‌های چین مردم تعطیلات سال نوی چینی را طول داده اند تا از ویروس در امان بمانند، هر چند برخی‌ نیز دوباره شروع به کار کرده‌اند، اما هفته‌ها و ماه‌ها طول می‌کشد تا تولید آنها دوباره در مسیر رشد قرار بگیرد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0