يکشنبه 17 تير 1403 شمسی /7/7/2024 10:29:25 AM
وضعیت فلز گرانبها در ۶ماه اخیر بررسی شد

طلا از ابتدای سال میلادی تا به امروز بیش از ۱۲‌درصد افزایش داشته است و با وجود شرایط نرخ بهره بالا در سراسر جهان، در بیشتر سه ماهه دوم سال بالای ۲۳۰۰‌دلار در هر اونس معامله شد.
عملکرد بهینه طلا

این فلز گرانبها نیمه سال‌جاری را با عملکرد بهتر از اکثر طبقات دارایی‌های اصلی به پایان رساند که ناشی از سطح بسته شدن رکورد جدید برای قراردادهای آتی بوده که آخرین آن در ۲۰ می ‌بود که ۵/۲۴۳۸دلار در هر اونس ثبت شد.
طبق آنچه شورای جهانی طلا اعلام کرده، طلا تاکنون از ادغام دارایی‌های بانک‌های مرکزی، جریان سرمایه‌گذاری آسیایی و تقاضای انعطاف‌پذیر مصرف‌کننده سود برده است که همزمان با فضای جهانی از عدم اطمینان ژئوپلیتیکی سود سهامدارانش را تضمین کرده است.

طلا در بسیاری از ارزهای اصلی دیگر بازدهی دو رقمی به دست آورده است، به‌طوری که اونس طلا از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون ۹/۱۵‌درصد به یورو، ۸/۲۷درصد در ین، ۱۳‌درصد در استرلینگ، ۱/۱۶‌درصد به‌دلار کانادا و ۹/۱۹درصد به فرانک سوئیس اضافه کرده است.

قیمت امروز طلا به طور کلی منعکس‌کننده اجماع انتظارات برای نیمه دوم سال است اما تقاضا برای فلز زرد از سه منبع اصلی نرخ بهره، ریسک رکود، و ژئوپلیتیک خوراک و انگیزه گرفته است.

نرخ بهره و ریسک‌های رکود
از زمان کاهش ECB در ماه می، صندوق‌های ETF طلای اروپا شاهد جریان‌های ورودی بوده‌اند و حرکت مشابهی توسط فدرال‌رزرو حمایت بیشتری را فراهم کرده و می‌کند. تقاضای بانک‌های مرکزی محرک اصلی عملکرد طلا در سال‌های اخیر بوده که حداقل ۱۰‌درصد در رشد طلا در سال ۲۰۲۳ و حدود ۵‌درصد در نیمه اول سال‌جاری نقش داشته است.
اگرچه احتمال رکود اقتصادی در کوتاه‌مدت کم است اما اقتصاد جهانی با ظرفیت کامل کار نمی‌کند و با توجه به اینکه تورم از هدف خود فراتر رفته است، بانک‌های مرکزی هنوز آمادگی کاهش نرخ بهره را ندارند.
سهام ایالات‌متحده عملکرد بازارهای مالی را در سطح جهانی رهبری می‌کند و اگرچه نوسانات به پایین‌ترین سطح خود در ۳۰سال گذشته نزدیک شده است، از نظر تاریخی، رابطه قوی بین تولید و سود شرکت‌ها وجود دارد و در حال حاضر تولید نشانه‌هایی از کند شدن را نشان می‌دهد.
برخلاف استراتژی خرید روی کاهش، دارایی‌های تحت مدیریت در ETF‌های طلای هند و چین رشد کردند و رشد اوایل سه ماهه دوم طلا با حجم معاملات آتی بالاتر در شانگهای همزمان شد.
طلا به ژئوپلیتیک واکنش نشان می‌دهد و به ازای هر ۱۰۰ امتیاز ۵/۲‌درصد به شاخص ریسک ژئوپلیتیکی افزایش می‌یابد. شاخص ریسک ژئوپلیتیکی با آغاز جنگ روسیه در مارس ۲۰۲۲ (۹۵/۳۱۸ امتیاز) افزایش یافت، قبل از اینکه با شروع جنگ در غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (معادل ۹۷/۱۹۷ امتیاز) به روند صعودی خود بازگشت و بعید است که این خطرات به این زودی‌ها کاهش یابد.
با این حال اگر تقاضای بانک مرکزی به میزان قابل‌توجهی کاهش یابد، نرخ‌های بهره برای مدت طولانی‌تری بالا بماند و تمایل سرمایه‌گذاران آسیایی نوسان داشته باشد، طلا در نیمه دوم کاهش می‌یابد.

طلای جهانی به چراغ قرمز فدرال رسید
قیمت جهانی طلا روز چهارشنبه ثابت بود زیرا سرمایه‌گذاران منتظر آخرین جلسه سیاستگذاری فدرال‌رزرو برای سرنخ‌های تازه در مورد زمان شروع کاهش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا بودند.
هر اونس طلا تقریبا بدون تغییر به ۲۳۲۹‌دلار و ۶۶سنت رسید. قیمت طلای آمریکا با ۲/۰‌درصد افزایش به ۲۳۳۸‌دلار و ۷۰سنت رسید. ادوارد میر، تحلیلگر مارکس گفت که بازار طلا چند هفته‌ای است که ثابت بوده و در بازه محدودی قرار دارد و افزود که قیمت شمش ممکن است اواخر امسال افزایش یابد.
جروم پاولپیش از انتشار صورتجلسه فدرال‌رزرو گفت که ایالات‌متحده در مسیر کاهش تورم است اما سیاستگذاران قبل از کاهش نرخ‌ها به داده‌های بیشتری نیاز داشتند تا تایید کنند که قرائت‌های ضعیف‌تر اخیر تورم تصویر دقیقی از این موضوع ارائه می‌کند. موضوع دیگر برای سرمایه‌گذاران، داده‌های استخدام و مطالبات بیکاری هفتگی است که قرار است منتشر شود و گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی که قرار است روز جمعه انتشار یابد.براساس گزارش
CME FedWatch Tool، معامله‌گران در حال حاضر با احتمال ۶۷‌درصد کاهش نرخ بهره فدرال‌رزرو در ماه سپتامبر قیمت‌گذاری می‌کنند. نرخ بهره پایین‌تر، هزینه فرصت نگهداری شمش بدون بازده را کاهش می‌دهد.
در همین حال، یک نظرسنجی در بخش‌خصوصی نشان داد که فعالیت خدمات چین با کمترین سرعت در ۸ ماه گذشته گسترش یافته و اعتماد به پایین‌ترین سطح چهار ماهه در ژوئن رسیده است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۳/۰‌درصد افزایش به ۶۰/۲۹ ‌دلار در هر اونس رسید، پلاتین با ۶/۰‌درصد افزایش به ۹۹۶‌دلار و ۷۰ سنت رسید و پالادیوم با ۵/۰‌درصد کاهش به ۱۰۱۶‌دلار و ۳۴سنت رسید.
منبع: روزنامه جهان صنعت



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین