يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 11:47:56 PM
معدن نامه بررسی کرد

سهم مهندسان معدن و زمین شناسان در ایحاد شهرهای زیرزمینی موشکی ایران چقدر است؟
سهم علم معدن و زمین شناسی در ایجاد شهرهای زیرزمینی موشکی
🔻شهرهای موشکی و توان مهندسی معدن و زمین شناسی
🔹در روزهای اخیر برای اولین بار تصاویری از شهرهای موشکی زیرزمینی از صدا و سیما پخش شده و برخی از مسولان سپاه به بیان ویژگی هایی از این شهرها پرداخته اند.
🔹از میان همه برنامه هایی که درباره چهل سالگی انقلاب پخش شد و قیاس های مع الفارقی که صورت گرفت و گاه به ضد تبلیغ تبدیل شد، برنامه شهرهای زیرزمینی و دستاوردهای دفاعی برای افکار عمومی قابل درک و دیدنی تر بود.  
🔹این شهرها 500 متر زیر زمین احداث شده و در مقابل انواع حوادث طبیعی مانند زلزله، گسل ها و آب های زیرزمینی مقاوم و نسبتا ضربه ناپذیر هستند.
🔹این شهرهای زیرزمینی با معماری تونلی خود، به گونه ای ایجاد شده اند که در مقابل قوی ترین سلاح های امروز مانند بمب اتم مقاوم است. بمب اتم حداکثر تا 60 متر می تواند در زمین فرو رود و با توجه به عمق 500 متری این شهرها، می توان گفت در مقابل حملات دشمنان کاملا مقاوم هستند.
🔹سوال اینجاست که این شهرها چگونه ایجاد شده اند؟ با چه علمی به وجود آمده اند و توسعه در کدام علوم سبب شده شهرهای زیرزمینی به پناهگاه دستاوردهای دفاعی کشور تبدیل شود.
🔹علوم زمین شناسی و مکانیک سنگ در ایجاد این شهرها نقشی کلیدی داشته است. مکانیک سنگ یکی از گرایش های مهندسی معدن است که به مطالعه رفتار سنگ در ایجاد انواع سازه های روزمینی و زیرزمینی می پردازد.
🔹پیشرفت کشور در علوم زمین شناسی و مهندسی معدن سبب شده تا طراحی شهرهای زیرزمینی در نقاط متعددی از کشور ممکن شود و ما قادر باشیم به روزترین تکنولوژی های دفاعی ایران ساکنان این شهرها هستند.
#معدن_نامه 
 @madannameh


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین