پنجشنبه 6 دی 1403 شمسی /12/26/2024 6:59:01 PM
  • گروه مطلب:| خبر| معدن| فارسی|
  • کد مطلب:76311
  • زمان انتشار:دوشنبه 14 آبان 1403-11:21
  • کاربر:
در جلسه‌ای با حضور بهره برداران معدنی صورت گرفت؛

در جلسه هم اندیشی احیای معادن غیرفعال شهرستان‌های گناباد و بجستان مشکلات و موانع پیش روی معادن این شهرستان‌ها طرح و بررسی شد.
بررسی مشکلات و موانع معادن غیرفعال شهرستان‌های گناباد و بجستان

به گزارش بیرونیت به نقل از روابط عمومی مجتمع معدنی خراسان، جلسه هم اندیشی احیای معادن غیرفعال شهرستان‌های گناباد و بجستان با حضور محمدی پور؛ نماینده مردم نهبندان و گناباد در مجلس شورای اسلامی، نصیری؛ فرماندار گناباد، عباس جرجانی؛ مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس، نمایندگان مجتمع معدنی خراسان ، مدیران شهرستانی و بهره برداران معدنی برگزار شد.

عباس جرجانی؛ مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس در این جلسه با بیان اینکه بیشتر معادن موجود در شهرستان گناباد معادن غیرفلزی هستند، اظهار داشت: یکی از مهمترین راه‌های توسعه شهرستان فعال سازی معادن فلزی است که با توجه به هزینه‌بر بودن فعالیت‌های اکتشافی، باید زمینه فعالیت شرکت‌های دولتی در این شهرستان فراهم شود.

وی در خصوص مشکل برق معادن غیرفعال شهرستان‌های گناباد و بجستان، گفت: سازمان ایمیدرو بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی تنها می‌تواند برای اجرای شبکه انتقال برق به معادن سرمایه گذاری کند و این امر زمانی مصوب می‌شود که چندین معدن در مسیر اجرای این شبکه بتوانند از آن منتفع، احیا و توسعه یابند.

جرجانی ادامه داد: لذا نیاز است طرح توجیهی اجرای شبکه برق رسانی به همراه تعداد معادن متنفع از این شبکه از سوی سازمان صمت استان به طرح احیای معادن کوچک مقیاس ارسال شود تا بتوانیم در این خصوص تصمیم گیری کنیم.

مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس در ارتباط با مشکل راه دسترسی به این معادن نیز گفت: برای اجرای این پروژه نیز باید معادن موجود در مسیر پیشنهادی جمع بندی شود و در صورت بهره مندی چند معدن از این مسیر، آماده بررسی سرمایه گذاری در اجرای این مسیر نیز خواهیم بود.

جرجانی همچنین به مشکل کمبود ماشین آلات معدنی به عنوان یکی دیگر از موانع پیش روی معادن غیرفعال شهرستان‌های گناباد و بجستان اشاره کرد: در این ارتباط نیز در صورتی که ماشین آلات مورد نیاز خارج از ظرفیت تولید داخلی باشد، نیاز است درخواست ورود ماشین آلات از سوی بهره برداران ارسال و آمادگی داریم این درخواست‌ها را تا زمان حصول نتیجه از سوی طرح احیای معادن کوچک مقیاس پیگیری کنیم.

وی همچنین از ابلاغ تسهیلات تبصره 18 جهت احداث واحدهای فرآوری معدنی خبر داد و گفت: بهره برداران معدنی شهرستان می‌توانند جهت اجرای طرح‌های فرآوری از این تسهیلات استفاده کنند.

محمدی پور، نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه با تأکید بر اینکه دفتر نمایندگان به روی همه مسئولان و مدیران باز است، اظهار کرد: در این راستا آماده هر نوع همکاری با مسئولان جهت پیگیری امور و مشکلات  مردم هستیم.

وی، معادن را ثروت شهرستان‌های گناباد و بجستان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر 65 درصد اشتغال مردم این شهرستان در حوزه کشاورزی است و باید تلاش کنیم تا اشتغال مردم را به سمت معادن سوق دهیم.

محمدی پور ضمن تشکر از اقدمات  اکتشافی انجام شده توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به عنوان بازوی اجرایی ایمیدرو در شهرستان‌های گناباد و بجستان، تأکید کرد: کلیه عوامل اجرایی و مسئولان شهرستان آماده هر گونه همکاری جهت پیگیری موضوعات مرتبط با فعالیت‌های این مجموعه هستند.

فرماندار گناباد در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات انجام شده توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در این شهرستان، گفت: سازمان ایمیدرو  و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تاکنون کارهای بزرگی در حوزه معادن کشور انجام داده و در شهرستان گناباد نیز طی  یک سال گذشته  در حوزه معادن فلزی ورود جدی داشته است.

نصیری بر لزوم فعال سازی معادن غیرفعال شهرستان تأکید کرد و افزود: با عنایت به اینکه در حال حاضر بیشتر معادن شهرستان غیرفلزی است باید در آینده به سمت معادن فلزی حرکت کنیم تا هم بهره برداران معدنی و هم شهرستان از مزیت‌های این معادن بهره‌مند شوند.

بنا براین گزارش ضعف یا فقدان زیرساخت‌های شهرستان از قبیل برق و جاده، کمبود ماشین آلات، حقوق دولتی، کمبود نقدینگی و فروش و بازاریابی خاک‌های صنعتی از جمله مهمترین مشکلات مطرح شده از سوی بهره برداران معادن غیرفعال شهرستان بود که در این جلسه طرح و جهت رفع این موانع گفت و گو شد./ایمپاسکو



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین