ظرف ساعات ابتدایی بازگشایی بازار، هر واحد صندوق طلای لوتوس بهعنوان پرمعاملهترین صندوق طلای بورسی با نرخی در محدوده ۲۳هزار و ۷۹۹تومان معامله شد که این رقم حدود ۰.۰۷درصد بالاتر از نرخ ابطال هر واحد صندوق طلا بود. کاهش فاصله نرخ معامله صندوق طلا و قیمت ابطال آن به مفهوم تخلیه حباب قیمتی این دارایی است.
سیگنالهای بنیادی حاکم بر معاملات داراییهای طلایی در مجموع حامی رشد نرخ است؛ اما تخلیه حباب صندوقهای طلا از آن حکایت دارد که معاملهگران این بازار با دیده تردید این جریان افزایشی را دنبال میکنند.
افزایش انتظارات تورمی و صعود نرخ ارز باعث شده تا به شکل مستمر بر ارزش داراییهای طلایی افزوده شود؛ اما تخلیه حباب صندوق طلا از آن حکایت دارد که فعالان این بازار در خصوص استمرار این جریان رشد مردد هستند و معاملات خود را در نرخی نزدیک به نرخ ابطال انجام میدهند.
رکوردشکنی داراییهای طلایی ادامهدار شد
صعود بهای هر اونس طلا در بازار جهانی همزمان با رشد نرخ ارز در بازار آزاد باعث شده تا ظرف روزهای اخیر ارزش داراییهای طلایی به سقف رکورد تاریخی خود صعود کند. صندوقهای طلا نیز از این قاعده مستثنی نبودند و ارزش هر واحد صندوق طلا، ظرف روزهای اخیر با رکوردشکنی قیمتی پیدرپی مواجه شد؛ به نحوی که ظرف روز دوشنبه ۲۱اسفندماه، هر واحد صندوق طلای لوتوس با حداکثر نرخ ۲۳هزار و ۹۹۹تومان معامله شد. البته قیمت پایانی این دارایی در این روز ۲۳هزار و ۷۹۰تومان بود.
ظرف ساعات ابتدایی بازگشایی معاملات صندوق طلا ظرف روز گذشته، این داراییها نوسان رفتوبرگشتی محدودی را در رینگ مالی بورسکالای ایران به ثبت رساندند. در حالی که عقبگرد بهای طلا در بازار جهانی، سیگنال کاهشی برای داراییهای طلایی داخلی به همراه داشت، تلاش دلار برای رشد نرخ در بازار آزاد، این سیگنال کاهشی را خنثی کرد. با وجود این، برآیند سیگنالهای حاکم بر این بازار افزایشی اما با شدت اثرگذاری محدودی بود و همین موضوع باعث شد تا در این روز هر واحد صندوق طلا رشد نرخ محدودی را به ثبت برساند.
طلای جهانی عقب نشست
نوسان بهای طلا در بازار جهانی ظرف روز گذشته برابر سهشنبه ۲۲اسفندماه کاهشی شد؛ به نحوی که هر اونس طلا در معاملات آتی کامکس آمریکا کانال قیمتی ۲هزار و ۱۸۰دلاری را از دست داد و تا اواسط این روز با ثبت کاهش روزانه ۰.۳درصدی با نرخ ۲هزار و ۱۷۶دلار به ازای هر اونس معامله شد.
بخشی از این عقبنشینی قیمتی در آستانه انتشار دادههای تورمی آمریکا رقم خورد. ظرف ساعات پایانی این روز شاخص قیمت مصرفکننده ایالاتمتحده آمریکا منتشر میشود؛ تحلیلگران شرکتکننده در نظرسنجی رویترز رشد ۳.۱درصدی را برای این شاخص برآورد کردهاند. نتیجه این داده میتواند بر چشمانداز سیاستهای پولی فدرالرزرو تاثیر بگذارد.
جهش ۱۱۵ درصدی ارزش
ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری بورسی از ابتدای امسال تا پایان هفته منتهی به روز جمعه دهم اسفندماه به ۶۳۱هزار میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به ارزش معاملات این بازار در زمان مشابه سال قبل (سال ۱۴۰۱) جهش ۱۱۵درصدی داشت.
همچنین از ابتدای امسال تا دهم اسفندماه امسال بالغ بر ۱۸۸۵۷میلیون قرارداد صندوق از رینگ مالی بورسکالا معامله شد که تعداد قراردادهای معاملهشده از طریق این بازار نسبت به دوره مشابه سال قبل جهش ۱۴۰درصدی را به ثبت رساند.
افزایش تعداد صندوقهای سرمایهگذاری ظرف سالجاری و افزایش انتظارات تورمی باعث شد تا بخشی از نقدینگی سرگردان رهسپار رینگ مالی بورسکالا شود و صندوقهای سرمایهگذاری بهعنوان یکی از داراییهای کمریسک بورسی توانستند بخش عظیمی از این نقدینگی را جذب کنند. در حالی ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری از ابتدای امسال تا روز ۱۰اسفند از ۶۳۱هزار میلیارد ریال عبور کرد که ارزش کل بازار مالی در این زمان برابر ۹۴۰هزار میلیارد ریال بود. بنابراین صندوقهای سرمایهگذاری حدود ۶۵درصد نقدینگی روانهشده به بازار مالی بورسکالا را جذب کردهاند.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست