به گزارش بیرونیت، عضو هیئت مدیره شرکت صنایع مفتولی زنجان گفت: برخورداری از معادن غنی سنگآهن، دارا بودن ذخایر عظیم گازی، دسترسی مناسب به آبهای آزاد و…، از جمله مزایای صنعت فولاد کشور به شمار میآید که با توجه به رشد و توسعه روزافزون تولید این فلز با اهمیت طی سالیان اخیر، میتوان آینده روشنی را پیش روی تولیدکنندگان فولاد متصور شد.
رشد دو برابری صادرات در سال ۱۴۰۲
عضو هیئت مدیره و معاونت صادرات شرکت صنایع مفتولی زنجان در ادامه به عملکرد این هلدینگ در حوزه صادرات در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: در سالی که گذشت، ما موفق به صادرات حدود سه هزار تنی از انواع محصولات خود شدیم که این میزان با افزایش دو برابری نسبت به سال ۱۴۰۱ همراه بود؛ در حالی که پیش از این، رکورد صادرات ۹ هزار تن از محصولات هلیدنگ را ثبت کرده بودیم و به دنبال اعمال سیاستهای نادرست ارزی مانند الزام به عرضه ۱۰۰ درصدی ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما (رفع تعهد ارزی)، ناچار به کاهش میزان صادرات خود شدیم. از طرفی، قطعی برق و گاز مجموعه طی ۹۲ روز کاری در سال گذشته، به شدت تولید مجموعه را تحت تاثیر قرار داد و به همین دلیل صادرات ما با کاهش همراه شد. در حالی که عدم تامین پایدار انرژی مورد نیاز شرکتهای فولادی، به یکی از مهمترین چالشهای پیش روی آنها طی سالیان اخیر تبدیل شده است، به نظر میرسد این معضل در سال جدید نیز ادامه پیدا کند که امیدواریم شاهد کاهش قطعی برق و گاز واحدهای صنعتی طی ماههای آینده باشیم.
مالکی تهرانی با اشاره به سبد متنوع شرکت صنایع مفتولی ایران و تامین نیاز مصرفکنندگان داخلی و خارجی، مطرح کرد: سبد تولیدات هلدینگ شامل محصولاتی متنوع اعم از مفتول گالوانیزه، الیاف فولادی، (ACSR)، آرمور، فیلر جوشکاری (TIG)، سیم جوشکاری با گاز محافظ (MAG) و سیم جوشکاری زیرپودری میشود که علاوه بر تامین ۱۰۰ درصدی نیاز داخل، به کشورهایی همچون عراق، ترکیه، تاجیکستان، ازبکستان، امارات، قطر، ایتالیا و اسپانیا صادر شده است. در حال حاضر پیشرفتهترین کابلهای فشار قوی مورد استفاده در صنایع هایتک، بتنهای الیافی و همچنین سیمهای گالوانیزه مورد نیاز صنعت کشاورزی در مجموعه صنایع مفتولی زنجان تولید میشود؛ در واقع این طیف متنوع از محصولات فولادی باعث شده است که اگر زمانی یکی از صنایع مصرفکننده تولیدات هلدینگ دچار رکود شد، ما بتوانیم به سرعت صنعت دیگری را با هدف درآمدزایی جایگزین آن کنیم و همواره به دنبال متنوعسازی تولید همگام با استانداردهای روز دنیا بودهایم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کلیه نهادههای تولید فولاد به غیر از تکنولوژی در ایران فراهم است و در دسترس شرکتهای بزرگ فولادی قرار دارد، اظهار داشت: برخورداری از معادن غنی سنگآهن، دارا بودن ذخایر عظیم گازی، دسترسی مناسب به آبهای آزاد و…، از جمله مزایای صنعت فولاد کشور به شمار میآید و بر همین اساس ایران باید از جایگاه مناسبتری در میان فولادسازان برتر جهان برخودار باشد. با این وجود با تولید بیش از ۳۲ میلیون تن فولاد خام، ما همچنان در رتبه دهم جهانی قرار داریم و اگر کمی غفلت کنیم، این جایگاه را نیز به کشورهای مطرحی همچون ایتالیا واگذار خواهیم کرد.
آینده روشن پیش روی فولاد ایران
معاونت صادرات شرکت صنایع مفتولی زنجان با تاکید بر اینکه صنعت فولاد در ایران، از مزیت رقابتی مناسبی برخوردار است که بیش از هر صنعت دیگری زمینه توسعه اقتصاد کشور را فراهم خواهد کرد، خاطرنشان کرد: رقبای ما در جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، تلاشهای فراوانی را در راستای مقابله با رشد تولید فولاد به کار گرفتهاند که از جمله میتوان به اقدام اخیر کاخ سفید در زمینه تحریم یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد کشور اشاره کرد. از طرفی، کشور چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان، بخشی از سنگآهن مورد نیاز خود را از معادن ایران تامین میکند و هدفگذاری بلندمدت در راستای رشد تولید فولاد و به دنبال آن توسعه اقتصاد خود کرده است. با این وجود، کماکان معتقدیم که صنعت فولاد ایران میتواند به مراتب کارآمدتر، پولسازتر و اشتغالزاتر از صنعت نفت باشد و امیدواریم به وعده اقتصاد معدن به جای نفت همگام با رفع محدودیتهای جهانی و بینالمللی در آینده جامه عمل پوشانده شود.
مالکی تهرانی در پایان ضمن ابراز نگرانی از نوسانات شدید نرخ ارز طی هفتههای اخیر، یادآور شد: با توجه به سیاستی که دولت و بانک مرکزی در پیش گرفتهاند، به نظر میرسد نرخ ارز نیمایی به نرخ ارز آزاد در سال جدید نزدیک خواهد شد اما آنچه در این بین حائز اهمیت بوده، تسهیل شرایط صادرات برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان است که باید به سرعت در دستور کار مسئولان و بخشهای مرتبط قرار بگیرد.
منبع: روزنامه روزگار معدن
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست