به گزارش بیرونیت به نقل از دنیای معدن، تلاش برای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی، راه اندازی سامانه رهتاب برای ساماندهی بازار مرغ و کسب مقام دوم کشور در جذب اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۰ از دیگر نکات برجسته در کارنامه اقتصادی دولتمردان در استان فارس است.
این پایانه در زمان تکمیل و بهره برداری نهایی با ظرفیت بیش از ۳۶ هزار تن، امکان بسته بندی انواع محصولات کشاورزی را فراهم می آورد و ۱۰۰ کانتینر به طور همزمان امکان بارگیری روزانه در این پایانه را خواهند داشت.
نیمه اول شهریورماه ۱۴۰۱ بود که مسئولان شهرستان فسا از آغاز فعالیت اولین پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در استان فارس خبر دادند.
به گفته مسئولان، این پایانه کم نظیر در جنوب کشور شامل ۱۳ هکتار گلخانه، سالن جدا سازی ، سالن سردخانه، انبارهای کالا، سالن های بسته بندی، سالن های غذاخوری کارکنان و بخش های دیگر خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مراحل قانونی صدور جواز تأسیس پایانه صادراتی محصولات گلخانه ای و باغی شهرستان فسا انجام شده و موافقت اصولی صادر شده است.
مجتبی دهقان پور افزود: قبلا سازمان توسعه تجارت، محلی برای صدور این جواز بود که اخیرا بخشنامه ای در این خصوص صادر و مقرر شده که این مجوز توسط وزارت جهاد کشاورزی صادر شود.
در این پیوند، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: پایانه صادراتی محصولات گلخانه ای و باغی شهرستان فسا زیرساخت لازم شامل ۱۰ هکتار گلخانه، سردخانه ۱۰ هزار تنی و هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع سالن دسته بندی و بسته بندی محصولات، ۲ هکتار زمین بتن ریزی شده بعنوان بارانداز،باسکول،دفتر کار و انبار قطعات را اکنون آماده دارد.
ناصر انصاری افزود: از سازمان توسعه تجارت تهران نیز از این مجموعه بازدید و مجوز پایانه صادراتی شهرستان فسا خردادماه امسال صادر شد.
وی ادامه داد: مجوز فعالیت این پایانه از سازمان صمت استان به مدت یک سال صادر شده که قابل تمدید است و در این مرحله، نیازمند زیرساخت لازم ازجمله استقرار گمرک در این مجموعه ،باربری و پست قرنطینه گیاهی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا با بیان اینکه این مجموعه با ۱۶۷ میلیارد تومان سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی راه اندازی شده است، گفت: برای تکمیل این مجموعه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز است.
وی عنوان کرد: روزانه بین ۲۵ تا ۴۵ تن فلفل رنگی از محصولات این مجموعه از مبادی رایج به خارج کشور صادر می شود.
انصاری اظهار داشت: ۲۸ هکتار زمین جدید باید به این مجموعه واگذار شود تا پایانه به طور کامل به بهره برداری برسد.
شهرستان فسا در فاصله ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.
اجرای طرح های توسعه در جهت تکمیل زنجیره فولاد
استان فارس که طی سال های اخیر عرصه ایجاد بخش های مختلف زنجیره تولید فولاد بوده است، در ماه های گذشته با تلاش های دولت سیزدهم در مسیر تکمیل این زنجیره گام برداشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در خصوص اقدامات در جهت تکمیل زنجیره فولاد به ایرنا گفت: به منظور تکمیل و افزایش تولید محصولات و تکمیل زنجیره تولید محصولات فولادی طرح توسعه ای متعددی در دست اجرا است.
حمیدرضا ایزدی افزود: از جمله این طرح ها می توان به کنسانتره آهن و گندله آهن با ظرفیت تولید سالانه هر کدام هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن، ورق نورد گرم فولاد زنگ نزن با ظرفیت ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار تن، میله و میگرد از جنس فولاد آلیاژی به جز فولاد زنگ نزن ۵۰۰ هزار تن و ورق فولادی با پوشش روی (برق گالوانیزه) ۱۰۰ هزار تن اشاره کرد.
به گفته رئیس صمت فارس، تولید سالانه لوله بدون درز از فولادی به جز فولادی زنگ نزن ۳۰۰ هزار تن، اسلب فولادی آلیاژی به جز فولاد زنگ نزن (حاصل از فرآیند ذوب) ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن، آهن اسفنجی خام به روش گرم سه میلیون و ۶۰۰ هزار تن، سیم و مفتول فنری از جنس فولادی آلیاژی به جز فولاد زنگ نزن ۷۰۰ هزار تن از دیگر طرح های این حوزه است.
ایزدی افزود: استان فارس با ورود به عرصه تولید سیم و مفتول غیر فنری از جنس فولادی آلیاژی به جز فولاد زنگ نزن سالانه ۹۵۰ هزار تن، ورق فولادی رنگی سالانه ۶۵۰ هزار تن، الکترود جوشکاری ۲۰۰ هزار تن، پیچ فولادی آلیاژی ۱۵۰ هزار تن، انواع مهره فولادی آلیاژی ۵۰ هزار تن، لوله حفاری سالانه ۲۰۰ هزار تن در مسیر تکمیل زنجیره فولاد گام برداشته است.
جلوگیری از خام فروشی محصولات معدنی
یکی از رویکردهای دولت سیزدهم جلوگیری از خام فروشی محصولات و مواد معدنی است که این موضوع از سوی رئیس جمهور نیز مورد تاکید واقع شده است.
این مساله مورد تاکید استاندار فارس نیز قرار دارد و وی در یکی از جلسات شورای معادن استان، محمدهادی ایمانیه استاندار فارس تاکید کرد که اجازه نخواهیم داد مواد معدنی به شکل خام از استان خارج شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در این خصوص گفت: هرچند عمده مواد معدنی استان در صنایع مصرف کننده استان و کشور مورد استفاده قرار می گیرد اما صادرات مواد خام معدنی از جمله سنگ های تزئینی از نقاط ضعف این بخش محسوب می شود.
حمید رضا ایزدی افزود: خام فروشی منابع معدنی به نوعی هدر رفت ثروت ملی است و هرچند که این مساله در کوتاه مدت درآمد خوبی را نصیب کشور خواهد کرد، اما این یک درآمدها پایدار نیست و روزی به پایان خواهد رسید و فرصت طلایی ایجاد ارزش افزوده و رشد درآمدهای عمومی را نیز از اقتصاد کشور خواهد گرفت.
امسال صادرات استان فارس در بخش معدن و صنایع معدنی به میزان ۲۵۸ میلیون تن با ارزش ۳۷۲ میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۲۸ درصد افزایش داشته استوی ادامه داد: در استان فارس نیز جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی از سیاست های اصلی سازمان صنعت، معدن و تجارت است و با این هدف، ایجاد واحدهای صنایع معدنی، توسعه فعالیت های صنایع فعلی، ایجاد زیرساخت برای معادن از جمله پروژه های برق رسانی به معادن سنگ آهن شمال استان، آسفالت جاده معادن خاک نسوز و صنعتی شمال استان و همکاری و هماهنگی با واحد دانش بنیان در حال انجام است.
او اضافه کرد: احداث واحدهای کاشی و سرامیک در شمال استان نیز با هدف ایجاد ارزش افزوده در خاک های نسوز و صنعتی شمال استان انجام می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس بیان کرد: با وجود تصمیم بر کاهش صادرات مواد خام در مقابل دیگر بخش ها شاهد افزایش صادرات هستیم به گونه ای امسال میزان صادرات در بخش معادن و صنایع معدنی به میزان ۲۵۸ میلیون تن با ارزش ۳۷۲ میلیون دلار ۱۲۸ درصد نیز افزایش داشت و طی ماه های اخیر گام های بسیار بزرگی جهت جلوگیری از خام فروش مواد معدنی استان برای ایجاد صنایع معدنی برداشته شده است.
سامانه ای برای ساماندهی بازار مرغ
راه اندازی سامانه ای برای ساماندهی بازار مرغ به ویژه پس از گام های دولت برای اصلاح روند یارانه ها از دیگر اقدام هایی بوده است که در استان فارس دنبال شده و ساماندهی وضعیت جوجه ریزی تا پرورش و عرضه مرغ را در دستور کار داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درخصوص راه اندازی سامانه رهتاب برای ساماندهی بازار مرغ،گفت: این سامانه از اردیبهشت ماه امسال کار خود را آغاز کرده است.
وی اظهار داشت: ایجاد این سامانه اجازه مدیریت را به جهاد کشاورزی داده از این بابت که عرضه مرغ در کجا و چه تاریخی با کمبود و یا بیش از تقاضای بازار همراه بوده است.
دهقان پور بیان کرد: سامانه رهتاب کمک کرده به اینکه متناسب با عرضه و تقاضای بازار مرغ اقدامات حمایتی از تولیدکنندگان و پیشگیرانه از دلال بازی انجام شود.
بهبود مدیریت زنجیره تأمین و توزیع از تولید کننده تا مصرف کننده، شفاف سازی و کنترل قیمت در بازار، حذف واسطه ها و دلالان و ساماندهی عوامل توزیع مرغ از رهاوردها و آثار این ابتکار در عرصه مدیریت بازار مرغ در استان فارس عنوان شده است.
کسب مقام دوم کشور در جذب اعتبارات قانون بودجه ۱۴۰۰
همچنین بنا بر گزارش های رسمی، استان فارس در جذب اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۰، عنوان دوم کشور را کسب کرده است.
این موفقیت فارس می تواند در ارتقای شاخص های مربوط به تقویت اشتغال و تولید بنگاه های اقتصادی، تأمین نقدینگی و جلوگیری از راکد یا بحرانی شدن واحدهای تولیدی اثرگذار باشد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست