به گزارش بیرونیت به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، رویترز اعلام کرد، بهای طلا روز جمعه از مرز ۳۲۰۰ دلار عبور کرد؛ همزمان با تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین و افت ارزش دلار که نگرانیها درباره رکود اقتصادی را افزایش داده، سرمایهگذاران به سوی این فلز زرد امن سوق یافتهاند.
بر این اساس قیمت طلا در پایان معاملات روز جمعه، رکورد ۳۲۴۵.۲۸ دلار را ثبت کرد و ارزش طلا در هفته گذشته بیش از ۶ درصد افزایش یافت.
قیمت آتی طلا در آمریکا نیز با رشد ۲.۱ درصدی در رقم ۳۲۴۴.۶ دلار تسویه شد.
نیتش شاه، استراتژیست کالا در شرکت WisdomTree در این باره گفت: در جهانی که با جنگ تجاری ترامپ بههمریخته، طلا بهوضوح امنترین دارایی ترجیحی محسوب میشود. دلار آمریکا تضعیف شده و اوراق خزانهداری آمریکا با فشار فروش مواجهاند، چراکه اعتماد به آمریکا بهعنوان یک شریک تجاری قابلاتکا کاهش یافته است.
چین روز جمعه در اقدامی تلافیجویانه، تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد و سطح تنشها میان دو اقتصاد بزرگ جهان را بالاتر برد.
شاخص دلار (.DXY) نیز در برابر سایر ارزهای عمده افت کرد، و همین امر طلا را برای خریداران خارجی که با ارزهای دیگر خرید میکنند، ارزانتر و جذابتر ساخت.
ترکیبی از عوامل، نظیر خرید طلا توسط بانکهای مرکزی، پیشبینی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا، تنشهای ژئوپولیتیکی و افزایش ورود سرمایه به صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا (ETF) نیز به رشد بهای طلا در سال جاری کمک کردهاند.
در حالیکه قیمتهای تولیدکننده در آمریکا طی ماه مارس بهطور غیرمنتظرهای ۰.۴ درصد کاهش یافتهاند، اما انتظار میرود که اعمال تعرفههای وارداتی باعث افزایش تورم در ماههای آینده شود.
معاملهگران اکنون پیشبینی میکنند که فدرال رزرو از ماه ژوئن روند کاهش نرخ بهره را از سر بگیرد و در مجموع تا پایان سال ۲۰۲۵ حدود ۹۰ واحد پایه از نرخ بهره بکاهد.
تای ونگ، معاملهگر مستقل فلزات گفت: اصلاح جزئی در قیمت طلا جای تعجب ندارد، اما مسیر پیشرو همچنان صعودی است، چرا که شاخصهای قیمت مصرفکننده (CPI) و تولیدکننده (PPI) به فدرال رزرو فضای بیشتری برای کاهش نرخها میدهند و این امر فشار نزولی بیشتری بر دلار وارد میکند.
طلا همواره بهعنوان پوشش ریسک در برابر نااطمینانیهای جهانی و تورم شناخته میشود و معمولاً در شرایط نرخ بهره پایین عملکرد خوبی دارد.
با این حال، تحلیلگران بانک UBS هشدار دادند که برخی عوامل از جمله کاهش تنشهای ژئوپولیتیکی، بازگشت به روابط تجاری همکاریمحور، یا بهبود قابل توجه در شرایط اقتصاد کلان و مالی آمریکا، میتواند رشد قیمت طلا را محدود کنند.
در دیگر بازارهای فلزات گرانبها، نقره با رشد ۳.۲ درصدی به ۳۲.۱۸ دلار در هر اونس رسید؛ در حالیکه پلاتین ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۹۳۶.۳۶ دلار رسید. پالادیوم نیز ۰.۷ درصد رشد کرد و در سطح ۹۱۴.۸۷ دلار قرار گرفت.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست