دوشنبه 5 آذر 1403 شمسی /11/25/2024 10:30:19 AM
در پنل تخصصی تحریم ها و چالش های تولید مطرح شد:

در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، ماشین آلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته ایران کانمین 2019 که از 9 تا12 آبان ماه با همت خانه معدن ایران و شبکه معدن برپاست پنل‌های تخصصی حوزه معدن نیز برقرار است.
وظیفه دولت سرپا نگهداشتن صنایع است

به گزارش معدن نامه، در روز نخست این نمایشگاه، پنل تخصصی با عنوان تحریم ها و چالش‌های تولید برگزار شد.

شرکت کنندگان در این پنل تخصصی، جعفر سرقینی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، محمود گوهرین عضو هیات مدیره خانه معدن ایران، عزیزاله عصاری مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، غلامرضا ملکی مدیر امور تشکل‌ها و مسئولیت های اجتماعی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و بهرام شکوری رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران بودند.

بهرام شکوری که به عنوان مجری این پنل تخصصی بود در ابتدای سخن اظهار کرد: معدن می‌تواند بخش عمده‌ای از درآمدهای غیر نفتی کشور را سامان دهد.

وی گفت: شرکت معادن و فلزات اقدامات خوبی در اکتشافات آغاز کرده است.

شکوری در ادامه اظهار کرد: یکی از خواسته های فعالان معدنی همواره این بوده است که تعریف درستی از خام فروشی و مواد خام تعریف ارائه شود. چراکه فعالان بخش معدن و صنایع معدنی باید بدانند دامنه این خام فروشی تا کجا خواهد بود.

وی افزود: در واقع این دغدغه ها همواره چالش‌هایی برای سرمایه گذاران در بخش معدن به وجود آورده و دل نگرانی هایی را ایجاد کرده است.

به گفته رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران، کسی که در حلقه اول معدن ( اکتشاف) فعالیت می کند با شخصی که در حلقه آخر زنجیره است همگی مصائب تولید را تحمل می‌کنند. همچنین تولیدکنندگان مواد اولیه معدنی نیز بر این موضوع واقفند که محصولشان از ارزش افزوده کمتری نسبت به محصول نهایی برخوردار است.

 

به گفته وی، هیچکس علاقه مند نیست موادمعدنی در ابتدای رنجیره صادر شود و به محصول با ارزش افزوده بالاتر نرسد.

شکوری ادامه داد: حال اگر تشویق‌های وزارت صمت و مسئولان نبود ما به فکر ادامه تکمیل زنجیره نبودیم و ما به این باور رسیدیم که تکمیل زنجیره ما را به ارزش افزوده بالاتر می رساند. اما اکنون که توازن در زنجیره تولید ایجاد نشده در کشور مازاد مواد معدنی وجود دارد که باید به فکر این مازاد تولید بود.

رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: وضع عوارض موجب می شود تا تولیدکنندگان با دغدغه روبرو شوند. پس تقاضا داریم که دغدغه فعالان بخش معدن را در یابید و به عنوان پدر بخش معدن از ما دفاع کنید و حق جامعه معدنی را بگیرید.

با پدیده رونق سنگ آهن در جهان مواجهیم

جعفر سرقینی معاون امور معادن وزارت صمت در این پنل تخصصی در پاسخ به مسائل مطرح شده از سوی شکوری اظهار کرد: بر طبق ماده ۳۷ عوارض به مواد معدنی خام و مواد معدنی با ارزش افزوده پایین تعلق می گیرد.

وی گفت: در حال حاضر با رونق پدیده سنگ آهن در دنیا مواجه هستیم و در زمینه سنگ‌آهن خام ۱۰۰ درصد رشد نسبت به سال قبل داشته ایم.

وی با بیان اینکه وظیفه دولت سرپا نگه داشتن صنایع است ادامه داد: اگر ما ۲۵درصد عوارض صادراتی وضع نمی کردیم اکنون تیتر روزنامه های ما چیز دیگری بود و در صنعت فولاد قطعا شاهد این رشد و آمار نبودیم.

سرقینی ادامه داد: معدن انفال بوده و متعلق به بیت المال است. پس باید هر حلقه از زنجیره براساس میزان سرمایه گذارى خود سود دریافت کند.

به گفته وی، میزان سرمایه گذارى براى هر تن فولاد ٣٠٠ دلار و براى هر تن سنگ آهن ٢٠ دلار است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در ادامه افزود: بدون شک فاصله پلکانى بین عوارض سنگ آهن، کنسانتره و گندله را در اولین فرصت درست خواهیم کرد. باید در مراحل بعدى فرآورى این عوارض کاهش پیدا کند.

 

وی اعلام کرد که پایان آبان ماه پایش درباره وضع عوارض انجام خواهد شد و در این زمینه تصمیمات جدید گرفته مى‌شود.

رونق تقاضا نداریم

عزیزاله عصاری مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات نیز به عنوان سومین نفری بود که در پنل تخصصی تحریم ها و چالش های تولید گفت: در بحث تحریم‌ها شاید اولین فاکتوری را که نشانه گرفته شد، اقتصاد کشور بود. به این شکل که موانع زیادی ایجاد کردند و حتی اعتراف کردند که تا کنون چنین تحریم‌هایی ایجاد نشده بود.

وی با بیان این مطلب در ادامه افزود: سیاستگذاری بخش عمده ای از اقتصاد توسط دولت انجام می‌شود.

عصاری ادامه داد: اکنون رونق تقاضا در کشور وجود ندارد و ۷ کشور موثر در اقتصاد جهان هم اقتصادشان رونقی ندارد و ما در این وضعیت چالش های خود را باید بررسی کنیم.

وی افزود: امروز اگر در ۶ ماهه امسال، ۶ میلیون تن فولاد صادر شده یک افتخار در تنگناهای صادراتی است که بسیار ارزشمند است.

مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات ادامه داد: در شرایط فعلی در بازار سرمایه منابع مالی ارزان قیمت در دسترس نیست. در واقع در بازار مالی یا همان بازار سرمایه نیز تسهیلات و منابع مالی برای پروژه هایی که قرار است توجیه اقتصادی داشته باشند دارای نرخی بالاست و پاسخگو نیست.

وی افزود: وثایق سنگین و پیچیده است و برای گرفتن منابع مالی از بازار سرمایه دچار مشکل هستیم. این در حالی است که برای ایجاد تسهیلات مجلس می تواند برخی قوانین را متوقف کند و قوانین ویژه در نظر بگیرد.

به عقیده عصاری، اگر شرکت ها رتبه بندی شوند شرایط برای گرفتن وثایق تغییر می کند.

 

بهترین نقشه راه، قانون بهبود فضاى کسب و کار

غلامرضا ملکى  مدیر امور تشکل ها و مسئولیت اجتماعى اتاق بازرگانى تهران نیز در این پنل به ایراد سخن پرداخت و گفت: خانه معدن یک تشکل موفق و خوشنام است.

به گفته وی، بهترین نقشه راهى که دولت در حمایت از تشکل ها دارد، قانون بهبود فضاى کسب و کار است.

ملکی گفت: حداکثر کمکى که آقاى جهانگیرى داشته آن است که از نظر تشکل ها در برخى بخشنامه ها استفاده کرده است. همچنین دکتر سرقینى نیز حداکثر استفاده از نظر تشکل ها را دارد.

وی ادامه داد: خانه معدن ایران امروز ظرفیت بسیار بالایی دارد و در کنار این موضوع، تلاش اتاق بازرگانى پیگیرى مطالبات بخش خصوصى از دولت بوده است.

مدیرامور تشکل‌ها و مسئولیت اجتماعى اتاق بازرگانى تهران گفت: ما امروز در جنگ اقتصادى هستیم و تحریم‌هاى وضع شده مقاومت زیادى را مى طلبد.

محمود گوهرین عضو هیات مدیره خانه معدن ایران نیز به عنوان آخرین سخنران در پنل تخصصی تحریم‌ها و چالش های تولید گفت: قوانین خلق الساعه جز ناامیدی و اتلاف وقت نتیجه ای ندارد.

وی بر این باور بود که آیا به جای وضع عوارض نمی توانستیم کاری کنیم که هم تولیدکنندگان به کار خود ادامه دهند و ارزآوری هم داشته باشیم؟

گوهرین ادامه داد: معضل بیکاری در کشور وجود دارد و باید دید چند معدن غیرفعال در کشور وجود دارد که باید فعال شوند و این معضل را حل کنند.

گفتنی است در ادامه این پنل تخصصی که با حضور جمع کثیری از فعالان بخش معدن که از اقصی نقاط کشور حضور داشتند پرسش هایی در زمینه های مختلف فعالیت های معدنی مطرح و از سوی اعضای پنل به ویژه دکتر سرقینی پاسخ داده شد.

پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، ماشین آلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته ایران کانمین 2019 که به همت خانه معدن ایران و شبکه معدن برپا شده از 9 تا 12 آبان ماه در محل نمایشگاه های بین المللی تهران و در سالن های 8 تا 13 برپاست و در این روزها پنل های تخصصی نیز برگزار خواهد شد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین