معدن نامه: مجلس در دوطول روزهای گذشته دو تن از کلیدی ترین وزرای تیم اقتصادی دولت را عزل کرده است. دلیل این عزل ها را می توان در دو مورد جستجو کرد. نخست باج گیری برخی نمایندگان از وزرای کشور در عزل و نصب مدیران بنگاه های بزرگ اقتصادی است. اتفاقی که در تغییر مدیریت شرکت ملی مس افتاد، به نظر می رسد مدیریت فولاد مبارکه نیز را مورد هدف آنان قرار گرفته است. برخی نمایندگان با ابزار استیضاح به انتقام جویی می پردازند. این انتقام جویی ها یا دلایل شخصی دارد یا منافع سیاسی.
به نظر می رسد رواج شارلاتانیسم یکی دیگر از پدیده های جدی در اقتصاد ایران است که خاستگاه آن از مجلس و برخی رسانه ها شروع شده است.
به عنوان مثال اگر سازمان یا نهاد یا بنگاهی در برابر خواسته های باج گیرانه برخی خبرنگاران و مدیران آنان کوتاه نیایند آنان دست به تخریب آن نهاد یا مدیران آن می پردازند. این موضوع حقیقتی انکار نشدنی در مطبوعات کشور است که با گسترش فضای مجازی نیز گسترش یافته است.
از سویی دیگر نمایندگان مجالس مختلف سعی کرده اند با اسم رمز استیضاح برخی از وزرا را از وزارتخانه مربوطه اخراج کنند و اجازه ندهند او به مسیر خود ادامه دهد. در جریان استیضاح اخیر وزیر اقتصاد یک اعتراف بزرگ صورت گرفت. الیاس حضرتی به عنوان یکی از نمایندگان اصلی حامی استیضاح به صراحت گفت که چون دست نمایندگان از استیضاح افرادی چون حسن روحانی، اسحاق جهانگیری، ولی اله سیف، محمد نهاوندیان و مسعود نیلی کوتاه است، مسعود کرباسیان به عنوان قربانی مورد استیضاح قرار گرفته است.
شاید بهتر است به جای چنین رفتارهایی در مجلس، نمایندگان به جای منافع سیاسی و اقتصادی خود، در شرایط کنونی به فکر بهبود وضعیت اقتصادی کشور باشند و اجازه دهند تا دولت طرح های اقتصادی خود را در شرایط تحریم به پیش ببرد.
در بین استیضاح های صورت گرفته چند مورد قابل تامل است. نکته مهم اینکه شخص رئیس جمهور آنطور که باید پشت وزرای خود نایستاد تا این تصور به وجود آید که او هم راضی به این استیضاح بوده است.
قومیت گرایی، باج خواهی و عدم توجه به منافع ملی به بیماری اصلی نهاد قانونگذاری کشور تبدیل شده ات.
در این میان برخی چهره ها نظیر محمدرضا پورابراهیمی، نقش تعیین کننده در مجلس به عهده گرفته و کار را به جایی رسانده اند که از هر اقدامی برای رسیدن به اهداف سیاسی و اقتصادی خود ابایی ندارند.
به عنوان مثال او در عزل و نصب مدیران شرکت مس و زغالسنگ کرمان نقشی کلیدی داشته به طوری که به دلیل مقاومت احمد مرادعلیزاده در مقابل خواسته های نابجای او، سرانجام برکنار شد تا فردی به نام کهنوجی که از اقوام اوست بر مسند کار قرار گیرد.
پورابراهیمی در جریان بازدید شورای عالی معادن از معادن گل گهر سیرجان حتی به رئیس سازمان زمین شناسی رحم نکرد و با فرافکنی در جلسه ای با حضور استاندار او را به زور وادار کرد که به مناطق زغالسنگی کرمان برود در حالیکه شهباز حسن پور میزبان آنان در شرکت گل گهر بود.
اقدامات پورابراهیمی به این موارد ختم نمی شود به طوری که نقطه شوم جلسه استیضاح وزیر کار اتهام زنی پورابراهیمی به یکی از نمایندگان شریف اصلاح طلب بود که البته در ادامه مجبور به عذرخواهی شد اما وقتی عذرخواهی کرد که کار از کار گذشته بود.
این افراد مهم ترین وظیفه خود که قانونگذاری است را فراموش کرده و می خواهند به جای دولت در سیاستگذاری های کلان اقتصادی نقش داشته بشند.
به نظر می رسد با توجه به نزدیک شدن انتخابات مجلس این نوع رفتارها در مجلس گسترش یابد و آنان برای راضی کردن مردم خود برای رای آوری مجدد با سوءاستفاده از فضای اقتصادی کشور دست به چنین اقداماتی بزنند.
معدن نامه وظیفه خود می داند که نسبت به رواج شارلاتانیسم در مجلس هشدار دهد و از مدیران ارشد نظام می خواهد که اجازه نده این افراد به اهداف شوم خود دست یابند.
مطالب مرتبط