به گزارش بیرونیت، نادر سلیمانی، رییس هیات اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تاکید بر اینکه ایران در رتبه دهم تولید فولاد در دنیا قرار دارد، افزود: اکنون بینیاز از واردات انواع آهنآلات اعم از تیرآهن و ورق هستیم و واردات در این زمینه به جز اندکی در ورق گرم توجیهی ندارد اما این واردات بهطور قطع باید براساس شرایط و ضوابط خاصی باشد که متاسفانه اینطور نیست.
ارز اختصاصی برای واردات غیرتخصصی
سلیمانی با انتقاد جدی از نحوه واردات ورق تصریح کرد: با پیگیری انجمن فولاد و موافقت وزارت صمت، خوشبختانه اولویت تخصیص ارز برای ورقهای سرد و پوششدار کاهش یافت اما همچنان واردات ورق گرم فولادی با ارز نیمایی یا ارز صادراتی سایر صنوف و توسط افرادی «فاقد اهلیت» انجام میشود و تولیدکنندگان این محصول نسبت به این مساله اعتراض جدی دارند.وی با تاکید بر زیان تولیدکنندگان داخلی با این سیاست وارداتی خاطرنشان کرد: ورق واردشده با ارز ۴۲هزار تومانی در بازار با ارز ۶۰هزار تومانی به فروش میرسد و هیچکس نیز پیگیر ضرر تولیدکنندگان و رانت شکل گرفته در این آشفته بازار نیست!
اهلیتسنجی واردکنندگان
رییس هیات اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد اهلیتسنجی را ضرورت اعطای هر نوع مجوز دانست و گفت: چطور در شرایطی که در همه فعالیتهای اقتصادی و حتی برای اخذ وام خرد در کشور مساله اعتبارسنجی و اهلیتسنجی مورد توجه جدی قرار دارد، مجوز واردات ورق به افراد غیرمتخصص داده میشود؟
این فعال صنعت فولاد ردیابی واردات ورق را وظیفه نهادهای نظارتی عنوان و تصریح کرد: براساس اطلاعات غیررسمی که به ما رسیده، برخی واردکنندگان رانتی ورق گرم از صنوف غیرتخصصی هستند که از ارز صادراتی خود برای واردات این محصول استفاده میکنند و فرآیند عرضه آنها نیز شفاف نیست. علاوهبر این برخی تجّار فاقد اهلیت هم با نگرشی منفعتطلبانه و با دسترسی به رانت ارزی در خلأ نیروهای نظارتی اقدام به واردات ورق کرده و مشخص نیست این ورقها را در کجا به فروش رساندهاند! تجربه گذشته نشان میدهد برخی از همین تجار با هدف افزایش قیمت ورقهای موجود در انبار خود و کسب سود بیشتر، التهاب تصنعی در برخی عرضههای ورق گرم در بورس کالا ایجاد میکنند!وی با تاکید بر اینکه ضروری است زمین بازی را از دست رانتیها خارج و به تولیدکنندگان و متخصصان صنعت فولاد بازگردانده شود، افزود: قطعا جولان افراد غیرمتخصص در حوزه واردات ورق و استفاده آنها از رانت ارز نیمایی از ابعاد مختلف نیازمند ورود نهادهای نظارتی است.
چه کسی باید ردیابی کند؟
سلیمانی با تاکید بر اینکه وزارت صمت مسوول ردیابی این افراد است، اظهار کرد: درخواست ما این است که وزارت صمت یکبار به صورت جدی به این قضیه ورود کرده و بررسی کند که اولا چرا مجوز واردات ورق به ویژه در ورق گرم بدون اهلیتسنجی داده شده است؟ ثانیا ورق واردشده در کجا عرضه و مصرف شده است؟وی خاطرنشان کرد: اگر این خواسته بررسی نشود، به عقیده علما موجب «ضمان» است؛ یعنی هم زیان به بیتالمال و هم تحمیل ضرر به مردم.
واردات هدفمند؛ حلقه مفقوده بازار ورق کشور
رییس هیات اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد واردات هدفمند را حلقه مفقوده واردات ورق عنوان و خاطرنشان کرد: بهترین شیوه برای مدیریت واردات ورق گرم این است که مجوز آن در اختیار واردکننده تخصصی اعم از پروژههای ملی مثل انتقال آب یا کارخانجات تولیدی فعال در صنایع تکمیلی این محصول باشد تا واردات ورق گرم مستقیما موجب تقویت تولید داخلی کشور شده و در عین حال منافع مصرفکنندگان را هم تامین کند.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست