پرستو باقریزاده، در گفتوگو با "بیرونیت اسپورت" با بیان این مطلب افزود: فرآیند کاهش طبیعی توده عضلانی از دهه سوم زندگی (حدود ۳۰ سالگی) آغاز شده و با افزایش سن سرعت آن تشدید میشود. وی توضیح داد: «این روند ناشی از ترکیب عوامل فیزیولوژیک، از جمله کاهش ترشح هورمونهای مرتبط با عضله سازی، تغییر در ساختار پروتئینی عضلات و سبک زندگی کم تحرک است و در صورت بیتوجهی، سارکوپنی به عوارضی مانند افزایش خطر زمین خوردن، آسیبهای مفصلی، کاهش توانایی در انجام فعالیتهای روزمره و درنهایت به افت چشمگیر کیفیت زندگی منجر میشود.»
باقریزاده با تأکید بر نقش پیشگیرانه ورزش برای مقابله با تحلیل عضلات خاطرنشان کرد: «با تمرینات منظم و اصولی میتوان از بروز یا پیشرفت این مشکل جلوگیری کرد. این تمرینات مقاومتی، مانند تمرین با وزنه یا استفاده از وزن بدن، از موثرترین راهکارها برای مقابله با سارکوپنی محسوب میشوند.»
این کارشناس حرکتهای اصلاحی ورزشی افزود: "برای کمک به تقویت عضلات در سنین مختلف، سه تمرین ساده و مؤثر را میتوان پیشنهاد کرد که یکی از این تمرینها «دیوارنشینی» است. در این حرکت، فرد باید پشت به دیوار بایستد و بهآرامی تا وضعیت نشسته بر یک صندلی فرضی پایین بیاید، بهطوریکه زانوها زاویه ۹۰ درجه با رانها و بالاتنه تشکیل دهند.
او گفت: اگر این تمرین، روزانه ۱۰ تا ۱۵ بار تکرارِ شود و در هر بار ۱۰ ثانیه فرد بتواند خود را در وضعیت نشسته قرار دهد، موجب تقویت عضلات پایینتنه میشود.
باقریزاده افزود: تمرین دوم، «فشار ایستا به دیوار» نام دارد. در این تمرین فرد روبهروی دیوار میایستد، کف دستها را در سطح سینه روی دیوار میگذارد و با اعمال فشار کنترلشده، چند ثانیه در همان حالت باقی میماند و سپس رها میکند. این حرکت که باید روزانه ۱۰ بار تکرار شود، به تقویت عضلات بازو و شانه کمک خواهد کرد.
او گفت: سومین تمرین «کشش لگن در حالت نشسته» است. در این تمرین فرد باید روی صندلی بنشیند و مچ پای راست خود را روی زانوی چپ قرار دهد. با حفظ راستای ستون فقرات، بهآرامی به سمت جلو خم میشود تا کشش در ناحیه لگن احساس شود. این تمرین با ۵ تکرار ۱۰ ثانیهای برای هر پا، انعطافپذیری عضلات لگن را افزایش داده و به کاهش خشکی مفاصل کمک میکند.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست