به گزارش بیرونیت، در این مصاحبه، هادی مؤمنی، معاون بازرگانیی فولاد سنگان، در حاشیه نمایشگاه بین المللی فولاد کیش، توضیحاتی درباره عملکرد این شرکت، مزیتهای نسبی آن نسبت به سایر شرکتها، و چالشهای پیش روی آن ارائه میدهد.
هادی مؤمنی با اشاره به عملکرد واحد بازرگانی شرکت گفت: در هفت ماهه نخست سال جاری، حدود ۳ میلیون و ۵۰ هزار تن فروش داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۳ درصد افزایش یافته است. همچنین این میزان فروش نسبت به برنامهریزیهای امسال ۴ درصد بیشتر محقق شده است. در بخش حمل و نقل، در حمل جادهای ۱۶۳ درصد تحقق برنامه داشتیم و در حمل ریلی به دلیل برخی محدودیتهای مربوط به ضعف زیرساختهای ریلی، ۸۳ درصد از برنامه به انجام رسیده است.
مزیتهای نسبی فولاد سنگان نسبت به رقبا
مؤمنی اظهار کرد: یکی از مسائل مهم که می تواند حوزه حمل محصول را تحت شعاع قرار دهد، موقعیت مکانی کارخانه است؛ چرا که در شمال شرق کشور قرار داریم و شرکتهای دیگر که در مرکز کشور مستقر هستند، از مزیتهای بهتری برخوردارند، این موضوع از دو جنبه قابل بحث است، نخست هزینه های ناشی از طول مسافت تا مقصد و دو ضعف زیرساخت ریلی منطقه سنگان. اما مزیت اصلی فولاد سنگان، نزدیکی به معدن سنگ آهن سنگان است که یکی از بزرگترین ذخایر سنگ آهن کشور را دارد و این امکان را فراهم میکند که برای سالیان متمادی خوراک فولاد کشور را تأمین کنیم و از طرفی هزینه حمل سنگ به کارخانه، تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد.
چالشهای پیش روی فولاد سنگان
وی با اشاره به چالشهای شرکت افزود: در حوزه بازرگانی با مشکلاتی در تأمین قطعات یدکی و تجهیزات به دلیل تحریمها مواجه هستیم. شرکتهای خارجی با ما همکاری مطلوبی ندارند و مجبوریم راه حلهای جایگزین را برای تأمین قطعات پیش بگیریم. همچنین تغییرات در تخصیص ارز و قوانین گمرکی، مشکلاتی را بهوجود آورده است که در سال جاری پیچیدهتر شده است. اما در حوزه فروش، با توجه به اینکه خریدار اصلی ما، فولاد مبارکه است، روند فروش ما خوب پیش میرود و در صورت وجود مازاد تولید، از طریق بورس محصولات خود را به فروش میرسانیم.
راهکارهای فولاد سنگان برای حل مشکلات حمل و نقل
معاون بازرگانی فولاد سنگان در خصوص برنامههای شرکت برای بهبود حمل و نقل گفت: سال گذشته تصمیم بر آن شد ۵۰۰ دستگاه تریلی خریداری کنیم تا بتوانیم مشکلات حمل و نقل جادهای را مدیریت نماییم. این دستگاهها در حال ورود به مدار هستند و انتظار داریم تا چند ماه آینده بخش عمدهای از مشکلات حمل و نقل ما برطرف شود.
برنامههای استراتژیک فولاد سنگان برای آینده
مؤمنی در خصوص اهداف استراتژیک شرکت گفت: هدف ما تأمین پایدار، به موقع با ضریب کیفی مناسب، مواد اولیه و قطعات است. این اهداف به طور ماهیانه پایش میشوند و تلاش میکنیم تا چالشهای موجود را از طریق بهبود فرایند تأمین مواد اولیه و قطعات مدیریت کنیم. همچنین با توجه به طرحهای توسعهای، برنامهریزیهایی برای تأمین سنگ مورد نیاز کارخانههای در حال احداث شرکت، داریم. با وجود چالشهای مختلف، فولاد سنگان با افزایش ۴۳ درصدی تولید و فروش خود در سال جاری توانسته است، جایگاه خود را در صنعت فولاد کشور تقویت کند. این شرکت با سرمایهگذاری در زیرساختهای حمل و نقل و تدوین برنامههای استراتژیک برای تأمین مواد اولیه، به دنبال حل مشکلات و بهبود عملکرد در سالهای آینده است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست