دوشنبه 26 آذر 1403 شمسی /12/16/2024 6:22:13 PM
معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور:

معاون اکتشاف این سازمان در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین کنفرانس ژئوفیزیک ایران گفت: از فرصتی که جناب آقای اسماعیلی معاون محترم وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان نماینده ایشان و خانواده بزرگ زمین‌شناسی و اکتشاف معدن در اختیار اینجانب قرار دادند، تشکر می‌کنم و از اینکه در جمع شما بزرگواران و اساتید محترم هستم بسیار خوشحال هستم.
دستیابی به رشد ۱۳ درصدی معدن نیازمند همکاری نهادهای فعال در حوزه معدن کشور است

به گزارش بیرونیت به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، مهندس احمد قرایی با بیان اینکه بر همگان واضح و مبرهن است که معادن و صنایع معدنی تقریبا در سراسر جهان به عنوان پشتوانه اقتصاد شناخته شده، افزود: معادن از جمله بخش‌های مهم بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته، در حال توسعه و حتی ضعیف بوده و امروزه نقش مهمی را در رسیدن به توسعه پایدار در مناطق مختلف روی کره زمین ایفا می‌کند.
به گفته وی؛ بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته جمعیت کره زمین تا سال ۲۰۵۰ میلادی حدود ۲ میلیارد نفر دیگر اضافه خواهد شد و این حدود ۲ میلیارد نفر جدید بر اساس سبک زندگی مدرن آتی مصرف خواهند داشت، بنابراین تامین انرژی و مواد اولیه مورد نیاز بشر در آینده یک چالش بزرگ و اساسی برای دولت ها خواهد بود.
معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ‌کشور با بیان این‌که کشور عزیز ما ایران در زمره یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان از نظر منابع معدنی و طبیعی است، تصریح کرد: قرار گرفتن ایران بر روی یکی از مهم‌ترین کمربندهای متالوژنی جهان( آلپ – هیمالیا) بر این ثروت افزوده و حفظ و حراست از این منابع، استفاده درست و بهینه و ذخیره‌ای برای آیندگان وظیفه‌ای مهم برای همه ماست.
وی با بیان این‌که ایران با در اختیار داشتن حدود یک درصد جمعیت و خاک دنیا و حدود هفت درصد منابع شناخته شده جهان دارای شرایط منحصر به فردی است؛ خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه به دلیل در اختیار داشتن منابع عظیم نفت و گاز و برطرف شدن قسمت زیادی از احتیاجات کشور از طریق صادرات این بخش، توجه کافی به معادن و صنایع معدنی نشده است.
قرایی با اشاره به این‌که بخش زیادی از منابع معدنی ما ناشناخته و دست نخورده باقی مانده، افزود: انتظار می‌رود ایران به عنوان یک کشور مهم در حوزه تامین مواد اولیه دنیا در سال‌های آینده مطرح و از این حیث به اهمیت استراتژیک کشورمان در سطح بین‌الملل افزوده شود.
به گفته وی؛ علیرغم مواردی که عرض کردم ولی متاسفانه سهم منابع معدنی ما از تولید ناخالص ملی عدد بسیار پایینی هست و با توجه به پتانسیل بالای کشور به لحاظ مواد معدنی مختلف باید این عدد افزایش پیدا کند.
معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور اشاره کرد: در حال حاضر در بسیاری از کشورهای در حال توسعه که از پتانسیل‌های منابع معدنی بالایی برخوردار هستند و معادن و صنایع معدنی به دلیل داشتن مزیت‌های بالای اقتصادی و ایجاد اشتغال وسیع و پراکنده، به عنوان یکی از محورهای توسعه اجتماعی و اقتصادی مطرح است.
وی با بیان این‌که معادن و صنایع معدنی به دلیل برخورداری از قابلیت تولید محصولات صادراتی در ارزش افزوده صادراتی کشور سهیم هستند، یادآور شد: معادن به دلیل تنوع و پراکندگی ذخایر معدنی می‌تواند به برنامه‌های رشد در اغلب مناطق غیر برخوردار و دورافتاده کشور کمک کند، ضمن اینکه حوزه معادن و صنایع معدنی موجب ایجاد اشتغال پایدار، مولد، مفید، متوازن و گسترده در سطح کشور شده که با توجه به بکارگیری حداکثری نیروهای بومی، از پدیده مهاجرت جلوگیری می کند.
قرایی؛ متوسط ضریب اشتغال غیرمستقیم در بخش معدن را حدود ۷ عنوان کرد و گفت: یعنی به ازای هر شغل مستقیم، به طورمیانگین ۷ شغل غیرمستقیم در این حوزه ایجاد خواهد شد که با انجام سرمایه‌گذاری صحیح و اصولی در این بخش ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و متعاقبا توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق کم برخوردار کشور نیز میسر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه علیرغم وجود چالش‌هایی که در بخش اکتشاف و معدنکاری وجود دارد ولی این حوزه دارای مزیت‌ها و جذابیت‌های فراوانی است که موجب شده اشخاص حقیقی و حقوقی متعددی در کشور به این حوزه علاقه‌مند شده و سرمایه‌گذاری‌هایی در مقیاس‌های متفاوت انجام دهند.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور درباره مزیت‌های بخش معدن در کشور گفت: وجود ذخایر و منابع معدنی فراوان و متنوع در کشور، ناشناخته بودن برخی از منابع و ذخایر و شانس نسبتا بالای دستیابی به منابع و ذخایر جدید بخصوص در مناطق دور افتاده، وجود نیروی انسانی و انرژی نسبتا ارزان و در دسترس، وجود بازار مطمئن و پایدار محصولات تولیدی( بویژه فلزی) در داخل و خارج کشور، امکان استخراج مواد معدنی با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات داخل کشور، تقاضای بالای جهانی و وجود بازار پر رونق صادراتی برای بیشتر محصولات بخصوص فلزی بخشی از این مزایا است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین