به گزارش معدن نامه به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و به نقل از ادارهکل منطقه کاسپین باختری (گیلان)، دکتر پانتهآ گیاهچی از آغاز فاز نخست مطالعاتی بررسی زمینشناسی اقتصادی با هدف شناسایی کانیهای پلاسری محدوده کیاشهر-چمخاله سواحل دریای کاسپین به همت کارشناسان این مرکز از اواخر سال گذشته خبر داد.
به گفته وی طی مطالعات انجام شده در حاشیه جنوبی دریای کاسپین و شرق استان گیلان رسوبات ماسهای غنی از کانیهای سنگین و عموماً کانیهای حاوی تیتانیوم و به وفور مشاهده میشود که در ساحل شرقی استان به صورت تجمعات وسیعی در دلتا و دهانه رودخانه و تجمعات لایهای در حاشیههای آن رخنمون دارند.
مدیر ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه کاسپین باختری با بیان اینکه نمایی از کانسارهای پلاسری در ماسههای ساحلی و کانیهای تیره سواحل کیاشهر مشاهده شده، افزود: ماسههای ساحلی و پلاسرهای تیتانیومدار در سواحل گیلان حاشیه رودخانه سفیدرود، که برای نخستین بار توسط توسط سلیمان کوثری از کارشناسان سابق سازمان در سال ۱۳۶۳ و ۱۳۷۰ مطرح شد.
وی خاطرنشان کرد: ادارهکل زمینشناسی اکتشافاتمعدنی منطقه کاسپین باختری( گیلان) طی مطالعات انجام شده در حاشیه جنوبی دریای کاسپین، شروع به اجرای طرح "بررسی زمینشناسی اقتصادی کانسارهای پلاسری سواحل دریای کاسپین" در ارتباط با شناسایی پلاسرهای سواحل دریای کاسپین کرد که محدوده مطالعاتی در فاز اول سواحل کیاشهر تا چمخاله را در برمیگیرد.
گیاهچی با اشاره به اینکه روش اکتشاف ژئوشیمیایی کانیهای پلاسری معمولا" بر اساس پیچویی برخی از کانیها با وزن مخصوص بالاتر نسبت به بقیه کانیها پیریزی شده، تصریح کرد: یکی از اهداف اکتشاف کانیهای پلاسری، شناسایی نواحی امید بخش از کانیهای سنگین منطقه است که نحوه تجمع و درجه آزادی کانیهای سنگین مورد مطالعه قرارمیگیرد.
شایان ذکر است، این پژوهش تحت نظارت و با هماهنگی معاونت اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در حال انجام است.