به گزارش بیرونیت به نقل از مهر، بر اساس این آمار صادرات تیرآهن در ۵ ماهه ابتدایی امسال نسبت به ۵ ماهه ابتدای سال گذشته از نظر وزنی ۸ درصد افزایش و از نظر ارزشی ۱۰ درصد افت داشته است. به این ترتیب صادرات این محصول از ۷۸.۱ هزار تن سال گذشته به ۶۱ هزار تن در سال جاری اما در مقابل از نظر ارزشی از ۴۴.۱ میلیون دلار به ۳۹.۸ میلیون دلار رسیده است.
همچنین صادرات میلگرد از ۹۹۰ هزار تن به ارزش ۵۱۰ میلیون تن در ۵ ماهه سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۲۲۸ هزار تن به ارزش ۵۸۹ میلیون دلار در ۵ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده که بیانگر رشد ۲۴ درصدی در وزن و ۱۵ درصدی در ارزش است. صادرات نبشی، ناودانی و سایر مقاطع هم از نظر وزنی ۲۵ درصد و از نظر ارزشی ۵ درصد افزایش یافته است.
بنابراین صادرات کل مقاطع طویل فولادی با رشد ۲۳ درصدی از یک میلیون و ۱۴۵ هزار تن در ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۲ به یک میلیون و ۴۰۸ هزار تن در ۵ ماهه اول امسال افزایش یافته است. همچنین از نظر ارزشی نیز صادرات این محصول با افزایش ۱۳ درصدی از ۵۸۹ میلیون دلار به ۶۷۴ میلیون دلار رسیده است.
صادرات ورق گرم، ورق سرد و ورق پوششدار هم در وزن هم در ارزش با کاهش مواجه شده است؛ به گونهای که از نظر ارزشی به ترتیب ۲۸.۷ درصد، ۴۳ درصد و ۲۴ درصد و از نظر وزنی به ترتیب ۳۱ درصد، ۲۴ درصد و ۹ درصد با کاهش مواجه شده است.
بنابراین صادرات کل مقاطع تخت فولادی از ۱۹۵ هزار تن به ارزش ۱۲۹ میلیون دلار در ۵ ماهه پارسال به ۱۴۱ هزار تن به ارزش ۹۴ میلیون دلار در ۵ ماهه امسال رسیده که بیانگر کاهش ۲۸ درصدی است.
در مجموع صادرات کل محصولات فولادی در ۵ ماهه نخست امسال یک میلیون و ۵۴۹ هزار تن به ارزش ۷۶۸ میلیون دلار بوده که در مقایسه با ۵ ماهه نخست پارسال به ترتیب رشد ۱۶ درصد و ۶ درصد را ثبت کرده است.
صادرات بیلت و بلوم و اسلب نیز در ۵ ماهه ابتدای امسال به ترتیب با کاهش ۹ و ۴۱ درصد در وزن و کاهش ۱۶ و ۴۴ درصد در ارزش مواجه شده است.
در مجموع صادرات فولاد میانی از ۳ میلیون و ۹۶ هزار تن به ۲ میلیون و ۵۳۳ هزار تن رسیده که بیانگر کاهش ۱۸ درصدی است. از نظر ارزشی نیز صادرات این محصول از یک میلیارد و ۵۷۱ میلیون دلار به یک میلیارد و ۱۹۶ میلیون دلار رسیده که کاهش ۲۴ درصدی را نشان میدهد.
صادرات آهن اسفنجی در ۵ ماهه اول امسال ۵۰۸ هزار تن به ارزش ۱۲۶ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه پارسال با کاهش ۳۱ درصدی در وزن و ۳۲ درصدی در ارزش مواجه شده است.
صادرات گندله و کنسانتره سنگ آهن نیز از نظر ارزشی در این مدت به ترتیب با افزایش ۴.۳ درصدی و کاهش ۱۷ درصدی مواجه بوده است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست