يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 12:02:55 PM

روند سود آوری چادر ملو که از سال ۹۴ سیر صعودی داشته طی سال جاری سرعت بیشتری یافته و تحقق صددرصدی بودجه پیش بینی شده طی سال ۹۶ در ۷ ماهه سال ۹۷، چشم‌انداز مثبتی را پیش روی سهامدارن این شرکت قرار داده است.
تحقق صدرصدی بودجه چادرملو تا پایان مهر ماه
به گزارش معدن نامه، چادرملو تنها شرکت بزرگ معدنی و صنعتی کشور محسوب می‌شود که زنجیره فولاد خود را تکمیل کرده، 5 خط کنسانتره این شرکت ظرفیت تولید ده و نیم میلون تن کنسانتره را داشته که بخشی از این کنسانتره تحویل واحد گندله سازی با ظرفیت تولید سالانه 3 میلیون و 700 هزار تن می‌شود وچادر ملو درصدد است با بهسازی این واحد ظرفیت تولید گندله خود را به 4 میلیون تن افزایش دهد.
گندله تولید شده درچادرملو به دو مجتمع فولادی ارفع و فولاد غدیر ایرانیان ارسال می‌شود. این دو و احد تولیدی تا راه اندازی کارخانه احیای چادرملو که مراحل پایانی ساخت را سپری می‌کند آهن اسفنجی کارخانه فولاد 1 میلیون و 300 هزار تنی چادرملو را تامین می‌کنند. این کارخانه طی 7 ماهه امسال بیش از 490 هزار تن شمش فولاد روانه بازارکرده که این میزان تا پایان سال به 800 هزار تن افزایش خواهد یافت.
نکته قابل توجه در عملکرد این شرکت، پیش بینی تامین تجهیزات و قطعات مورد نیاز واحد‌های معدنی و صنعتی است که به گفته مدیر امور مالی و اقتصادی چادرملو، با تمهیدات اتخاذ شده، برای پیشگیری از آسیب‌های ناشی از تحریم‌ها و نوسانات ارزی، ماشین آلات و قطعات مورد نیاز خود را برای مدت 2 سال تهیه و ذخیره سازی کرده است.
یکی از ویژگی‌های کارخانه‌های جدید چادرملو، مجاورت واحد احیای مستقیم با کارخانه فولاد این شرکت بوده و به همین دلیل فولاد تولید شده در چادر ملو با روش «هات شارژ» یا «شارژ داغ» تولید می‌شود، به این معنا که گندله تولید شده از طریق نوار نقاله به واحد احیای مستقیم که آهن اسفنجی تولید می‌کند، منتقل می‌شود و در این واحد آهن اسفنجی پیش از سرد شدن و با دمای 600 درجه وارد کوره ذوب می‌گردد.
با توجه به این موضوع که مصرف برق، آب و گاز در چنین صنایعی بالاست، استفاده از روش «هات شارژ» به کاهش مصرف انرژی به میزان یک سوم منجر شده و از طرفی با کاهش زمان ذوب (به طور متوسط هر ذوب 70 دقیقه طول می‌کشد) سبب افزایش میزان تولید فولاد نیز شده و بر این اساس ظرفیت اسمی 1 میلیون تن کارخانه فولاد تا 1 میلیون و 300 هزارتن شمش فولادی قابل ارتقا است.
یکی دیگر از مسائلی که در مورد شرکت چادرملو و دیگر شرکت‌های بزرگ معدنی واقع در فلات مرکزی ایران مطرح بوده و هست، موضوع تامین آب مورد نیاز برای این شرکت‌ها است.
بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده، پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران در سال 98 به شرکت گل گهر خواهد رسید، در مرحله دوم آب خلیج فارس به مس سرچشمه و در سومین فازعملیاتی این طرح آب به شرکت چادرملو منتقل خواهد شد، اجرایی شدن این طرح برای این شرکت‌ها بسیار حیاتی بوده و حاشیه سود آن‌ها را افزایش خواهد داد.
مسئله اتمام ذخایر چادر ملو در حالی طی چند سال اخیر مطرح شده که با گرفتن مجوز اکتشافات معدنی در منطقه آنومالی 19D، شهرستان بافق که تنها در 30 کیلومتری معدن فعلی چادر ملو واقع بوده، این نگرانی تا حدودی مرتفع شده است.
بهره‌برداری از معدن و محدوده معدنی 19D به صورت مشترک به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و سنگ آهن مرکزی ایران واگذار شده و شناسایی‌های اولیه انجام شده در منطقه نشان دهنده ذخایر حداقل 100 میلیون تنی در این پهنه را نشان م. یدهدو همچنین فاصله اندک این پهنه با معدن فعلی چادرملو مشکلات حمل و نقل را برای این کارخانه به وجود نمی‌آورد، خبر خوبی برای این کارخانه معدنی است.
چادرملو افزایش سرمایه به منظور تأمین هزینه‌های سرمایه گذاری اجرای طرح اکتشاف و بهره برداری از پهنۀ 19D را در قالب برنامۀ آتی افزایش سرمایه پیش بینی کرده است.
ضمن آنکه دوقلو‌های معدنی به همراه فولاد هرمزگان در فکر خریدن معدن در استرالیا هستند و به گفته مدیران این شرکت، مجموع ذخایر سه پهنه معدنی شناسایی شده در استرالیا ازکل ذخایر سنگ آهن ایران بیشتر است.
استرالیا با 50 میلیارد تن ذخایر شناسایی شده سنگ آهن بزرگترین تولید کننده سنگ آهن در جهان بوده و خرید معدن در استالیا گام مهمی برای صنعت کشور محسوب می‌شود.
روند افزایشی قیمت سنگ آهن در دنیا دیگر مسئله‌ای است که باید به آن توجه کرد چرا که بررسی روند قیمتی سنگ آهن از سپتامبر 2017 تا سپتامبر 2018 حکایت از آن دارد که قیمت سنگ آهن در ماه آگوست و سپتامبر روند صعودی داشته و از 64 دلار و 56 سنت به بیش از 68 دلار و 44 سنت در سپتامبر 2018 رسیده است.
این مسئله زمانی اهمیت خود را نشان می‌دهد که بدانیم بر اساس پیش بینی‌ها قیمت سنگ آهن در سال 2019 به 57 دلار می‌رسید در حالی که اکنون قیمت سنگ آهن بیش از 11 دلار با قیمت پیش بینی شده، تفاوت دارد.
بررسی مقادیر تولید و فروش چادر ملو تا پایان مهر ماه نشان می‌دهد، تولید کنسانتره سنگ آهن در این مجتمع معدنی از مرز 5 میلیون تن عبور کرده که نسبت به برنامه پیش بینی شده رشد 8 درصدی را نشان می‌دهد و بر این اساس تولید کنسانتره به 5 میلیون و 196 هزارتن رسیده است.
طی 7 ماهه ابتدایی امسال همچنین میزان تولید شمش فولاد در کارخانه فولاد سازی چادرملو 494 هزارتن بوده که 6 درصد از برنامه پیش بینی شده فراتر رفته همچنین تولید 2 میلیون و 33 هزارتن گندله آهن نیز بیشتر از پیش بینی برنامه بوده است.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو دردوره 1 ماهه منتهی به 97/07/30 از محل فروش محصولات خود مبلغ 5,167 میلیارد ریال درآمد و طی 7 ماهه گذشته از فروش محصولات خود بالغ بر 34 هزارو 360 میلیارد ریال درآمد کسب کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 159 درصد رشد داشته است.
در مقطع فعلی شرکت چادر ملو درصدد افزایش سرمایه از مبلغ 3350 میلیارد تومان به 6700 میلیارد تومان بوده و بر این اساس اظهارنظر حسابرس و بازرس قانونی نسبت به گزارش توجیهی هیئت مدیره در مورخ 23/08/1397 در سامانه کدال قرار گرفته و تشریفات قانونی این افزایش سرمایه در حال انجام بوده وهمان طور که اشاره شد هدف از این افزایش سرمایه جبران مخارج سرمایه گذاری در بهره برداری از معادن جدید و جبران مخارج مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه پذیر است.
توجه به این نکته در صنعت سنگ آهن ضروری به نظر می‌رسد که ایران با دارا بودن بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون تن سنگ آهن، بر اساس آخرین اطلاعات آماری سال 2017 پس از استرالیا، روسیه، برزیل، چین، هند، اوکراین، کانادا سوئد و آمریکا در رتبه دهم از نظر ذخایر سنگ آهن شناخته شده قرار دارد.


منبع: تابناک

مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین