به گزارش بیرونیت، روند صعودی نرخ ارز موجب شده است تا مشتریان شمش به بازار فیزیکی بازگردند و ماده اولیه مصرفی خود را خریداری کنند، چراکه مسیر افزایش نرخ محصولات بخش فولاد با توجه به شرایط موجود اقتصادی باز است.
بخش فولاد در دومین هفته زمستان همچنان با معضل کمبود برق و گاز دستوپنجه نرم میکند که این موضوع در واحدهای احیای مستقیم به اوج خود رسیده است. از اینرو طی دوهفته گذشته حجم عرضه آهن اسفنجی در تالار صنعتی بورسکالای ایران به کمترین میزان از ابتدای سالجاری تاکنون رسیده است.
کاهش تولید آهن اسفنجی به کل زنجیره فولاد سرایت خواهد کرد و به عبارت بهتر کمبود مواد اولیه موجب کاهش تولید سایر محصولات این بخش خواهد شد؛ همانطور که محدودیت عرضه شمش در بازار همچنان به قوت خود باقی است. در چنین وضعیت نابسامانی بازار میلگرد نیز تحتتاثیر قرار میگیرد و بیرمقی از سوی تقاضا وضعیت تولید را در واحدهای نورد بیش از پیش میکند.
حجم محصولات ارزانقیمت زنجیره فولاد در بازار بیش از عرضه شده و از طرفی میزان تولید کارخانه به دلیل قطعی برق و گاز به حداقل رسیده و عدمتعادل عرضه و تقاضا زنجیره فولاد را در چرخهای معیوب به دام انداخته است.
از طرفی افزایش نرخ ارز باعث شد تا قیمت میلگرد و ورق نیز افزایشی شود و تا زمانی که نرخ ارز به مسیر خود ادامه دهد قیمت میلگرد و ورق نیز در بازار آزاد افزایشی خواهد بود. تغییر نرخ ارز مبنا برای قیمتگذاری محصولات فولادی بهیکباره از ۴۵هزار تومان به ۶۵هزار تومان افزایش یافت که تورم ناشی از این سیاست طی دوماه آینده در بازار خود را نشان خواهد داد.
این در حالی است که افزایش نرخ دلار تحت عنوان دلار توافقی برای تقویت و توسعه صادرات محصولات فولادی مفید خواهد بود و محصولات زنجیره فولاد با قیمت بالاتری نسبت به بازار داخلی وارد بازار جهانی میشوند. با این حال، بورسکالای ایران با مهار قیمت میلگرد، توانسته است قیمت پایه شمش را تحت کنترل قرار دهد، اما صادرات شمش موجب کاهش عرضه آن در رینگ صنعتی میشود که این موضوع موجب رشد قیمت شمش در بازار داخلی میشود. همچنین افزایش هزینه تولید، کاهش تولید به دلیل محدودیتهای برق و گاز قیمت تمامشده محصولات زنجیره فولاد تا پایان سالجاری به صورت تدریجی افزایش مییابد.
نرخ شمش در ابتدای سالجاری در کانال ۲۵هزار تومان به ازای هر کیلوگرم بود که با نرخ تورم ۳۵درصدی به بیش از ۳۳هزار تومان به ازای هر کیلوگرم افزایش یافته است. بنابراین شمش برای رسیدن به قیمت واقعی خود هنوز راه دارد و زمان بسته شدن رشد قیمت شمش فرانرسیده است و نرخ ارز توجیهکننده این موضوع است.
رونق بازار فیزیکی
بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران در روز دوشنبه ۱۰ دی ماه نشان میدهد که این بازار میزبان ۱۲۵ هزار و ۱۵۰ تن شمش بوده است که با تقاضای ۳۰۶ هزار و ۱۰۶ تنی مواجه شد و معاملات با میانگین قیمت ۲۴ هزار و ۲۲۵ تومانی به ازای هر کیلوگرم انجام شد. شمش با قیمت ۲۷ هزار تومان به واحدهای نورد میرسد.
شمش با میانگین قیمت ۲۴هزار و۲۲۵تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار فیزیکی مورد معامله قرار گرفت که با احتساب هزینه حمل و ارکان بورس و مالیات ارزشافزوده شمش ۲۷هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم به واحدهای نورد میرسد و در نتیجه کف قیمت میلگرد به ۳۱هزار تومان به ازای هر کیلوگرم میرسد.
اما با توجه به خریدهای اعتباری در رینگ فیزیکی میلگرد در بازار آزاد با قیمت ۳۰هزار تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه میشود و با توجه به رکود ساختوساز و افزایش قیمتها عملا میلگرد مشتری ندارد و باید منتظر رینگ فیزیکی بیرمق مقاطع طویل در پایان هفته بود.
قیمت آهن اسفنجی برای دومین هفته متوالی افزایش یافت و در معاملات هفته جاری رشد ۵۰۰تومانی بهازای هر کیلوگرم را به ثبت رساند. طی هفته جاری بورسکالای ایران میزبان عرضه ۵۳هزار تن آهن اسفنجی بود که با توجه به ثبت تقاضای ۱.۷برابری نسبت به عرضه، ۱۰۰درصد عرضهها مورد معامله قرار گرفت.
قیمت میانگین موزون هر کیلو آهن اسفنجی در معاملات اخیر نسبت به هفته گذشته ۳.۵درصد افزایش داشت و به ۱۵هزار و ۶۴۸تومان رسید. قیمت میانگین موزون معاملات آهن اسفنجی در هفته گذشته ۱۵هزار و ۱۱۷تومان به ازای هر کیلوگرم بود.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست