به گزارش بیرونیت به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، صنعت فولاد بهعنوان یکی از پایههای اصلی اقتصاد هر کشور، نقشی اساسی در توسعه و پیشرفت آن ایفا میکند. در این میان، کاتالیستها بهعنوان قلب تپنده واحدهای مختلف فولادی، نقشی حیاتی در فرآیند تولید فولاد دارند.
در این راستا، شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان در سال ۱۳۹۰ بهعنوان یک شرکت دانشبنیان در زمینه تحقیق و تولید کاتالیستهای صنایع پتروشیمی، پالایشی، نفت و گاز آغاز به کار نمود و تاکنون در راستای بومیسازی دانش تولید کاتالیست بهمنظور تأمین نیاز داخلی این محصول و نیز جلوگیری از خروج ارز از کشور، گامهای اساسی برداشته است.
دستیابی به دانش فنی تولید انواع کاتالیستهای اسید سولفوریک و ریفورمینگ از مهمترین دستاوردهای شرکت بهحساب میآید. همچنین شرکت توانسته است از سال ۱۴۰۰، وارد باشگاه تولیدکنندگان کاتالیست احیای مستقیم آهن (DRI) شود.
از مهمترین محصولات شرکت در زمینه کاتالیستهای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی میتوان به اصلاح اتوترمال متان، اصلاح بخار متان، هیدروکراکینگ و جاذب حذف گوگرد اشاره کرد. در زمینه کاتالیستهای صنایع شیمیایی، شرکت دو محصول اکسیداسیون سنتز اسید سولفوریک با وانادیوم بالا و اکسیداسیون سنتز اسید سولفوریک با وانادیوم پایین را در سبد تولیدی خود دارد.
در زمینه کاتالیستهای صنایع فولاد نیز شرکت توانسته است چهار محصول کاتالیستهای فعال در چهار مدل، کاتالیستهای نیمه فعال در دو مدل، کاتالیست خنثی در یک مدل و جاذبهای اکسید روی در دو مدل رشتهای و ستارهای را به تولید برساند.
شایان ذکر است از کاتالیستها علاوه بر صنایع نفت و گاز و پتروشیمی میتوان در صنعت داروسازی (در سنتز داروها و ترکیبات شیمیایی پیچیده)، در صنایع غذایی (در فرایند تولید روغنهای خوراکی و سایر محصولات غذایی)، در صنعت تولید هیدروژن (تولید هیدروژن سبز و پایدار برای استفاده در سوختهای پاک)، در صنعت خودروسازی (تولید کاتالیستهای کاهش آلایندهها برای خودروها) و در صنعت انرژی (تولید انرژی از طریق فرآیندهای شیمیایی و تبدیل انرژی) استفاده کرد.
شرکت جهت نیل به اهداف سازمانی خود، اقدام به استقرار و پیادهسازی سیستم مدیریت کیفیت، سیستم مدیریت زیست محیطی و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی همگی بر اساس استانداردهای لازم نموده است و افـزایش کیفـیت محصولات و تطابق با استانداردهای کیفیت جهانی، برآورده سازی الزامات و افزایش رضایتمندی مشتریان، افزایـش تنــوع تولید و منبع یابی جهت گسترش بازار، افزایش قابلیت و سطح آگاهی کارکنان و حفظ منابع انسانی، تعهد به حفاظت از محیط زیست و پیشگیری از آلودگی و تعهد به فراهم نمودن شرایط کاری ایمن و بهداشتی و حذف خطرات را بهعنوان مهمترین استراتژیهای خود پیگیری مینماید.
در حال حاضر با حمایتهای هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، بهعنوان سهامدار عمده شرکت، طرحهای توسعه ای با هدف تولید ۱۳ نوع کاتالیست مورد نیاز صنایع فولاد، نفت، گاز و پتروشیمی و …. و با سرمایهگذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال در دست اقدام است.
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با ۸۶.۴ درصد، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با ۷.۲ درصد و شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با ۵.۴ درصد مالکان و سهامداران اصلی شرکت محسوب میشوند.
شرکت در سال ۱۴۰۲ به درآمد عملیاتی ۱۶۳.۹۱ میلیارد تومانی رسیده است که با عنایت به ۱۰۳.۸۱۷ میلیارد تومان بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی، سود ناخالص ۶۰.۰۹۲ میلیارد تومانی عاید شرکت شده است که با احتساب ۱۱.۹۹۷ میلیارد تومان هزینه های فروش اداری و عمومی، سود عملیاتی ۴۸.۰۹۵ میلیارد تومانی محقق شده است.
مبلغ ۴.۴۲۱ میلیارد تومان نیز سایر درآمدهای غیرعملیاتی شرکت بوده است؛ لذا سود خالص شرکت پس از کسر مالیات ۱۲.۰۴۶ میلیارد تومانی، به ۴۰.۴۷ میلیارد تومان رسیده است. با توجه به سرمایه ۸۱.۵۷۶ میلیارد تومانی، شرکت توانسته است به ازای هر سهم ۴۹۶ ریال سود محقق نماید.
شایان ذکر است با استقرار سیستمهای هوشمند مالی و مدیریتی، این شرکت در آینده نزدیک بتواند تأمین کننده مواد اولیه مورد نیاز نظیر کبالت و نیکل از محل فرآوری باطلههای موجود در کشور باشد.
شرکت دانش بنیان کاتالیست ایرانیان، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کاتالیست در کشور بهشمار میآید که علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی به این محصول ،به دنبال حضور قدرتمند و موفق در بازارهای صادراتی همگام با بومیسازی کاتالیستهای باکیفیت و استاندارد است.
این شرکت پتانسیلهای زیادی در زمینه ورود به بازارهای صادراتی، رقابتپذیری در عرصه بینالمللی و کمک به ارزآوری برای اقتصاد کشور را داراست که میتواند منجر به کاهش میزان تأثیر فشارهای تحریمی، شکستن انحصار تولیدکنندگان خارجی، عدم وابستگی به خارج از کشور، حمایت از دانش و فناوری داخلی، جلوگیری از خروج ارز، ایجاد اشتغال، افزایش تولید ناخالص داخلی و ملی گردد.
انتخاب مواد اولیه مناسب، طراحی ساختار نانو و میکرو برای افزایش سطح فعال و بهبود عملکرد، ارزیابی کارایی کاتالیست در واکنشهای شیمیایی و انتخابپذیری آن نسبت به محصولات مورد نظر، بررسی پایداری کاتالیست در شرایط عملیاتی مختلف و در برابر تغییرات دما و فشار، بهینهسازی فرآیند تولید کاتالیست برای کاهش هزینهها و افزایش قابلیت دسترسی از مزیتهای نسبی این مجموعه بهشمار میروند.
همچنین ارزیابی تأثیرات زیستمحیطی کاتالیستها و تلاش برای کاهش آلایندهها، استفاده از روشهای آزمایشگاهی برای ارزیابی عملکرد کاتالیست و مقیاسگذاری آن برای تولید صنعتی، استفاده از شبیهسازیها برای پیشبینی رفتار کاتالیست در شرایط مختلف، همکاری با دانشمندان و مهندسان از رشتههای مختلف برای بهبود فرآیند توسعه، و بررسی نیازهای بازار و تطابق کاتالیستهای جدید با الزامات صنعتی از جمله عواملی هستند که میتوانند به توسعه کاتالیستهای کارآمد کمک نمایند.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست