دوشنبه 5 آذر 1403 شمسی /11/25/2024 7:25:37 AM
با بازتعریف تعرفه‌های ترامپ و کاهش رشد اقتصادی چین اتفاق افتاد؛

قیمت مس در معاملات ماه دسامبر تحت فشار بیشتری قرار گرفت و با افتی حدود ۱.۷ درصد به کمتر از ۴.۲۳ دلار به ازای هر پوند (معادل ۹۳۲۰ دلار به ازای هر تن) در معاملات شیکاگو رسید و بر این اساس کاهش قیمت مس از ابتدای پیروزی ترامپ در انتخابات تاکنون به ۶ درصد رسید.
سقوط ۶ درصدی قیمت مس پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا

به گزارش بیرونیت به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، فلز مس که به عنوان یکی از شاخص‌های اصلی وضعیت اقتصادی جهان شناخته می‌شود، در اواخر ماه سپتامبر و با خوش‌بینی نسبت به تحریک اقتصادی چین، شاهد افزایش قیمت بود، اما اکنون نزدیک به ۱۲ درصد کاهش یافته و به پایین‌ترین سطح دو ماه اخیر رسیده است.

اثرات پیروزی ترامپ و جمهوری‌خواهان بر بازارهای کالایی
پیروزی ترامپ و جمهوری‌خواهان و تاثیرات آن بر کالاهای اساسی، نوساناتی در بازارهای فلزات ایجاد کرده و سرمایه‌گذاران در شرکت‌های تولیدکننده مس رویکردی منفی به خود گرفته‌اند.

سهام شرکت BHP روز گذشته با کاهش مواجه شد و از زمان انتخابات آمریکا، ۶ درصد از ارزش خود را از دست داده که این امر باعث شده کاهش ارزش این شرکت در سال جاری به بیش از ۲۱ درصد برسد. همچنین، سهام شرکت ریو تینتو (Rio Tinto)، دومین شرکت بزرگ معدنی جهان، نیز با افت ۳ درصدی پس از انتخابات آمریکا و کاهش ۱۶ درصدی در سال جاری مواجه شده است.

افت سهام تولیدکنندگان عمده مس
از زمان بسته شدن بازار در تاریخ ۵ نوامبر، شرکت‌های گلنکور (Glencore) و ساوترن کوپر (Southern Copper) در نیویورک به ترتیب ۶ و ۸ درصد افت کرده‌اند. همچنین، شرکت فریپورت مک‌موران (Freeport-McMoRan) ۵ درصد از ارزش خود را از دست داده و شرکت تک ریسورسز (Teck Resources) با افتی ملایم‌تر، حدود ۳ درصد کاهش یافته است. سایر تولیدکنندگان مس نیز شاهد افت شدیدی در ارزش سهام خود بودند. سهام شرکت‌های آنتوفاگاستا و ایوانهو ماینز در بازارهای آمریکا ۸ درصد کاهش یافته و سهام شرکت چینی CMOC با افتی دو رقمی مواجه شده است.

تحلیل بانک مک‌کواری از اثرات تعرفه‌ها بر صادرات چین
در گزارش جدیدی از مارکوس گاروی، رییس استراتژی کالایی بانک مک‌کواری، آمده است که اعمال تعرفه ۶۰ درصدی بر تمامی واردات از چین، اگر با تعرفه‌های گسترده دیگری همراه شود که مانع از جابجایی تجارت شوند، می‌تواند صادرات چین را تا ۸ درصد و تولید ناخالص داخلی چین را تا ۲ درصد در سال ۲۰۲۵ کاهش دهد.

چین بیش از نیمی از مس جهان را مصرف می‌کند و این کاهش تقاضا تاثیرات منفی گسترده‌ای بر قیمت‌های کالا خواهد گذاشت و هم‌زمان می‌تواند ارزش دلار آمریکا را تقویت کند.

گاروی می‌گوید: “چنین کاهش رشدی در اقتصاد جهانی به وضوح باعث کاهش قیمت‌های کالا خواهد شد و این امر با افزایش احتمالی دلار آمریکا تشدید می‌شود. گرچه کالاها اغلب به عنوان پوششی در برابر تورم شناخته می‌شوند، اما در این حالت – که تورم ناشی از رشد شدید تقاضا یا شوک منفی عرضه کالا نیست – کالاها به سختی می‌توانند به این نقش خود عمل کنند.“

نامشخص بودن جزئیات تعرفه‌ها و اقدامات احتمالی چین
بانک مک‌کواری اعلام کرده که جزئیات و نحوه اجرای تعرفه‌ها هنوز مشخص نیست و همچنین مشخص نیست که مقامات چینی تا چه حد برای کاهش اثرات منفی این تعرفه‌ها از طریق تحریک تقاضای داخلی تلاش خواهند کرد.

نگرانی‌ها از تاثیر سیاست‌های ترامپ و تصمیمات چین
علاوه بر نگرانی‌ها درباره اثرات سیاست‌های دولت ترامپ بر بازارهای کالایی، نتیجه جلسه کمیته دائمی کنگره ملی خلق چین که بسیار مورد انتظار بود، نیز به کاهش قیمت‌ها دامن زد. در این جلسه، برنامه‌ای بزرگ برای انتشار اوراق قرضه برای کاهش بدهی‌های انباشته دولت‌های محلی تصویب شد، اما تدبیر مالی جدیدی اعلام نشد.

لری هو، اقتصاددان ارشد چین در مک‌کواری، به روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست گفت که کمک به پرداخت بهره برای دولت‌های محلی کمتر از ۰.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی چین در هر سال را شامل می‌شود و در حالی که “این کمک می‌تواند خطر بدهی‌های دولت‌های محلی را کاهش دهد، به طور مستقیم تقاضای مصرفی ایجاد نمی‌کند.“



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین