يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 5:54:45 PM

رئیس سابق کارگروه معدن ریاست‌جمهوری می‌‌‌گوید آنچه در مورد خبرهای مربوط به ذخایر لیتیوم ایران اهمیت دارد، توجه به ارائه اخبار دقیق براساس واقعیت‌‌‌هاست.
میزان دقیق ذخایر لیتیوم ایران چقدر است؟

به گزارش بیرونیت به نقل از ایسنا، محمدتقی رادمان اظهار کرد: ذخایری که تا این لحظه از لیتیوم کشف شده و گواهی کشف از وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفته، ۵/ ۸میلیون تن خاک حاوی لیتیوم بوده است، اما یکی از نمایندگان مجلس لیتیوم کشف‌شده را ۵/ ۸میلیون تن نام برده‌‌‌ که اگر این را در عدد ۶۰ تا ۷۰ ppm، عیار آن ضرب کنیم، حدود ۵۰۰ یا ۶۰۰تن فلز لیتیوم می‌شود. اینکه گفته می‌شود ۲۰‌درصد لیتیوم دنیا در ایران کشف شده درست نیست و البته همین مقدار که لیتیوم داریم هم بی‌‌‌نظیر و از لحاظ مالی ارزشمند است. در واقع ارزش یک‌کیلوگرم این فلز چند میلیارد تومان و ارزش استراتژیک آن هم بسیار زیاد است.

وی درباره بازار استفاده از لیتیوم نیز گفت: دنیا به سمت استفاده از فلزات خاص و راهبردی می‌رود و کشور ما در صنایع پیشرفته مصرف‌کننده مهم فلزات استراتژیک است. اما در بحث اکتشاف و فرآوری، کمی از دنیا عقب هستیم که باید جبران کنیم و همین موضوع فرصتی برای سرمایه‌گذاری است. عضو کارگروه معدن ریاست‌جمهوری با نام بردن از تیتانیوم، کبالت، نیکل و طلا و چند فلز استراتژیک دیگر بیان کرد: ما در ایران ذخایر معدنی خوبی در این عرصه داریم و با توجه به رقابتی که در دنیا بین کشورهای در حال توسعه و پیشرفته در مورد آنها وجود دارد، ذخایر ایران در این عرصه هنوز بکر است و امکان رقابت خوبی دارد. وی با اشاره ظرفیت مهم معدن برای جذب سرمایه داخلی و خارجی تاکید کرد: همان‌طور که در یکی از مقالات جدید به آن اشاره کردیم، برای جذب سرمایه‌گذار خارجی با ۲۷محور تمرکز می‌‌‌توان اقدامات مهمی انجام داد و بخش معدن امکانات بسیار خوبی برای این بخش دارد.

رادمان با اشاره به اینکه یکی از فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری، آوردن مواد خام به داخل کشور و تجارت محصولات فناور در حوزه معدن است، گفت: سرمایه‌گذاری در انجام و تکمیل حلقه‌‌‌های زنجیره ارزش افزوده در تجارت مواد معدنی و تراش گوهرسنگ‌‌‌ها و صادرات آنها جزو اهداف مهم برای توسعه بخش معدنی است که فرصت‌‌‌های سرمایه‌گذاری بی‌‌‌نظیری در آنها وجود دارد. عضو کارگروه معدن ریاست‌جمهوری گفت: گارنت کرمان جزو گوهرسنگ‌‌‌های مهمی است که در ایران هر گرم شاید چند‌هزار تومان خرید و فروش می‌شود، اما همین گوهرسنگ ایران با برندهای روسی و... در اروپا با ارزش‌‌‌افزوده و تراش، ۱۰‌هزار دلار خرید و فروش می‌شود؛ موضوعی که  نشان می‌دهد چه ظرفیت بزرگی در این بخش وجود دارد و معدن توان رسیدن به چه جایگاهی را دارد. رضا بسطامی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن، درباره نگاه این سازمان به افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تجار و سرمایه‌گذاران در یک برنامه تلویزیونی گفت: موقعیت استراتژیک ایران و قرار گرفتن در شاهراه‌‌‌های ارتباطی خاورمیانه، دسترسی سریع را به سرمایه‌گذاران خارجی برای ایران و ۱۵کشور همسایه فراهم کرده است.


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین