شنبه 29 دی 1403 شمسی /1/18/2025 8:24:24 AM
  • گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:77600
  • زمان انتشار:پنجشنبه 27 دی 1403-17:13
  • کاربر:
فشار تحریم بر غول‌های چینی؛

دولت بایدن با اضافه کردن ۳۷ شرکت چینی از جمله شرکت‌های مطرح معدنی، خورشیدی و نساجی به فهرست تحریم‌ها، به ادعاهای مرتبط با کار اجباری در منطقه شین‌جیانگ واکنش نشان داد. این اقدام، بزرگترین گسترش فهرست قانون پیشگیری از کار اجباری اویغورها از زمان تصویب آن در سال ۲۰۲۱ تاکنون است.
درهای واردات آمریکا به روی معدن‌کاران بزرگ چین بسته شد

به گزارش بیرونیت به نقل از بلومبرگ نیوز، دولت بایدن در روزهای پایانی خود، واردات محصولات ۳۷ شرکت چینی فعال در بخش‌های معدن، انرژی خورشیدی و نساجی را به دلیل اتهام استفاده از کار اجباری در منطقه شین‌جیانگ ممنوع کرد.

بر اساس بیانیه وزارت امنیت داخلی آمریکا، این شرکت‌ها شامل شرکت معدنی بزرگ زیجین Zijin Mining Group و شرکت‌های خورشیدی مانند یکی از زیرمجموعه‌های JA Solar Technology Co. هستند. همچنین، نام تولیدکننده منسوجات هوافو فشن Huafu Fashion Co. و ۲۵ زیرمجموعه آن نیز در این فهرست دیده می‌شود.

شرکت‌های آمریکایی و اروپایی تحت فشار هستند تا از کارخانه‌هایی که در منطقه شین‌جیانگ محصولات خود را تولید می‌کنند، فاصله بگیرند. گروه‌های حقوق بشری اردوگاه‌های کار اجباری و شرایط کاری نامناسب برای جمعیت اویغور منطقه را مستند کرده‌اند این در حالی است که دولت چین این ادعاها را رد کرده است.

این اقدام، بزرگترین گسترش فهرست قانون پیشگیری از کار اجباری اویغورها از زمان تصویب آن در سال ۲۰۲۱ است و تعداد شرکت‌های ممنوعه را به ۱۴۴ مورد رسانده است.

شرکت زیجین Zijin در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیچ دارایی یا درآمدی در آمریکا ندارد و این ممنوعیت تاثیر قابل توجهی بر فعالیت‌های آن نخواهد داشت. این شرکت افزود که آزادی شخصی کارکنان را محترم می‌شمارد و در استان شین‌جیانگ دستمزد رقابتی ارائه می‌دهد.

سهام این شرکت روز چهارشنبه با افت ۵.۹ درصدی در هنگ‌کنگ، بزرگترین کاهش یک‌روزه خود از اکتبر را تجربه کرد. اما سهام JA Solar و Huafu Fashion افزایش یافت.

گو جیاکون، سخنگوی وزارت خارجه چین، در نشست خبری روز چهارشنبه در پکن، این قانون را «شرورانه» توصیف کرد و تحریم شرکت‌های چینی را مداخله در امور داخلی این کشور دانست. او افزود که پکن «اقدامات قاطعانه‌ای برای حفاظت از حقوق مشروع شرکت‌های چینی» انجام خواهد داد.

شرکت‌های بزرگ خورشیدی چین پیش‌تر به دلیل این تحریم‌ها به استفاده از پلی‌سیلیکون گران‌قیمت‌تر از کشورهای غربی روی آورده‌اند. بر اساس یادداشتی از موسسه BofA Global Research، تاثیر این تحریم بر JA Solar محدود خواهد بود، زیرا این زیرمجموعه در سال ۲۰۲۴ بسته شد و هیچ‌گونه تامین مستقیمی برای آمریکا نداشته است.

این موسسه اضافه کرد: «با این حال، این تحریم‌ها یادآور دیگری است که شرکت‌های خورشیدی چین به‌ویژه در آمریکا با موانع تجاری فزاینده‌ای روبرو خواهند شد.»

منبع: روابط عمومی ایمپاسکو 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین