به گزارش بیرونیت، "علی اکبر بصیری" در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، درباره راندمان مصرف برق صنایع فولادی کشور گفت: در حالی که استاندارد مصرف برق برای تولید هر تن فولاد در جهان ۴۵۰ کیلووات ساعت است، در ایران برای تولید هر تن فولاد چیزی حدود ۹۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف میشود که دو برابر استاندارد جهانی است.
بصیری در همین رابطه خاطرنشان شد: این موضوع بیانگر آن است که بخش قابل توجهی از ارزش افزوده نهایی محصولات فولادی و نظایر آن در ایران نتیجه انرژی برق ارزان قیمتی است که به این صنایع تحویل داده میشود.
لزوم ارتقای فناوری صنایع فولادی با هدف کاهش مصرف انرژی
وی با تأکید بر ضرورت افزایش بازدهی چرخه تولید در صنایع انرژیبر کشور اضافه کرد: با توجه به مشکل ناترازی در صنعت برق ایران و نیز افزایش ارزش انرژی برق در چرخههای تولید و رقابت جهانی برای افزایش بازدهی، شایسته است صنایع انرژی بر کشور از جمله صنایع فولادی نسبت به ارتقای تکنولوژیهای خود اقدام کنند.
بصیری با اشاره به اینکه بر اساس ماده ۴ قانون مانعزدایی توسعه صنعت برق، صنایع انرژیبر باید اقدام به احداث نیروگاه خود تأمین کنند، اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی صنایع انرژی بر کشور که باعث میشود مصرف انرژی آنها به شدت افزایش یابد، استفاده از تجهیزات دست دوم دیگر کشورها و قدیمی است که در صورت به روزرسانی این تجهیزات و ساخت نیروگاه کلاس بالا توسط این صنایع، مشکل مصرف برق این بخش تا حدود زیادی برطرف خواهد شد.
وی در ادامه به حرکت صنایع فولادی جهان به سمت فولاد سبز اشاره کرد و در این خصوص گفت: صنایع فولادی ایران نیز میتوانند با حرکت در مسیر فولاد سبز و ارتقای فناوریهای تولید فولاد به فناوری نسل چهارم دست کم تا ۴۵ درصد (معادل مصرف برق ۲ میلیون خانواده ایرانی) مصرف برق خود را کاهش دهند.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست