چین به عنوان شریک اصلی واردات ظاهر شد و ۷۳میلیون دینار بحرین (۱۶درصد) به سبد واردات بحرین کمک کرد.
گزارش جدید اکونومی میدلایست حاکی از آن است که صادرات غیرنفتی بحرین با منشأ ملی، روند مثبتی را تجربه کرد و با افزایش ۴درصدی به ۳۳۷میلیون دینار بحرین (۳۱/۸۹۴میلیون دلار) در جولای ۲۰۲۴ رسید. این رقم در جولای ۲۰۲۳، ۳۲۳میلیون دینار بحرین بود.اداره اطلاعات و دولت الکترونیک (iGA) گزارش تجارت خارجی جولای ۲۰۲۴ خود را منتشر کرد که یک مرور کلی از عملکرد تجاری بحرین ارائه میدهد. براساس این گزارش، ۱۰مقصد برتر صادراتی، ۶۸درصد از ارزش کل صادرات را به خود اختصاص دادهاند.
عربستان سعودی با ۶۱میلیون دینار بحرین (۱۸درصد) در صدر فهرست مقاصد صادراتی قرار دارد. ایالات متحده آمریکا با ۲۸میلیون دینار بحرین (۸درصد) در رتبه دوم قرار گرفت و پس از آن امارات با ۲۵میلیون دینار بحرین (۷درصد) رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
«سنگآهن آگلومره و کنسانتره آلیاژی» به عنوان برترین محصول صادراتی با ارزش ۸۳میلیون دینار بحرین (۲۵درصد) ظاهر شد. آلیاژهای آلومینیوم کار نشده با ۷۷میلیون دینار بحرین (۲۳درصد) و آلومینیوم کار نشده با ۱۸میلیون دینار بحرین (۵درصد) جایگاه سوم را به خود اختصاص دادند.
چین در صدر شرکای وارداتی
واردات غیرنفتی در جولای ۲۰۲۴ شاهد افزایش ۵درصدی بود و به ۴۶۴میلیون دینار بحرین در مقایسه با ۴۴۱میلیون دینار بحرین در ماه مشابه سال ۲۰۲۳ رسید. ۱۰منطقه اصلی واردات، ۷۰درصد از ارزش کل واردات را به خود اختصاص دادهاند.
چین به عنوان شریک وارداتی پیشرو ظاهر شد و ۷۳میلیون دینار بحرین (۱۶درصد) به سبد واردات بحرین کمک کرد. استرالیا با ۶۵میلیون دینار بحرین (۱۴درصد) چین را دنبال میکند و برزیل با ۳۷میلیون دینار بحرین (۸درصد) جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.سایر انواع اکسید آلومینیوم با ارزش ۶۶میلیون دینار بحرین (۱۴درصد) به عنوان پروارداتترین محصول ظاهر شد. سنگ معدن و کنسانتره آهن غیرآگلومره با ۴۲میلیون دینار بحرین (۹درصد) پس از آن قرار گرفت و خودروهای شخصی با ۱۴میلیون دینار بحرین (۳درصد) جایگاه سوم را به خود اختصاص دادند.
شتاب صادرات مجدد
صادرات مجدد (Re-export) غیرنفتی افزایش قابل توجه ۲۲درصدی را تجربه کرد و در مقایسه با ۵۰میلیون دینار بحرین در جولای ۲۰۲۳، در جولای ۲۰۲۴ به ۶۱میلیون دینار بحرین رسید. ۱۰مقصد اصلی صادرات مجدد، ۸۴درصد از کل ارزش صادرات مجدد را به خود اختصاص دادند.
امارات متحده عربی با ۲۱میلیون دینار بحرین (۳۴درصد) به عنوان مقصد اصلی صادرات مجدد بود و پس از آن پادشاهی عربستان سعودی با ۱۸میلیون دینار بحرین (۳۰درصد) و آلمان با ۳میلیون دینار بحرین (۵درصد) قرار گرفتند.علاوه بر این، خودروهای شخصی به عنوان برترین محصول صادرات مجدد با ارزش ۹میلیون دینار بحرین (۱۵درصد) ظاهر شدند. شمش طلا با ۶میلیون دینار بحرین (۱۰درصد) و گوشیهای هوشمند با ۳میلیون دینار بحرین (۵درصد) جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
تراز تجاری که منعکسکننده اختلاف بین صادرات و واردات است، در جولای ۲۰۲۴ کسری ۶۶میلیون دینار بحرین را نشان داد که اندکی کمتر از کسری ۶۸میلیون دیناری ثبتشده در جولای ۲۰۲۳ است.
منبع: روزنامه جهان صنعت
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست