به گزارش بیرونیت، روال سالهای گذشته مبنی بر قطعی و محدودیت گاز در واحدهای فولادی در فصل سرما موجب نگرانی تولیدکنندهها شده است، از اینرو واحدهای تولیدی تا پیش از اجرای محدودیتهای جدی گاز اقدام به تولید بیشتر نسبت به ماههای گذشته کردهاند و از طرفی قیمتها نسبت به هفته گذشته روند صعودی را در پیش گرفتهاند.
بررسی معاملات آهن اسفنجی در بورسکالا نشان میدهد که روز شنبه ۱۸آذرماه حدود ۱۰۲هزار تن آهن اسفنجی در رینگ فیزیکی عرضه شد که با تقاضای ۱.۸برابری نسبت به عرضه مواجه شد و از اینرو ۱۰۰درصد میزان آهن اسفنجی عرضهشده مورد معامله قرار گرفت.
همچنین بررسی روند قیمتی آهن اسفنجی طی هفتههای اخیر نشان میدهد که روز شنبه میانگین قیمت موزون هر کیلوگرم آهن اسفنجی بیش از ۱۳هزار و ۵۰۰تومان به ثبت رسید که نسبت به معاملات هفته گذشته ۷.۴درصد افزایش قیمت را گزارش میکند.
افزایش قیمت آهن اسفنجی در رینگ فیزیکی این نوید را میدهد که قیمت شمش نیز طی هفتههای آتی به مسیر صعودی خود ادامه دهد. همچنین افزایش قیمت میلگرد در تالار صنعتی و معدنی روز چهارشنبه ۱۵آذر موجب شد تا این بازار که در رکود نسبی به دام افتاده بود، تکانی بخورد و نوردکاران را با انگیزه مقطعی مواجه کند و از اینرو هیجان خرید به بورسکالا بازگشته است. همچنین بررسیها نشان میدهد که روز چهارشنبه ۱۵آذر میزان تقاضا و معاملات میلگرد نسبت به هفته پیش از آن روند افزایشی داشت و با توجه به شرایط فعلی بازار میتوان برای آینده بخش فولاد چشمانداز نسبتا روشنی را ترسیم کرد.
رونق صادرات، گره بازار فولاد را باز میکند
بررسی بازارهای جهانی نشان میدهد که قیمت سنگآهن صادراتی نیز طی چند هفته گذشته با توجه به افزایش میزان تقاضا که ناشی از انبارسازی چینیها در پایان سال میلادی است، در کانال افزایش قرار گرفته و به ۱۳۷دلار به ازای هر تن رسیده است. قیمت جهانی شمش نیز روند صعودی را طی کرده و به بیش از ۵۰۰دلار به ازای هر تن فوب خلیجفارس رسیده است. با توجه به افزایش میزان تقاضای پایان سال میلادی پیشبینی میشود که تا دو هفته آینده شرایط قیمتی با همین روند پیش برود و تحلیلگران معتقدند که قیمتها در بازار فولاد با توجه به افت تقاضا با آغاز سال نو میلادی تا حدودی کاهشی خواهد شد، اما قیمتها به چند ماه پیش بازنخواهد گشت. با توجه به بهبود قیمتهای جهانی فولاد میتوان چشمانداز صادراتی را برای محصولات ایرانی روشن ترسیم کرد.
با توجه به رکود و تنگنایی که بخش داخلی فولاد طی چند ماه گذشته در آن به دام افتاده بود، افزایش قیمتهای جهانی را میتوان نوعی محرک بازار داخلی تلقی کرد که با تقویت مسیرهای صادراتی و معاملات بینالمللی میتواند رونق را به بخش داخلی فولاد تزریق کند. همچنین عرضه بیشتر کارخانهها در بورسکالا به صورت سلف انجام میشود و از طرفی عرضههای اعتباری محدودتر شده است، بنابراین شرایط کنونی میتواند به نزدیک شدن قیمت بورسکالا به بازار کمک کند و در ادامه موجب ثبات قیمت خواهد شد. به طور کلی افزایش میزان تقاضا و همچنین صعودی شدن قیمتها موجب شده است تا فعالان فولاد به آینده تولید و بازار امیدوارتر شوند و میتوان برای چند ماه آینده بازار پویاتری را پیشبینی کرد که رونق گرفتن صادرات به شکست رکود بازار داخلی کمک خواهد کرد.
معامله ۸۸درصدی شمش عرضه شده
بازار فیزیکی روز دوشنبه ۲۰ آذرماه میزبان ۲۱۹هزار و ۵۰۰تن شمش فولادی بود که با تقاضایی در حدود ۳۲۷هزار و ۳۹۵تن مواجه شد که از این میزان حدود ۱۹۴هزار و ۷۹۰تن مورد معامله قرار گرفت و به عبارت بهتر معادل ۸۸.۶درصد از میزان عرضه به فروش رسید. بررسی آمار نشان میدهد که میزان تقاضا در هفته جاری حدود ۱۱درصد نسبت به روز معاملات هفته گذشته کاهش داشته است. معاملات رینگ صنعتی بورسکالا در روز دوشنبه ۲۰آذرماه نشان میدهد که دادوستد شمشهای فولادی با میانگین قیمت معاملات ۱۸هزار و ۷۴۲تومان به ازای هر کیلوگرم انجام شده که نسبت به میانگین قیمت معاملات در هفتههای گذشته ۳۴۵ریال کاهش داشته است. معاملات انواع شمش فولاد در بازار فیزیکی روز ۲۰آذرماه در بازه قیمت پایه ۱۷ هزار و۸۵۰ تومان تا ۱۸هزار و ۶۲۷ تومان به ازای هر کیلوگرم انجام شد.
پیشبینی میشود معاملات در تالار صنعتی بورسکالا هفته آینده نیز در بازه قیمتی ۱۸هزار و ۱۸۰تومان تا ۱۸هزار و ۹۳۰تومان به ازای هر کیلوگرم انجام شود که در این شرایط عملا رشد قیمت و افزایش میزان تقاضا برای شمش فولاد ادامه خواهد داشت که افزایش نسبی میزان تقاضا در رینگ صنعتی میتواند پیام بهبود شرایط معاملات و اوجگیری قیمت را در پی داشته باشد. در بین عرضهکنندههای شمش فولادی در رینگ فیزیکی نام فولاد خوزستان نیز به چشم میخورد که روز دوشنبه ۲۰آذرماه حدود ۳۰هزار تن شمش عرضه کرد که با استقبال ۴۵هزار و ۶۰۰تنی مواجه شد و از این میزان ۲۷هزار و ۶۰۰تن شمش با قیمت ۱۸هزار و ۶۷۷تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست