دوشنبه 26 آذر 1403 شمسی /12/16/2024 3:11:05 AM
  • گروه مطلب:| گزارش| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:77091
  • زمان انتشار:يکشنبه 25 آذر 1403-8:2
  • کاربر:

مدیرعامل جدید شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) پس از روی کار آمدن تغییرات و تحول در این مجموعه را آغاز کرده است که می‌تواند نوید بخش اتفاقات خوبی در این مجموعه مهم فعال در بخش معدن و صنایع معدنی باشد.
اولویت‌های میدکو در دوران جدید/ آیا درهای تحول در میدکو باز شد؟

به گزارش بیرونیت، شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه، معروف به میدکو، در سال ۸۶ با هدف سرمایه‌گذاری، اکتشاف، استخراج و تولید محصولات فولادی کار خود را آغاز کرد تا به عنوان یک هلدینگ معدنی خصوصی به توسعه در بخش معدن و زنجیره فولاد پرداخت. شاید در گام های اول مهمترین اولویت میدکو توسعه زنجیره فولاد با تمرکز بر معادن سنگ آهن بود. اما رفته رفته این شرکت در حوزه های دیگر نیز ورود پیدا کرد.

با توسعه زیرمجموعه های آن میدکو رفته رفته به بزرگترین شرکت معدنی ای تبدیل شده بود که می توانست یک تنه سهم بخش خصوصی در معدن را افزایش و نگاه بخش دولتی به فعالان این حوزه را تغییر دهد. تقریبا ۱۰ شرکت در زیرمجموعه میدکو فعالیت دارند که نتیجه فعالیت آنها تولید محصولاتی همچون شمش فولاد، لوله مسی، آهن اسفنجی، فروسیلیس، سنگ آهن، کک متالورژی، زغال سنگ کک‌شو، کنسانتره سنگ آهن و گندله سنگ آهن است.
مدیریت این مجموعه پس از چند سال به علیرضا ابراهیمی رسید که می توان این تغییر مدیریت را آغازی برای تغییر رویکردهای میدکو دانست.

هرچند میدکو یکی از اولین های بخش خصوصی فعال در بخش معدن و صنایع معدنی است، اما شاید در سال های اخیر روند توسعه با سرعت قابل انتظار پیش نرفت. به عنوان مثال استفاده از تکنولوژی کوره بلند در فولاد زرند ایرانیان باعث شد تا این مجموعه در تامین زغالسنگ نیز با چالش هایی همراه باشد هرچند در زیرمجموعه های خود تولید زغالسنگ را در اختیار داشت.

از سویی دیگر میدکو در چند سال اخیر بنا بر سیاست مدیران آن بسیار چراغ خاموش در حرکت بود و ترجیح می داد چندان عملکرد خود را رسانه ای نکند.

تغییرات رخ داده در همین چند هفته اخیر پس از روی کار آمدن ابراهیمی نشان می دهد نقشه راه میدکو در حال تغییر است.

مرتضوی راوری به عنوان مدیر عامل جدید فولاد زرند ایرانیان انتخاب شد. بخشی از این انتخاب ناشی از نگاه توسعه ای با کمک نیروهای منطقه است چرا که ابراهیمی خود برای منطقه زرند است و از میان مردمان همان منطقه راهی صنعت فولاد شده است.

این نگاه می تواند در دیگر زیرمجموعه های میدکو نیز دیده شود. فراموش نکنیم توجه به پتانسیل های منطقه ای می تواند میزان حمایت از مجموعه های صنعتی را افزایش دهد. این نگاه که حالا مدیرعامل میدکو درباره آن می گوید ما زرند ایرانیان را به مردم منطقه می سپاریم، می تواند حس حمایتی را افزایش و مردم را در این توسعه بیش از گذشته سهیم کند.

می توان این طور پیش بینی کرد که میدکو سروسامان دادن زیرمجموعه های خود را در اولویت قرار داده است. این بازسازی بدنه می تواند میدکو را پر قدرت تر از گذشته وارد میدان کند اما در صورتی که این بازسازی بر اساس نگاه کارشناسی و طبق اولویت ها و اهداف میدکو انجام گرفته باشد.

روی کار آمدن ابراهیمی کسی که سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی خود در رشته مهندسی مکانیک را در دانشگاه صنعتی شریف گذرانده و با ۱۴ سال سابقه در سطوح مختلف مدیریتی میدکو دارای ترکیبی کامل از دانش و تخصص به همراه تجربه است، می تواند تغییر جهت در میدکو را اجرایی و محقق کند. درواقع تحصیلات در کنار تجربه ترکیبی می شود که بتوان از آن عاملی برای توسعه حداکثری نام برد.

درواقع اولویت های فعلی میدکو فراهم کردن مسیر تغییر و ایجاد تحولاتی است که با تغییر مدیران کلید خورده است.

منبع: تیتر۲۰



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین