به گزارش بیرونیت به نقل از رویترز، بانک خلق چین روز دوشنبه اعلام کرد که نرخ بازپرداخت معکوس هفت روزه را از ۱.۸ درصد به ۱.۷ درصد کاهش میدهد و دقایقی پس از آن اعلام شد که نرخهای وام معیار با همان حاشیه در تثبیت ماهانه کاهش یافت.
اما اولین کاهش گسترده نرخ بهره که فرآیند آن از آگوست سال گذشته آغاز شده بود، علاقه کمی به خرید سنگ آهن و مس در میان سرمایهگذاران برانگیخت. این در حالی است که به زعم تحلیلگران و فعالان بازار، این دو کالا بیشترین میزان مواجهه را با بخشهای عمده اقتصاد چین یعنی ساخت و ساز و تولید دارند.
بر این اساس معاملات آتی سنگ آهن معیار در بورس سنگاپور طی روز سهشنبه و هفته معاملاتی جاری با ۰.۴ درصد کاهش به ۱۰۶.۷۹ دلار در هر تن رسید، در حالی که قرارداد اصلی داخلی چین در بورس کالای دالیان با ۰.۳ درصد کاهش به قیمت ۷۹۸.۵ یوان (۱۰۹.۷۹ دلار) در هر تن رسید.
معاملات آتی مس در لندن نیز با کاهش ۱ درصدی مواجه شد و قیمتها به ۹هزار و ۲۱۶ دلار در هر تن رسید که پایینترین سطح قیمت مس از ۸ آپریل تاکنون بوده است، این در حالی است که قراردادهای مس شانگهای هم با ۰.۸۶ درصد کاهش به قیمت ۷۶هزار و ۲۲۰ یوان یعنی پایینترین سطح قیمتی از ۸ آپریل تاکنون رسید.
واکنش ضعیف قیمتها به کاهش نرخ بهره به دنبال این دیدگاه رایج است که سیاستگذاران چین، تمام موانع را برای تقویت دومین اقتصاد بزرگ جهان حذف نکردهاند.
رویداد سیاسی پلنوم که در هر دهه دو بار برگزار میشود، هفته گذشته در چین برگزار شد و نتوانست این اطمینان را ایجاد کند که پکن در مسیری برای حذف موانع رشد اقتصادی با کمک و تلاش برای بهبود بخش املاک و مستغلات است.
این خطر که دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر پیروز شود و به وعده خود مبنی بر افزایش تعرفههای تجاری میان چین و برخی دیگر از کشورها عمل کند، ناظران بازار را نیز وادار میکند که در مورد چشمانداز اقتصادی چین محتاط باشند.
با این حال، نگرانیها در مورد چین تا حدود زیادی به احساسات مربوط به کالاها محدود میشود، چرا که هم سنگ آهن و ه م مس الگوهای تجاری را نشان میدهند که بیشتر به پویایی قیمتگذاری مربوط میشود.
واردات قوی سنگ آهن
انتظار میرود واردات سنگ آهن چین در ماه جولای همچنان با قدرت ادامه یابد و تحلیلگران کالایی کپلر Kpler واردات حدود ۱۱۱ میلیون تن سنگ آهن را ردیابی کردهاند. اگر عدد ثبت شده در گمرک به تخمین کپلر نزدیک باشد، این نشان دهنده یک افزایش قوی نسبت به ۹۷.۶۱ میلیون تن آمار رسمی اعلام شده در ماه ژوئن است.
واردات سنگ آهن چین تاکنون در سال جاری نسبتا قوی بوده به طوری که دادههای گمرکی واردات بیش از ۶۱۱ میلیون تن را در نیمه اول سال نشان میدهد که ۳۵.۰۵ میلیون یا ۶.۲ درصد نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
اما بخش قابل توجهی از این افزایش واردات به منظور بازسازی ذخایر به پایان رسیده انجام میشود، با نظارت بر موجودی بندر توسط مشاوران استیل هوم، برخی اخبار حاکی از آن است که ذخایر سنگ آهن چین با افزایش ۳۵.۱ میلیون تنی از پایان سال گذشته به ۱۴۹.۶ میلیون تن در هفته منتهی به ۲۴ جولای رسیده است.
کارخانجات فولاد و تجار از روند کاهشی قیمت سنگ آهن تاکنون در سال جاری برای افزایش سطح موجودی که در اکتبر سال گذشته به کمترین میزان هفت سال گذشته رسیده بود، استفاده کردهاند.
به نظر میرسد واردات و صادرات مس نیز به پویایی بازار پاسخ میدهد، به طوری که واردات فلزات خام چین در ماه ژوئن به شدت کاهش یافت به ۴۳۶ هزار تن رسید که بیانگر کاهش ۱۵.۶ درصدی نسبت به ۵۱۴ هزار تن ماه می است.
این میزان کاهش واردات، در واکنش به افزایش شدید قیمت مس بود در ۲۰ می به رکورد ۱۱هزار و ۱۰۴ دلار در هر تن بود. قیمتهای بالاتر عملا پنجره آربیتراژ را برای معاملهگران چینی بسته و به جای خرید مس برای افزودن به موجودیها مانند اوایل سال ۲۰۲۴، فروش خود را در بازار جهانی آغاز کردهاند.
صادرات مس فرآوری شده چین در ماه ژوئن به رکورد حدود ۱۵۸ هزار تن رسید که بیش از دو برابر میزان صادرات ماه می و ۵۵ درصد بیش از بالاترین رکورد قبلی در ۱۲ سال قبل است.
ذخایر مس تحت نظارت بورس آتی شانگهای از بالاترین حد در چهار سال گذشته شروع به کاهش کرده و در هفته منتهی به ۱۹ جولای به ۳۰۹ هزار و ۱۸۲ تن کاهش یافته که از بالاترین سطح ۵۱ ماهه یعنی ۳۳۹هزار و ۹۶۴ تن در هفته منتهی به ۷ ژوئن کاهش یافته است.
پیام کلی بازارهای سنگ آهن و مس چین این است که معاملهگران بیشتر نسبت به قیمتگذاری جهانی و پویایی بازار پاسخگو هستند تا حرکتهای سیاسی. در حالی که نرخ بهره پایینتر و سایر اقدامات محرک ممکن است در نهایت به تقاضای فیزیکی بالاتر تبدیل شود، در حال حاضر تقاضای چین برای سنگ آهن و مس با حرکت قیمتها بهتر توضیح داده میشود.
منبع: روابط عمومی ایمپاسکو
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست