به گزارش بیرونیت به نقل از بلومبرگ نیوز، عربستان سعودی بهمنظور تامین منابع مواد معدنی حیاتی برای برنامه صنعتیسازی خود، به دنبال مشارکت در معاملات بخش معدن است؛ همزمان که موجی از تلاشها برای ادغام در این صنعت به راه افتاده است.
بندر الخرایف، وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان، در مصاحبهای در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس اظهار داشت: پیوستن به این موج ادغام میتواند راه خوبی برای ورود به بازار یا حداقل دسترسی به داراییهای مختلف به شکلی ساختاریافتهتر باشد.
وی در این مصاحبه مشخص نکرد که آیا این اقدامات شامل خرید سهام داراییها یا خرید مستقیم شرکتها خواهد بود.
معاملات معدنی مدتی است که در اولویت عربستان قرار گرفتهاند، زیرا این کشور در حال پیشبرد یک برنامه تحول اقتصادی جاهطلبانه است. اگرچه تاکنون این حرکتها نتایج محدودی داشته و تنها یک معامله بزرگ نهایی شده و معامله دیگری نیز در پاکستان در حال انجام است، اما تلاشهای اخیر شرکتهای بزرگ برای انعقاد قرارداد ممکن است فرصتی برای استفاده عربستان از منابع مالی خود فراهم کند.
فرصتهای موجود برای سرمایهگذاری
طبق گزارش خبرگزاری بلومبرگ، شرکت طلای باریک قصد دارد سهم ۵۰ درصدی خود در معدن زالدیوار در شیلی را به فروش برساند. شرکت آنتوفاگاستا مالک باقیمانده سهام این معدن است.
معاملات بزرگ در صنعت معدن
در سال گذشته، صنعت معدن شاهد تلاشهایی برای انعقاد معاملات بزرگ بوده است. گروه ریوتینتو و شرکت گلنکور مذاکرات اولیهای درباره ادغام کسبوکارهای خود برای ایجاد یک غول معدنی به منظور رقابت با شرکت گروه بیاچپی انجام دادهاند. شرکت بیاچپی نیز سال گذشته تلاش کرد شرکت آنگلو امریکن را با معاملهای به ارزش ۴۹ میلیارد دلار خریداری کند. این اقدام باعث شد که آنگلو استراتژی تجاری خود را تسریع کند، اما در نهایت این معامله به نتیجه نرسید.
الخرایف مقایسهای میان رویکرد عربستان در بخش معدن و اقدامات این کشور در صنعت غذا انجام داد. شرکت دولتی «سرمایهگذاری کشاورزی و دامپروری عربستان» (SALIC) در سال ۲۰۲۳ سهامی از بزرگترین تولیدکننده مرغ برزیل، BRF SA، خریداری کرد. همچنین، این شرکت در سال گذشته پیشنهاد خرید واحد تجاری کشاورزی گروه اولام به ارزش ۴ میلیارد دلار را مطرح کرد.
اولین گامهای بزرگ عربستان در معدن
عربستان اولین گام بزرگ خود در معدن بینالمللی را با خرید ۱۰ درصد سهام واحد فلزات پایه شرکت برزیلی واله در سال ۲۰۲۳برداشت. همچنین، در پاکستان، خرید سهام یک پروژه مس و طلا که تحت کنترل شرکت طلای باریک قرار دارد، همچنان در مرحله مذاکره درباره جزئیات کلیدی مانند محل فرآوری مواد معدنی است. وزیر نفت پاکستان در همین ماه اعلام کرد که این مذاکرات ادامه دارد.
الخرایف گفت: موارد بسیار کوچکی از نظر تجاری باقی مانده است که باید برطرف شوند.» وی افزود: «امیدوارم بتوانیم این معامله را به زودی نهایی کنیم.
منبع: روابط عمومی ایمپاسکو
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست