پنجشنبه 6 دی 1403 شمسی /12/26/2024 2:13:43 PM
  • گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:77010
  • زمان انتشار:دوشنبه 19 آذر 1403-21:47
  • کاربر:
در آستانه روز ملی «صنعت مس» عملکرد بورسی شرکت ملی صنایع مس ایران بررسی شد

بررسی عملکرد شرکت‌های بزرگ بورسی کشور نشان می‌دهد که شرکت ملی صنایع مس ایران طی ۸ ماهه سال ۱۴۰۳ با ارزش میانگین بازار ۵۲۷.۱ هزار میلیارد تومانی باارزش‌ترین شرکت بازار سرمایه کشور بوده است.
ملی مس با ارزش‌ترین شرکت بازار سرمایه ایران در ۸ ماهه ۱۴۰۳

به گزارش بیرونیت، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آتیه اندیشان مس در گفت و گو با پایگاه خبری مس‌پرس ضمن تبریک و گرامیداشت روز ۲۲ آذر (روز ملی صنعت مس) به صنعتگران و فعالان اقتصادی کشور بویژه فعالان صنعت مس، با اشاره به عملکرد سهام فملی از ابتدای سال ۱۴۰۳ گفت: بررسی بازده تجمعی شاخص کل بازار سهام و شرکت ملی صنایع مس ایران در یک‌ساله منتهی به آذر ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که بازده تجمعی فملی در این مدت معادل ۲۷.۹ درصد و بازده شاخص کل بازار سهام در همین بازه زمانی منفی یک درصد بوده است.

مصطفی زه‌تابیان افزود: همچنین شرکت ملی صنایع مس ایران در مدت هشت ماهه امسال شاهد رشد ۵ درصدی کاتد و رسیدن آن به میزان ۱۹۳ هزار تن بوده است.
وی با اشاره به اینکه قیمت مس در مسیر رشد بلندمدت قرار دارد و پیش‌بینی‌ها از ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار دلار در هر تن متغیر است، تصریح کرد: برآورد رشد قیمت به دلیل افزایش تقاضای زیرساختی، تحولات فناوری، انرژی‌های پاک و محدودیت‌های عرضه است. در عین حال بسیاری از موسسات اقتصادی بین المللی پیش‌بینی کرده‌اند با این روند در دهه آینده شاهد کسری فزاینده‌ای در بازار مس خواهیم بود.
زه‌تابیان با بیان اینکه سهام فملی از نظر ارزش بازار در مقاطعی از دوره هشت ماهه امسال در رتبه نخست قرار داشته و در مجموع همواره جزو سه شرکت برتر بازار سرمایه ایران بوده است، تصریح کرد: همچنین طی این مدت به طور میانگین با ارزش بازار ۵۲۷.۱ هزار میلیارد تومان با ارزش‌ترین شرکت در بازار سرمایه شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آتیه اندیشان مس در تشریح روند قیمتی پنج ساله منتهی به آبان ۱۴۰۳ سهام شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: همان‌طور که در نمودار زیر آمده است در بازه مذکور، بازده سهام فملی معادل ۱۵۲۰ درصد بوده است.
وی به تقاضای رو به رشد مس در بخش انرژی‌های پاک و برق ‌رسانی اشاره کرد و افزود: خودروهای برقی به مس بیشتری نسبت به خودروهای بنزینی نیاز دارند و با رشد بازار این خودروها، تقاضا برای مس افزایش خواهد یافت. همچنین در بحث انرژی‌های تجدیدپذیر، استفاده از انرژی خورشیدی، بادی و باتری‌های ذخیره انرژی، نیاز به مس را افزایش می‌دهد، زیرا مس در ساخت سیم‌ها، ژنراتورها و مبدل‌های الکتریکی استفاده می‌شود و نوسازی و توسعه شبکه‌های برق در کشورهای مختلف به مقدار زیادی مس نیاز دارد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین