يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 12:45:40 PM
با وجود نااطمینانی اقتصادی؛

طلا در دوره‌های عدم اطمینان بالا در مورد اقتصاد و سیستم‌های مالی، عموما عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد – و این موضوعی است که طی دهه‌های اخیر کشورهای جهان در بازه‌های مختلف شاهد آن بوده‌اند. با این حال، هر بار که قیمت فلز زرد به بالای ۲ هزار دلار در هر اونس صعود کرده، به سرعت از همان سطح به سطوح بسیار پایین‌تری سقوط کرده است.
موانع طلا برای عبور از سطح ۲ هزار دلاری چیست؟

به گزارش بیرونیت به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، به گفته جو کاواتونی از شورای جهانی طلا، این الگو ارتباط زیادی با پویایی بازار طلا دارد که در آن با دستیابی قیمت فلز زرد به یک سطح معین، تقاضای واقعی برای آن کاهش می‌یابد و در این مورد، آستانه ۲ هزار دلار در هر اونس همان سطح معین کاهش تقاضاست.

این قیمت ۲ هزار دلاری و آن نکات فنی، شروع به تاثیرگذاری بر بخشی از تقاضای طلا می‌کند به خصوص برای مصرف کنندگان طلا و جواهرات در چین و هند که نسبت به قیمت‌گذاری فلز زرد بسیار حساس هستند.

بنابراین زمانی که نشانه‌های دستیابی به سطح ۲ هزار دلاری مشاهده می‌شود، در آن زمان است که برخی خریداران از تقاضای خود عقب نشینی می‌کنند – و این در حالی اتفاق می‌افتد که سرمایه‌گذاران آماده نیستند در بلندمدت از خرید خود عقب نشینی کنند.

استراتژیست شورای جهانی طلا WGC در این باره توضیح می‌دهد که به همین دلیل است که طلا به اوج می‌رسد و از ادامه مسیر خودداری می‌کند.

کاواتونی همچنین تصریح کرد: دوره کاهش قیمت طلا پس از بحران بانکی ماه مارچ – یعنی زمانی که قیمت طلا در محدوده ۱۸۵۰ تا ۱۹۵۰ دلار قرار گرفت – تنها به این دلیل به وقوع پیوست که سرمایه‌گذاران نهادی حاضر به بازگشت به میز معاملات نشدند.

وی افزود: رفتار قیمت‌گذاری محدودی که ما دریافت می‌کنیم عمدتا به دلیل خرید زیاد از بانک‌های مرکزی متوقف می‌شود، که این روندی است که برای مدت طولانی شاهد آن هستیم.

کاواتونی تاکید می‌کند: آنچه در آینده خواهیم دید نوعی درک جامعه سرمایه‌گذاری است که سیاست‌هایی که در حال انجام آن هستیم منجر به نتیجه بهتری می‌شود و انتظار ما این است که شاهد بازگشت این سرمایه‌گذاران به میز باشیم و البته این شرایط با توجه به سیاست‌های پولی بانک مرکزی که تاثیرگذاری مستقیم بر روی قیمت طلا دارد، محقق خواهد شد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین