به گزارش بیرونیت، احسان انصاری در گفت و گو با پایگاه خبری مسپرس، در رابطه با پروژه انتقال آب خلیج فارس اظهار کرد: این خط اختصاصی انتقال آب که قرار است آب را از طریق یک خط لوله اختصاصی از خلیج فارس به مجتمعهای تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران، آب مورد نیاز معادن سرچشمه، سریدون، درهزار، شهربابک و درهآلو را تامین خواهد کرد.
وی با اشاره به این که شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس با هدف رفع نیاز آبی ۳ شرکت معدنی تاسیسکننده آن راهاندازی شده است، گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران سهامدار عمده این شرکت است.
مدیرعامل شرکت واسکو با بیان اینکه این شرکت پیشتر یک خط انتقال آب از خلیج فارس به معدن سرچشمه را پس از عملیات شیرینسازی با موفقیت انجام داده است، گفت: اجرای این پروژه باعث شد در فاز اول نیازهای آبی مجتمع مس سرچشمه رفع شود.
وی در ادامه به اقدامات مهم شرکت ملی صنایع مس ایران برای تامین نیازهای آبی مجتمعهای تولیدی خود اشاره کرد و توضیح داد: پروژه تامین نیاز آب مجتمع مس دره آلو در استان کرمان و پروژه خط اختصاصی انتقال آب به مجتمع مس سرچشمه برای تامین آب مورد نیاز طرح تولید یک میلیون تن کاتد با ظرفیت ۲۰۰ میلیون متر مکعب از جمله اقداماتی است که در این راستا تعریف شده است.
انصاری با اشاره به پروژه انتقال آب به مجتمع مس درهآلو اظهارکرد: طول این پروژه با سرمایهگذاری ۸ هزار میلیارد تومان، ۲۰۰ کیلومتر است که عملیات لولهگذاری آن پیشرفت خوبی داشته و امیدواریم بتوانیم آب را طی ۸ ماه آینده به مجتمع مس درهآلو منتقل کنیم.
وی همچنین از صرفهجویی ۲۵ میلیون دلاری در احداث این پروژه خبر داد و گفت: خوشبختانه صد درصد فرایند پروژه انتقال آب به مجتمع مس درهآلو بومیسازی شده است و از محل تکیه بر توان مهندسان و تولیدکنندگان داخلی این میزان صرفهجویی ارزی صورت گرفته که اقدام بزرگی است.
مدیرعامل شرکت واسکو در ادامه در رابطه با خط اختصاصی انتقال آب از خلیج فارس به مجتمعهای تولیدی مس در استان کرمان گفت: فاز یک این پروژه به طول ۴۵۰ کیلومتر و ۱۱ ایستگاه پمپاژ، آب مورد نیاز مجتمعهای تولیدی شرکت ملی صنایع مس ایران را پس از نمکزدایی در بندرعباس، به منطقه صنعتی و معدنی سرچشمه منتقل میکند. این پروژه سالانه امکان انتقال ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب را از خلیج فارس دارد.
مدیرعامل شرکت واسکو با اشاره به اینکه این پروژه به همت شرکت ملی مس آغاز و هدفگذاری شده است که طی ۳ سال آینده به بهرهبرداری برسد، افزود: با توجه به اقدامات و کارهای فنی انجام شده توانستیم مبلغ ۱۵۰ میلیون یورو سرمایهگذاری ارزی را کاهش دهیم و ۶۰ تا ۶۵ میلیون یورو نیز صرفهجویی ارزی رقم بزنیم.
وی میزان سرمایهگذاری ایستگاههای پمپاژ در این پروژه را نیز ۳۲ همت اعلام کرد و افزود: امیدواریم تا ۲ ماه آینده این بخش وارد فاز اجرایی شود و همزمان با اجرای خط لوله انتقال، پستها و خطوط انتقال برق اجرایی شده و شاهد بهرهبرداری از این پروژه عظیم باشیم.
کاهش وابستگی به تجهیزات وارداتی در پروژه انتقال آب خلیج فارس
انصاری در ادامه به اهمیت تکیه بر توانمندیهای داخلی در بحث تولید تجهیزات شیرینسازی آب دریا عنوان کرد: تا پیش از این میزان ۷۰ درصد این تجهیزات وارداتی بوده است که داخلیسازی با توجه به هدفگذاریهای صورت گرفته این نیاز را به زیر ۵۰ درصد کاهش میدهیم.
وی در ادامه اظهار امیدواری کرد: همزمان با اجرای پروژه و خط انتقال آب، امیدواریم بتوانیم یک واحد شیرینسازی را با ظرفیت ۷۰ میلیون مترمکعب به مرحله بهرهبرداری برسانیم. در سنوات قبل سرمایهگذاری ارزی برای هر واحد این پروژه ۶۰ میلیون یورو بوده است که امیدواریم با تکیه بر توان داخل، این عدد را به نصف کاهش دهیم.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست